۲۳ / اسفند / ۱۴۰۳ - 13 March 2025
04:38
۲۳:۴۴

۱۴۰۲/۰۳/۰۸

آموزش و ترویج کشاورزان در جهت جلوگیری از سوزاندن بقایا محصول

قرارگاه امنیت غذایی شهید هاشم ساجدی استان خوزستان، کانون بسیج جامعه کشاورزی شهرستان دشت آزادگان اقدام به آموزش و تشویق کشاورزان در راستای جلوگیری از سوزاندن بقایا و استفاده از آن ها برای دام و خاک کردند.

آموزش و ترویج کشاورزان در جهت جلوگیری از سوزاندن بقایا محصول

به گزارش خبرگزاری بسیج خوزستان؛ در این اقدام جهادی آموزش و تشویق کشاورزان به نگهداشتن بقایای گیاهی برای استفاده دام و همچنین نگهداشتن و برگرداندن آن به زمین هنگام شخم زدن ،وعدم سوزاندن آن توسط کارشناسان بسیج مهندسین کشاورزی صورت گرفت.

 

 

 

طبق تحقیقات و گزارشات صورت گرفته مدیریت بقایای محصولات کشاورزی ونگهداشتن آن سبب آزاد شدن مواد معدنی نظیر کلسیم، منیزیم، فسفر و پتاسیم از بقایا، کمک به استقرار بهتر بذر در بسترکاشت و ایجاد یک پوشش گیاهی یکنواخت، افزایش رطوبت خاک، بهبود بازدهی مصرف آب و روان آب می شود.

 

و همچنین با خرد کردن کاه به قطعات کوچک و بازگرداندن دوباره آن به زمین باعث میشود ک مواد آلی رایگان را به زمین خود آفزوده ،که موجب نفوذ پذیری بیشتر ریشه وتخلخل خاک ،کاهش دمای خاک ،کاهش تبخیر خواهد شد. 

 

 

 

از پیامدهای سوزاندن می توان به کاهش ماده آلی و افزایش فشردگی و سله بندی خاک ،دگرگونی شرایط فیزیکی و میکروبیولوژیک خاک در بلند مدت، افزایش خطر آبشویی و فرسایش،همچنین میتوان به آلوده گی زیست محیطی با متصاعد کردن گاز هایی چون نیتروژن، کربن، گوگرد و پراکندگی سموم شیمیایی در هوا اشاره نمود.

 

 نتایج پژوهش هانشان میدهد که با سوزاندن بقایای گیاهی، وزن ظاهری و هدایت الکتریکی و pHخاک افزایش و پایداری خاکدانه ها کاهش مییابد و به دلیل اثرات مخربی که این عمل بر خصوصیات خاک دارد به مرور زمان محصول کاهش می یابد.

 

 


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید