۲۱ / اسفند / ۱۴۰۳ - 11 March 2025
20:44
۱۴:۳۲

۱۴۰۲/۰۶/۰۶
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان:

کیفیت نان‌های تولیدی زنجان رتبه برتر کشوری را دارد

زنجان _مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان گفت: طبق گزارش مرکز پژوهش‌های غلات کشور، نان‌های تولیدی استان زنجان در تیرماه سالجاری رتبه اول و دوم را به لحاظ کیفیت در کشور کسب کرده است.

کیفیت نان‌های تولیدی زنجان رتبه برتر کشوری را دارد

به گزارش خبرگزاری بسیج زنجان ؛ولی‌اله زمانی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: طبق گزارش مرکز پژوهش‌های غلات کشور، نان‌های تولیدی استان زنجان در تیرماه سالجاری رتبه اول و دوم را به لحاظ کیفیت در کشور کسب کرده است.

وی افزود: بر این اساس نان لواش زنجان امتیاز 97.6، تافتان 100، نان بربری 98 و سنگک امتیاز 96.4 کسب و در مجموع در 2 بخش تافتان، بربری رتبه اول کشوری و در بخش سنگک پس از استان کرمان و در بخش لواش پس از استان البرز در رتبه دوم کشوری در تیرماه سالجاری را کسب کرده است.

وی ادامه داد: میانگین نمره کشوری کیفیت در نان لواش 88.08، تافتان 89.83 و بربری 84.95، و سنگگ 86.13 لحاظ می شود که میانگین امتیاز تمامی نان های تولیدی استان زنجان در تیرماه سالجاری نمره 98 کسب کرده است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان گفت: مرکز پژوهش‌های غلات کشور با توجه به استاندارد ۲۶۲۸ (روش آزمون نان های سنتی ) وضعیت کیفی نان‌های تولیدی در سطح کشور را بررسی و سپس نتایج را اعلام می‌کند. 

وی گفت: بر اساس آخرین ارزیابی انجام شده توسط مرکز پژوهش‌های غلات کشور تمامی نان‌های تولیدی استان زنجان رتبه اول و دوم را به لحاظ کیفیت در کشور کسب کرده است.

زمانی اذعان کرد: روش‌های تست بر انواع نان مبتنی بر یکنواختی، عاری از هر گونه برآمدگی و فرو رفتگی غیر عادی انجام می‌گیرد و در این میان فرم و شکل نامتقارن نان، پارگی زیاد و از بین رفتن قسمتی از نان از عوامل کاهش امتیاز محسوب می‌شود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان افزود: سطح رویی نان نیز باید دارای پوسته ظریف و یکنواخت بوده، حالت چرمی نداشته باشد که عوامل کاهش دهنده امتیاز در این بخش نیز سوختگی سطح فوقانی نان، خمیری بودن و پارگی و یکنواخت نبودن به شمار می رود.

وی بیان کرد: ویژگی‌های سطح زیرین نان نیز باید یکنواخت و عاری از علائم سوختگی، خمیری و پارگی باشد و عوامل کاهش دهنده امتیاز نیز در این بخش سوختگی و خمیری بودن، پارگی و چین و چروک و سطح غیر عادی است.

زمانی با اشاره به اینکه رنگ نان نیز باید طبیعی باشد و غیر طبیعی شدن رنگ نیز موجب کاهش امتیاز می‌شود، ادامه داد: بخش دیگر مورد توجه در نان، بافت نان است که باید به راحتی و در اثر کشیدن پاره شده و راحت لقمه شود و از طرف دیگر قابل جویدن باشد.

وی افزود: خشک و سفت بودن نان، گلوله شدن و تبدیل به توده خمیری و چسبیدن آن به دهان و دندان موجب کاهش امتیاز در این بخش می‌شود. 

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان بیان کرد: عطر و بو نیز از جمله شاخص‌ها در پخت به شمار می‌رود که نان باید دارای بوی معطر مخصوص و عاری از طعم و مزه غیر عادی باشد و در این میان طعم تند و زننده، شور و تلخ موجب کاهش امتیاز می‌شود.

زمانی ادامه داد: این شاخص‌ها با توجه به استاندارد ۲۶۲۸ بررسی می‌شود و علاوه بر موارد یاد شده چهار مورد ناپذیرفتی نیز شامل جوش شیرین (بی کربنات سدیم) است که استفاده از آن و در آرد خبازی ها و خمیر نان‌های سنتی غیر مجاز است.

وی اذعان کرد: بلانکیت (جوهر قند)، مواد خارجی مانند سنگ و شن و کپگ زدگی در نان مجاز نیست و جز ناپذیرفتنی ها محسوب می شود. 

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان افزود: بر این اساس امتیاز بین ۹۰ تا ۱۰۰ خیلی خوب، ۸۰ تا ۹۰ خوب، ۶۰ تا ۸۰ متوسط، کم تر از ۶۰ نیازمند ارتقای کیفی طبقه‌بندی می‌شود.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید