به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی از خمین؛ علی مؤذنی کارشناس مسائل سیاسی و استاد دانشگاه در یادداشتی نوشت: رسیدن به سود و ثروت، مسئلهای است بر طبق مِیل و خواستههای ما آدمیان که گذشتهای به درازای تاریخ زندگی بشر بر روی این کُره خاکی دارد و همین امر نیز اتفاقاً باعث رقابتها، حذفهای فیزیکی، جنگها، برتریجوییها و خونریزیهای متعدد بوده است.
گاهی تصرف یک مِلک و آبادی، گاهی استیلا بر یک دشت بزرگ و حاصلخیز، گاهی کوچاندن اجباری مردم یک روستا یا شهر بهمنظور بهرهبرداری از امکانات خاص آن محل و گاهی کشورگشایی در راستای رسیدن به ثروتی بزرگ و سرزمینی پهناور؛ در رؤیای مهاجمان و جنگاوران و رهبران سیاسی بوده است و چه ظلمها و کشتارها و خرابیها که در پِی همه اینها رخ نداده است ...!
امروزه در قرن بیست و دوم و با گسترش سریع علم و فناوری و دانشهای روز و سِیر شتابان دسترسی به منابع اقتصادی در راستای دستیابی به رفاه و ثروتِ هر چه بیشتر؛ فاصله بین فقر و غنا نیز گستردهتر شده است، بسیاری از افرادی که خود را در جامعه فقراء میبینند و به مقایسه سطح زندگی خود با قشر مرفه و ثروتمند جامعه میپردازند، در هالهای از افسوس و حس ناتوانی در تحقق خواستههای خود به سر میبرند و بهجای آنکه با فکر درست و عقل ورزی و تدبیر صحیح از این حصار ویرانگر خارج شوند، درصدد آن برمیآیند که یکشبه، ره صدساله را طِی کنند و بدون عرق جَبین و کَّد یمین و بهرهگیری از توان جسمانی، به پول و ثروت برسند!
بازار کریپتو کارنسی یا همان ارز دیجیتال که چند سالیست آوازهاش دنیا را پُر کرده است و در کشور ما نیز طرفداران بیشماری دارد، یکی از مظاهر و نمادهای سرمایهگذاری در فضایی بهشدت سیّال و پرالتهاب است که اندکی غفلت و ناآشنایی به این فضا، میتواند زندگی و همه داشتهها و داروندار سرمایهگذاران را بر باد دهد و اندوهی جانکاه را بر جسم آنان وارد نماید که چهبسا درمانناپذیر نیز باشد و باعث ضربههای شدید روحی و روانی و جسمی در بلندمدت شود!
بازی همستر که این روزها بسیار سروصدا کرده و خِیل مشتاقان را به طمع رسیدن به پول و ثروت به سمت خود جذب میکند، از طیف همان فضایی است که به آن اشاره شد و نداشتن علم کافی و از همه بدتر؛ طمع! باعث خسارتهای زیاد مادّی و روانی میشود.
اگر افرادی صرفاً برای بازی و سرگرمی - هرچند نگاه به همستر بهعنوان وسیلهای برای گذراندن وقت و تفریح نیز بهطورجدی محل تامّل است - بخواهند وارد این برنامه شوند، شاید تا حدّی قابل توجیه باشد، ولی اگر عدهای بخواهند برای کسب پول و افزایش دارایی، وارد این برنامه شوند، باید منتظر وقوع اتفاقهایی تلخ و پیشبینینشده نیز باشند که همگی ناشی از ذات و ماهیت اینگونه برنامهها است که مانند جزر و مدّ دریا عمل کرده و هر بار، عدهای نابلد و غافل و طمّاع را به کام خود میکشاند!
شایانذکر است علاوه بر مسئله اقتصاد و کسب ثروت، عدهای از تحلیل گران سیاسی بهشدت نسبت به اهداف سازندگان این برنامه مشکوک هستند و آن را ابزاری برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی در بزنگاههای حساس سیاسی مانند انتخابات میدانند!
زیرا این برنامه در بستر پیامرسانهای خارجی مانند « تلگرام » انجام میشود که امکان ردیابی و بازخواست در آن وجود ندارد و از سوی دیگر، این پیامرسانها، مانند امواجی هستند که بدون واهمه برخورد با مانع، به ذهن و روان و ناخودآگاه افراد وارد شده و سمتوسوی فکری آنان را به مِیل صاحبان اندیشه و تفکر مادّی و معاند، تعیین میکنند!
در هنگامه آمادگی مردم شریف ایران برای برگزاری انتخاباتی پرشور و حماسی، آیا تولد این برنامه، مسئلهای اتفاقی و صرفاً با رویکرد اقتصادی است یا نقشهای خصمانه و دسیسهای پیچیده در ورای آن وجود دارد؟