۲۳ / اسفند / ۱۴۰۳ - 13 March 2025
00:19
۲۲:۵۵

۱۴۰۲/۰۱/۱۳

حفظ انرژی هنگام روزه داری با مصرف وعده سحری

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز مصرف وعده سحری را عاملی مهم و ضروری برای حفظ انرژی هنگام روزه داری عنوان کرد.

 

به گزارش خبرگزاری بسیج خوزستان، دکتر شایسته شمی پور صرف هر سه وعده سحری، افطار و شام در ماه مبارک رمضان را الزامی دانست و گفت: در این میان وعده سحری از اهمیت بالایی برخوردار بوده و نیاز است که افراد این وعده را به صورت کامل مصرف کرده تا انرژی لازم برای روزه داری را داشته باشند.حفظ انرژی هنگام روزه داری با مصرف وعده سحری

 

وی افزود: در وعده سحری نباید از مواد غذایی مانند؛ سوسیس و کالباس، غذا‌های چرب و سرخ شده، شور و پر ادویه یا خیلی ترش، غذای سفت و جامد، نوشابه گازدار، قهوه، نسکافه، چای شیرین و غلیظ استفاده کرد.

 

دکتر شمی پور ادامه داد: در وعده شام و افطار نیز نباید از مایعات خیلی سرد و فراوان، آبمیوه مصنوعی، نوشابه گازدار، زولبیا و بامیه، غذا‌های سرخ شده، غذا‌های پر ادویه و تند و کله پاچه استفاده کرد، همچنین در میان وعده آخر شب باید از مصرف شیرینی‌های خامه ای، شکلات، چیپس، پفک و آبیموه صنعتی خودداری شود.

 

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز با بیان اینکه برخی مواد غذایی باید بااحتیاط در وعده سحری، افطار، شام و یا میان وعده، در ماه مبارک رمضان مصرف شوند، گفت: سعی کنید در وعده سحری از نان باگت و نان سفید، غذا‌های خشک مثل انواع کوکو و کباب ها، چلو خورش پر چرب خودداری کنید.

 

وی بر خودداری از مصرف شیرینی قنادی، شله زرد، سوپ چرب، آش با پیاز نعناع داغ زیاد، حلیم چرب و شربت خانگی شیرین در وعده افطار تاکید و اضافه کرد: همچنین در وعده شام بهتر است از غذا‌های آماده (فست فودها) و غذا‌های پرحجم و در میان وعده آخر شب از شیرینی قنادی، مصرف زیاد میوه و آجیل خودداری شود.

 

دکتر شمی پور می‌گوید: مواد غذایی که می‌توان در وعده سحری، افطار، شام، یا میان وعده در ماه رمضان مصرف شوند، به شرح زیر است:

 

سحری: نان سبوس دار، ماکرونی، پلو با سبزی یا حبوبات، حلیم کم چرب، سالاد یا سبزیجات پخته، مرغ آبپز شده، نان و پنیر و گردو، شیر.

 

افطار: شیر گرم یا آب‌جوش یا چای کم رنگ، خرما یا کشمش یا عسل، سوپ، آش یا حلیم کم چرب، نان و پنیر و گردو و سبزی یا انگور.

 

شام: غذا‌های خورشی یا آب پز شده، سالاد یا سبزیجات آب پز شده.

 

میان وعده آخر شب: میوه‌های آب دار (هندوانه، خربزه، انگور)، میوه‌های ملین (انجیر _آلو بخارا _برگه زرد آلو)، مقداری آجیل و مغز‌ها (گردو، پسته، بادام)، شربت عرقیجات خانگی، شیرینی خانگی.

 

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز در پایان چند توصیه قابل اجرا برای پیشگیری از مشکلات گوارشی در ماه مبارک رمضان عنوان کرد:

 

وعده سحری یکی از مهمترین وعده‌های غذایی در ماه مبارک رمضان می‌باشد که نباید فراموش شود.

 

برای حفظ سلامت در ماه مبارک رمضان، مصرف وعده‌های سحری، افطار، شام و میان وعده آخر شب توصیه میشود.

 

از مصرف کردن غذا فقط در یک وعده (مثلا افطار)، در ماه مبارک رمضان پرهیز شود.

 

مصرف آب و مایعات سالم مثل: شیر، دوغ کم نمک بدون گاز و شربت، عرقیات خانگی به مقدار کافی در فاصله بعد از شام تا سحر توصیه می‌شود.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید