رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی:

۷۹ درصد داوطلبان انتخابات مجلس در استان مرکزی تایید صلاحیت شدند/ جریمه در انتظار نامزدهای انتخاباتی برای تخلفات تبلیغات

رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی با تشریح آخرین وضعیت تایید صلاحیت داوطلبان مجلس شورای اسلامی گفت: 79 درصد داوطلبان نمایندگی مجلس‌ شورای اسلامی در این استان تایید صلاحیت شدند.
کد خبر: ۹۵۸۲۴۸۴
|
۰۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۹

به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ حجت‌الاسلام امیدرضا مبارک‌آبادی رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی دربازدید از دفتر خبرگزاری بسیج استان مرکزی با اشاره به مجموعه اقدامات انجام شده در هیئت نظارت و بازرسی استان برای انتخابات پیش رو گفت: باتوجه به اینکه امسال سال انتخابات بود از ماه‌ها قبل در سطح استان کار را شروع کردیم.

وی تعامل در سطح اعلا را جزو اولین اقدامات انجام شده در دفتر نظارت و بازرسی انتخابات دانست و افزود: در این راستا جلسات مشترک با فرمانداران، بخشداران و هیئت‌های نظارت شهرستانی و استانی انجام شد و جزو اولین استان‌هایی بودیم که براساس این تعامل، هیئت نظارت شهرستان و فرماندارن توانستند هیئت‌های اجرایی معتمدین را مشخص کنند و بدون کوچکترین ایرادی کار را دنبال کنند؛ هیئت نظارت استان، شهرستان و رابطین بخش را هم در دستور کار داشتیم که معرفی شدند و کار با جدیت دنبال شد.

رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی تصریح کرد: دوره‌های آموزشی برای ناظرین جذب جدید و نماینده فرماندار و مجریان انتخابات به شکل مشترک بین هیئت نظارت و اجرایی برگزار شد.

حجت‌الاسلام مبارک‌آبادی ادامه داد: در یک ماه اخیر مانورهای مشترک هیئت‌های اجرایی در ستاد انتخابات برگزار شد؛ برخی مانورها هم اختصاصی دفتر نظارت و بازرسی انتخاب بود. در این دوره آموزشی موارد مرتبط  با نرم‌افزارها و دستگاه‌های احراز هویت رأی‌دهندگان و دیگر موارد مرتبط با حوزه‌های نرم‌افزار به کاربران آموزش داده شد.

وی ادامه داد: تعامل بسیار خوب، سازنده و بدون دخالت هیچ مجموعه‌ای، با ستاد انتخابات، اطلاعات سپاه، اداره کل اطلاعات استان، دادگستری خصوصا دبیرخانه ستاد پیشگیری از تخلفات و جرائم انتخابات، اطلاعات فراجا داشتیم.

رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی تائید صلاحیت‌ها را اهم،و سختی کار دفتر نظارت و بازرسی انتخابات دانست و تصریح کرد: مهم‌ترین و سخت‌ترین بخش کار ما تائید صلاحیت‌ها بود چه از حیث نیروی انسانی، وقت و هزینه است که همه همکاران و مجموعه‌ها متحمل می‌شدند؛ استعلامات فضای مجازی یک بُعد آن بود سختی دیگری که برای هیئت نظارت داشت بحث نظر درباره افراد ثبت‌نامی بود که به واقع نوعی قضاوت است.

حجت‌الاسلام مبارک‌آبادی تاکید کرد: پرونده افراد باید مورد مطالعه قرار می‌گرفت و براساس چارچوب موجود که شامل استعلامات، تحقیقات از محل کار و محل تحصیل، فضای مجازی آشکار است پرونده افراد تکمیل و براساس آن در هیئت نظارت نسبت به آن نظر می‌دادیم و بعد از آن هم هیئت مرکزی و شورای نگهبان هستند که نظردهی می‌کنند.

وی با بیان اینکه در این دوره سرجمع 79 درصد افراد ثبت‌نامی در سطح استان تائید صلاحیت شدند، گفت: شاید برخی سوال کنند چطور صلاحیت افرادی در استان رد و توسط شورای نگهبان تائید می‌شود؟ در پاسخ باید گفت که برخی از افراد ثبت‌نامی بومی استان نیستند لذا نیاز است تا تحقیقات با کمک استان‌ها و شهرستان‌های دیگر انجام شود که در مراجعه به محل اعلامی این افراد ممکن است اطلاعاتی از محل تحقیق به دست ما نرسد لذا به عنوان عدم احراز کنار گذاشته می‌شوند.

حجت‌الاسلام مبارک‌آبادی ادامه داد: وقتی فرد مراجعه می‌کند و علت را اعلام می‌کنیم فرد یا افرادی را برای تحقیق معرفی می‌کند که در این بازه زمانی تحقیقات تکمیل و اگر خوب باشد از سوی شورای نگهبان به جای عدم احراز فرد تائید صلاحیت می‌شود.

وی افزود: در فرصتی که داشتیم، 30 روز هیئت اجرایی و 20 روز هم هیئت نظارت ، پرونده کیفری باز افراد ثبت‌نامی نیز ملاک دیگری برای تائید یا رد صلاحیت است، اگر شخص داوطلبی پرونده باز کیفری داشته باشد( به مباحث حقوقی کاری نداریم) رد صلاحیت می‌شود؛ در بازه زمانی که پرونده در اختیار هئیت مرکزی یا شورای نگهبان قرار دارد، شخص مراجعه و حکم برائت را ارائه می‌کند که خوب صلاحیت وی تائید می‌شود.

رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی تصریح کرد: چه بسا این موارد هم نبوده پرونده کامل به هیئت نظارت استان می‌رسد که عدم تائید فرد مشخص است ولی مجموعه شورای نگهبان که متشکل از فقهای شورای نگهبان و حقوقدانان هستند و در یک بُعد کشوری و کلان نگاه می‌کنند، کفه ترازوی خوبی‌ها را بیشتر می‌بینند و در نهایت تصمیم به تائید فرد می‌گیرند.

وی تاکید کرد: مجموعه شورای نگهبان از سطح بخش، شهر، استان و کشور از هرگونه نفوذ، سفارش پذیری یا شائبه‌ خرید و فروش تائید صلاحیت، مصون هستند و هر کسی این حرف را بزند یک ادعای واهی و قابل پیگیری است و اگر جایی شنیده می‌شود فردی با پول یا رشوه تائید شد، قطعا چیزی است که ارتباطی با مجموعه شورای نگهبان ندارد؛ اینکه برخی ادعا می‌کنند توانسته‌اند با مجموعه شورای نگهبان ارتباط برقرار کرده و تائیده گرفته‌اند کذب محض است ضمن اینکه دلالان سیاسی هم در این ایام کم نیستند که اقدام به اخاذی می‌کنند.

رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی تصریح کرد: در این دوره به غیر از نمایندگان ادواری و فعلی که شورای نگهبان جلساتی را با آنان برگزار خواهد کرد، در استان با بیش از 90 درصد داوطلبین جلسه برگزار کردیم و سخنان آنان را شنیدیم و در این بین برخی تائید صلاحیت و برخی دیگر رد صلاحیت شدند.

حجت‌الاسلام مبارک‌آبادی درخصوص قانون تبلیغات انتخاباتی گفت: در بحث تبلیغات علیرغم تذکرات و موضوعات متعددی که در جلسات فرمانداری‌ها برگزار شد، برخی نامزدها بنرهای خارج از عرف نصب و تبلیغ کرده‌اند؛ گرچه بایستی شور و نشاط انتخاباتی باشد ولی این شور نباید منجر به هنجارشنی گردد.

وی ادامه داد: گزارشات موثق کارشناسان ما که در میدان حاضر هستند و مستندسازی می‌کنند در پرونده افراد درج می‌شود؛ همچنین ستاد پیشگیری از تخلفات و جرائم انتخاباتی که در دادگستری فعال است رصد می‌کنند، ضمن اینکه هیئت نظارت در سطح شهرستان و استان تذکرات لازم را می‌دهند و بنرهای خارج از عرف پائین آمده‌اند.

رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی با بیان اینکه نامزدها می‌بایست به قانون تمکین کنند، گفت: نامزدها بناست قانونگذار باشند لذا باید به قانون توجه کنند وگرنه ستاد پیشگیری اعلام جرم کرده و بعد از ایام انتخاباتی پیگیری خواهد شد.

حجت‌الاسلام مبارک‌آبادی ادامه داد: هیئت نظارت نیز براساس نظارت استصوابی به تبلیغات خارج از چارچوب اول تذکر داده و اگر نامزدی توجه نکرد و منجر به هنجارشکنی و آزار برای سایر داوطبین شد در مراحل بعدی با آنان برخورد خواهیم کرد چه بسا نامزدی بوده که منتخب هم شده ولی به خاطر تخلفات انتخاباتی از سوی هیئت نظارت براساس قانون مورد برخورد قرار گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: هدف باید تبلیغ باشد نه تخریب؛ اگر این تخریب‌ها به جایی برسد که کسی شکایت کند جرم انگاری می‌شود و براساس قانون این جرم درجه 6 است که به غیر از حبس، مبالغ سنگین جریمه نقدی و... خواهد داشت؛ کسی که در عرصه انتخابات قرار گرفته و قرار است که به عنوان قانون گذار باشد قانون گریز بودن خودش جای توجیه ندارد؛ مردم هم باید متوجه باشند ما هم در سوابق افراد درج می‌کنیم امیدواریم مردم ما با حضور خود در 11 اسفندماه حماسه دیگری را خلق کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار