۲۱ / اسفند / ۱۴۰۳ - 11 March 2025
21:43
۱۳:۲۴

۱۴۰۲/۰۴/۰۵

زمین خواری در جنگل اولنگ شاهرود/داد اهالی کلاته خیج درآمد

شاهرود_ متاسفانه در شهرستان شاهرود و حد فاصل سه راهی النگ، آرام استالها، منطقه داران دشت که در گذشته تنی چند از دامداران وبا کشاورزان کلاته خیج و خیج آرام گوسفند داشته اند امروز زمین خواری یا هر چه می توان عنوان کرد رخ داده است.

زمین خواری در جنگل اولنگ شاهرود/داد اهالی کلاته خیج درآمدبه گزارش خبرنگار بسیج، همه‌ی ما به خوبی می‌دانیم که محیط زیست و منابع ملی یک سرزمین همان زیر بنای توسعه‌ی پایدار آن جامعه می‌باشد و رشد سایر بخش‌های جامعه به کارکرد صحیح و استفاده‌ی درست از این منابع وابسته است؛ بنابراین میتوان به خوبی به این نکته پی برد که هرگونه تجاوز به منابع ملی و تخریب محیط زیست باعث آسیب به منابع یک جامعه می‌شود و آینده‌ی اقتصادی آن جامعه را تحت تاثیر قرار می‌دهد، بنابراین هرگونه تجاوز به منابع ملی و آسیب و تخریب محیط زیست شامل مجازات خواهد بود و با متخلفان برخورد خواهد شد.
همانطور که می‌دانید از دورانی که جهان به سمت و سوی پیشرفت و صنعتی شدن پیش رفت؛ جامعه‌ی بشری از طبیعت و منابع زیست محیطی به عنوان ابزاری برای صنعتی شدن استفاده کرد، اما همین موضوع باعث شد تا به بهانه‌ی پیشرفت اقتصادی و اجتماعی در چند دهه‌ی اخیر، شاهد پیامد‌های مخربی در جامعه باشیم و سلامت انسان و بقا حیوانات به خطر بیفتد.
منابع ملی شامل جنگل‌ها، مراتع، دریا، ساحل، تالاب‌ها و پناهگاه‌های حیات وحش و… می‌شود و به عنوان سرمایه جامعه به حساب می‌آید و هرگونه آسیب و تجاوز به منابع ملی باعث کاهش سرمایه‌های سرزمینی می‌شود.
طبق آمار بدست آمده در سال‌های اخیر، مسائلی مانند ویلاسازی و ساختمان سازی در محیط زیست باعث بیشترین خسارت به طبیعت می‌شود و قوانین تجاوز به منابع ملی با هدف کاهش جرائم زیست محیطی، بنیانگذاری شده اند.
هر کس به وسیله صحنه‌سازی از قبیل پی‌کنی، دیوارکشی، تغییر حد فاصل، امحای مرز، کرت‌بندی، نهرکشی، حفر چاه، غرس اشجار، زراعت و امثال آن به تهیه آثار تصرف در اراضی مزروعی اعم از کشت شده یا در آیش زراعی، جنگل‌ها و مراتع ملی شده، کوهستانها، باغها، قلمستان ها، منابع آب، چشمه‌سارها، آبشار طبیعی و پارک‌های ملی، تاسیسات کشاورزی و دامداری و دامپروری، کشت و صنعت و اراضی موات و بایر و سایر اراضی و املاک متعلق به دولت یا شرکت‌های وابسته به دولت یا شهرداری‌ها یا اوقاف و همچنین اراضی و املاک و موقوفات و محبوسات و اثلاث باقیه که برای مصارف عام‌المنفعه اختصاص یافته یا اشخاص حقیقی یا حقوقی به منظور تصرف یا ذیحق معرفی کردن خود یا دیگری، مبادرت نماید.
یا بدون اجازه سازمان حفاظت محیط زیست یا مراجع ذیصلاح دیگر مبادرت به عملیاتی نماید که موجب تخریب محیط زیست و منابع طبیعی گردد یا اقدام به هرگونه تجاوز و تصرف عدوانی یا ایجاد مزاحمت یا ممانعت از حق در موارد مذکور نماید به مجازات یک ماه تا یک سال حبس محکوم می‌شود. دادگاه موظف است حسب مورد رفع تصرف عدوانی با رفع مزاحمت یا ممانعت از حق یا اعاده وضع به حال سابق نماید.
هر کس به وسیله صحنه‌سازی از قبیل پی‌کنی، دیوارکشی، تغییر حد فاصل، امحای مرز، کرت‌بندی، نهرکشی، حفر چاه، غرس اشجار، زراعت و امثال آن به تهیه آثار تصرف در اراضی مزروعی اعم از کشت شده یا در آیش زراعی، جنگل‌ها و مراتع ملی شده، کوهستانها، باغها، قلمستان ها، منابع آب، چشمه‌سارها، آبشار طبیعی و پارک‌های ملی، تاسیسات کشاورزی و دامداری و دامپروری، کشت و صنعت و اراضی موات و بایر و سایر اراضی و املاک متعلق به دولت یا شرکت‌های وابسته به دولت یا شهرداری‌ها یا اوقاف و همچنین اراضی و املاک و موقوفات و محبوسات و اثلاث باقیه که برای مصارف عام‌المنفعه اختصاص یافته یا اشخاص حقیقی یا حقوقی به منظور تصرف یا ذیحق معرفی کردن خود یا دیگری، مبادرت نماید.
زمین خواری در جنگل اولنگ شاهرود/داد اهالی کلاته خیج درآمدیا بدون اجازه سازمان حفاظت محیط زیست یا مراجع ذیصلاح دیگر مبادرت به عملیاتی نماید که موجب تخریب محیط زیست و منابع طبیعی گردد یا اقدام به هرگونه تجاوز و تصرف عدوانی یا ایجاد مزاحمت یا ممانعت از حق در موارد مذکور نماید به مجازات یک ماه تا یک سال حبس محکوم می‌شود. دادگاه موظف است حسب مورد رفع تصرف عدوانی با رفع مزاحمت یا ممانعت از حق یا اعاده وضع به حال سابق نماید.
اما متاسفانه در شهرستان شاهرود و حد فاصل سه راهی النگ، آرام استالها، منطقه داران دشت که در گذشته تنی چند از دامداران وبا کشاورزان کلاته خیج و خیج آرام گوسفند داشته و یادر آن منطقه کشاورزی می‌کردند شخصی بنام ع _ع بنا به ادعای اینکه در گذشته ۳۹ هکتار زمین را توسط پدرش به کار کشت و کشاورزی مشغول بوده را در حال حاضر ۷ و نیم هکتار و به گفته اکثر دامداران و شورای شهر و شهردار و امام جمعه کلاته خیج بیش‌از ۳۹ هکتار را تملک نموده است و ادعا می‌کند که برای این مقدار زمین سند قانونی دارد و در یک هفته اخیر بیش از ۷ و نیم هکتار زمین را بوته کنی نموده و تسطیع کرده است که مشخص نیست هدف بعدی وی از این اقدام در چه جهت است و از آن مکان چه بهره برداری خواهد نمود.
به همین منظور و به درخواست جمع کثیری از مردم کلاته خیج و دامداران و اعضای شورای اسلامی شهر، شهردار و حجت الاسلام والمسلمین... به محل مورد نظر رفتیم و از نزدیک محل مورد نظر را بازدید و در این خصوص گزارش مفصلی تهیه نموده و موضوع را به اطلاع مدیران نهاد‌های مربوطه و سازمان بازرسی برسانیم تا چگونگی اخذ سند آن هم از اراضی ملی و منابع طبیعی را مورد بررسی موشکافانه قرار دهد و تخلف صورت گرفته را پیگیری نموده و از یک معضل اجتماعی و درگیری جمعی در آن منطقه جلوگیری شود.
یکی از دامداران قدیمی آن منطقه که سند زمینی دردست دارد به خبرنگاران عنوان نمود که شخص مذکور بر اساس ادعای واهی و سند سازی و باند بازی و استفاده از رانت با شخصی که در گذشته در منابع طبیعی شهرستان شاهرود مشغول به کار بوده است این میزان از اراضی ملی و منابع طبیعی را به تملک خود در آورده است و حتی خواستار فروش و تملک چشمه آبی که در همان محدوده است شده است و گویا در گذشته نیز دو چشمه تملک و فروخته شده است.
زمین خواری در جنگل اولنگ شاهرود/داد اهالی کلاته خیج درآمددامدار دیگری عنوان می‌کند محلی که شخص مرتع خوار تملک نموده اصلا کشاورزی درآن نقطه صورت نپذیرفته است و در چهل سال اخیر در آن منطقه اصلا کشاورزی نشده، اما آقای ع، ع ادعا نموده که در ۴۵ سال گذشته بیش از ۳۹ هکتار را زیر کشت محصول کشاورزی برده است ادعایی که تمام مردم کلاته خیج و دامداران آن منطقه منکر گفته‌های وی هستند و عنوان می‌کنند اگر بر اساس نقشه هوایی مشخص شد که در آن منطقه در ۵۰ سال اخیر حتی درختی توسط وی کاشته شده ما ادعایی نداریم، ولی از این متعجب هستیم که کارشناسان منابع طبیعی بر چه اساس و مدارک و اسنادی پیگیر موضوع و تخلف صورت گرفته نشده اند و یا اینکه در این زمین خواری و مرتع خواری عظیم به نوعی ذینفع بوده اند که باید مسئولین امر از استاندار گرفته تا نماینده و فرماندار شاهرود و و بخشدار بسطام ومدیر کل منابع طبیعی، محیط زیست، امور اراضی، به موضوع ورود کرده و جلوی این اقدام گرفته شود، زیرا وی در هفته‌های گذشته بیش از ۷ و نیم هکتار را بوته کنی و تسطیع نموده است و اقدام بعدی وی تا ۳۹ هکتار است که مشخص است وی به تنهایی نمی‌تواند تخلفی به این بزرگی را مرتکب شود مگر اینکه افرادی از وی حمایت کرده و یا رشوه‌های میلیاردی گرفته اند که این چنین روزه سکوت گرفته و حتی در دادگاه، منابع طبیعی از اراضی تملک شده توسط ع، ع دفاع ننموده است و حکم و سند برای این شخص در حال حاضر صادر شده است.
یکی از اعضای شورای اسلامی شهر کلاته خیج به خبرنگاران گفت:زمینی که توسط این مرتع خوار تملک شده با پیگیری‌هایی که صورت گرفته است گویا از امور اراضی استعلام نشده است و حتی اداره منابع طبیعی نقشه هوایی آن را یا نداشته و بررسی و کارشناسی نکرده است و معلوم نیست بر چه اساسی برای وی سند صادر شده است و بنده معتقدم جز فساد سیستماتیک اداری و همکاری چند نفر در ادرات فوق این اقدام صورت نمی‌پذیرد و می‌طلبد که سازمان بازرسی و مدیران مربوطه موضوع را به طور جدی پیگیری نموده و جلوی اینگونه زمین خواری‌ها گرفته شود، زیرا در همین هفته اخیر بنا بر اطلاعات واصله متوجه شده ایم که پسر عموی وی نیز قصد خرید و تملک بخشی از زمین‌های مجاور آن را دارد آن هم زمین‌هایی که جزو منابع طبیعی و ملی ما بشمار می‌رود و مراتعی که بخش عظیمی از دامداران کلاته خیج و حتی رامیان در بعضی از فصول برای چرای دام و استفاده آب چشمه به آن محل مراجعه می‌نمایند با مشکلات عظیمی روبرو خواهند شد.
زمین خواری در جنگل اولنگ شاهرود/داد اهالی کلاته خیج درآمدشهردار کلاته خیج در این خصوص گفت: بعد از اینکه متوجه شدیم شخص زمین خوار در سال ۹۹ سند گرفته از وی پیگیر موضوع شده و مراتب نگرانی و درخواست مردم را مطرح کردیم که وی مدعی شد بیش از ۳۹ هکتار پدرش در آن منطقه زمین داشته و به کشاورزی مشغول بوده است، اما قدیمی‌های کلاته خیج که افراد ۱۰۰ ساله و ۸۵ ساله بین آن‌ها وجود داشته و در قید حیات هستند منکر موضوع هستند و شهادت می‌هند که ادعای وی دروغی بیش نیست و باید وی برگه تشخیص را ارائه دهد نه اینکه بااستفاده از رانت و رشوه بخواهد بیش از ۳۰ هکتار زمین را تملک نموده و در کمتر از دوهفته اقدام به تسطیع و بوته کنی آن نماید.
عرب نجفی ادامه داد:در جلسه‌ای که چندی پیش با فرماندار داشتیم موضوع تملک زمین و چشمه را به اطلاع وی رسانده ایم و فرماندار قول مساعد داده است که در خصوص چشمه آب نهایت تلاش و پیگیری خود را خواهد نمود تا این اقدام صورت نپذیرد، اما در خصوص تملک زمین در حال حاضر اظهار نظر نکرده و منتظر ارائه اسناد قانونی از منابع طبیعی می‌باشد.
شهردار کلاته خیج در ادامه افزود: ما و مردم کلاته خیج و دامداران آن منطقه از حق قانونی خود نخواهیم گذشت و اگر این موضوع و تخلف صورت گرفته به طور قانونی پیگیری و برخورد نشود مردم خود وارد عمل شده و معضل بزرگ اجتماعی را رقم خواهند زد که در شرایط فعلی به نفع استان و شهرستان نیز نخواهد بود و امیدواریم که استاندار و فرماندار محترم شاهرود وسازمان بازرسی و نهاد‌های مربوطه هرچه سریعتر به موضوع فوق ورود کرده و جلوی تخلفات گسترده این شخص در زمینه‌های مختلف، مرتع خواری و احداث استخری که معلوم نیست از کجا سند گرفته در مجاورت دیوار ساحلی روستای همت گرفته شود وگرنه مردم با اجتماع در جلوی فرمانداری و یا بستن جاده خواستار احقاق حق خود خواهند شد. ناگفته نماند که استخر احداث شده مذکور که بیشتر به دریاچه شبیه است بنا به گفته کشاورزان و دامداران کلاته خیج مابین آب ساعتی بین کلاته خیج و خیج قرار گرفته است و اعتباری که بابت احداث دیوار ساحلی و جلوگیری از سیل به آن منطقه اختصاص داده شده در زمین شخصی آقای ع، ع و به نفع وی کار انجام شده است که موجب نارضایتی اهالی شده است.
زمین خواری در جنگل اولنگ شاهرود/داد اهالی کلاته خیج درآمدشخص دیگری که از موضوع زمین خواری مطلع است گفت: در مرتعی که تخلف صورت گرفته موضوع جاری شدن آب و بهره برداری شهر کلاته خیج و روستای خیج مطرح است که شخص مورد نظر با تملک این زمین موجبات نگرانی مرتع داران و کشاورزان را فراهم آورده است، زیرا آب‌هایی که از این منطقه به صورت تیز آب و ریز آب سرازیر می‌شود به سمت دریاچه، منطقه همت آباد، پایین دست پادگان شهید پژوهنده براساس توافق و میزان جمعیت و کشاورزان و دامداران ۱۱ به ۸ بوده است، ولی در چند ماه اخیر و بنا به تخلفات صورت گرفته توسط آقای ع ع بخشی اعظمی از این آب به سمت زمین‌های وی هدایت می‌شود و کسی که بیش از ۳۰ هکتار زمین را با استفاده از رانت و فساد اداری تملک می‌کند و ادعای مالکیت چشمه را دارد چه بسا اقدامات گسترده دیگری در زمینه‌های مختلف و بهره برداری‌های غیر مجاز انجام دهد، زیرا این شخص برای احداث مرغداری اش نیز تقریبا ۵ هکتار زمین را به خود اختصاص داده است یعنی با این حجم از زمین آن هم برای مرغداری قطعا باید مرغ مصرفی ایران تامین گردد که در این زمینه نیز خواستار ورود سازمان بازرسی در خصوص چگونگی واگذاری زمین به وی هستیم.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید