کلینیک روان/

علت و درمان افسردگی در میان نوجوانان

افسردگی در نوجوانان مشکلی شایع است که متأسفانه اغلب به‌اندازه‌ی کافی جدی گرفته نمی‌شود. بی‌توجهی به افسردگی در نوجوانان می‌تواند منجر به تشدید مشکل و بروز رفتارهای آسیب‌زا شود.
کد خبر: ۹۵۱۲۳۸۵
|
۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۰

به‌گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ همه ما انسان‌ها گاهی اوقات حس و حال خوبی نداریم، احساس خستگی و ناراحتی در روح و روان خود می‌کنیم، چنانچه این علائم استمرار داشته باشد این امکان وجود دارد که دچار افسردگی شده باشیم.

افسردگی در نوجوانان هم دور از ذهن نیست و چنانچه به موقع درمان نشود مشکلات جدی‌تری را در آینده به همراه خواهد داشت. افسردگی در نوجوانان یک بیماری جدی بوده و ممکن است که همه جنبه‌های زندگی نوجوان را تحت تأثیر خود قرار دهد اما خوشبختانه باید بگوییم که این بیماری قابل درمان است و خانواده نقش مهمی در درمان آن دارد.
علت افسردگی در نوجوانان:
باتوجه به پژوهش‌هایی که در این زمینه وجود دارد، عوامل بیولوژیکی، زیست محیطی، استعداد ژنتیکی و روانی از جمله مهم‌ترین عوامل در بروز افسردگی در نوجوان است؛ اما در همین حال عوامل محیطی، طلاق، از دست دادن، درگیری و دعوای خانوادگی و عدم حمایت عاطفی می‌تواند سبب بروز افسردگی شود.
ژنتیک: یکی از عوامل مهم در به وجود آمدن افسردگی بیماری‌های ژنتیکی است، همچنین داشتن سابقه خانوادگی در این بیماری می‌تواند از دلایل افسردگی در نوجوانان باشد.
بی‌توجهی: از مهم‌ترین نیازهای اصلی در نوجوانان در این سن جذب محبت و توجه از سوی اطرافیان است. این احتمال وجود دارد که نوجوانان به هر دلیلی مورد بی‌توجهی والدین و اطرافیان قرار بگیرند که خود این موارد می‌تواند در به وجود آمدن افسردگی در نوجوانان تأثیرگذار باشد.
آسیب‌های کودکی: نوجوان ممکن است در کودکی یک واقعه ناگوار مانند سوء استفاده جنسی، سابقه از دست دادن عزیزان، بی‌مهری، سوء استفاده‌های عمومی‌ و... را تجربه کرده باشد، این مسائل ممکن است که در دوران نوجوانی یادآوری شود و سبب بروز افسردگی در فرد شود.
تغییرات هورمونی: برخی از مشکلات هورمونی مانند کم کاری تیروئید روی عملکرد هورمون‌ها تأثیر می‌گذارد و احتمال دارد که سبب بروز افسردگی در نوجوان شود اما این مشکل باید توسط پزشک در نوجوان بررسی و درمان گردد.
یکی از موارد مهم موجود این است که کنجکاوی نوجوانان می‌تواند سبب گرایش آنان به مواد مخدر شود و مصرف این مواد هم می‌تواند بر روی هورمون‌ها تأثیر بگذارد و در نهایت موجب افسردگی در نوجوانان شود.


علائم و نشانه‌های افسردگی در نوجوانان:
افسردگی در نوجوانان به این شکل نیست که همیشه غمگین به نظر برسند، چراکه عصبانیت، کلافگی و پریشانی از جمله مهم‌ترین علائم افسردگی محسوب می‌شوند. علائم و نشانه‌های افسردگی شامل: ناراحتی، عصبانیت، نداشتن انگیزه در انجام کارها، دوری کردن از دوستان و آشنایان، بی‌حوصلگی و بی‌قراری، عدم عملکرد مناسب در مدرسه، عدم تمرکز، کمبود انرژی و خستگی، فکر کردن به خودکشی و مرگ، درد بی‌دلیل، تغییر در عادت‌های خواب و خوراک، مشکلات در مدرسه، کمبود اعتماد به نفس، اعتیاد به موبایل، فرار کردن، جداشدن از اطرافیان، بی‌توجهی و مقابله با انتقاد است.
راه‌های درمان افسردگی در نوجوانان:
افسردگی نوعی بیماری است که امروزه خیلی از افراد را درگیر کرده و تفاوتی ندارد که فرد در چه سنی و شرایطی قرار داشته باشد. آنچه که اهمیت دارد، درمان این بیماری است.

افسردگی در نوجوانان و کودکان بسیار شایع است و باید توجه کنید که والدین به تنهایی نمی‌توانند از پس درمان این بیماری روانی برآیند. بهترین راهی که می‌توان برای درمان این بیماری در نوجوان انجام داد، مراجعه به پزشک یا مشاور متخصص است. لازم به ذکر است علت به وجود آمدن افسردگی در درمان آن نقش بسیار زیادی دارد.

برای درمان افسردگی در کودکان و نوجوانان موارد زیر حائز اهمیت هستند:
فعال‌سازی رفتاری_ بالا بردن مهارت‌های ارتباطی_ فکرکردن به اشتباهات_ یافتن افکارعمومی_ روش روانکاوانه برای درمان افسردگی

مريم زهره‌وند كارشناس ارشد روانشناسی بالينی

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار