تنور خانگی ( تنّیر ) که اهالی روستای گنگرج کلای چلاو آمل برای پختن نان از آن استفاده می کنند و آن را با گل مخصوص و پشم بز می سازند.
به گزارش خبرگزاری بسیج مازندران، تنور خانگی ( تنّیر ) که اهالی روستای گنگرج کلای چلاو آمل برای پختن نان از آن استفاده می کنند و آن را با گل مخصوص و پشم بز می سازند. برای گرم کردن تنور به هیزم زیادی نیاز هست. نانی که مادران درست میکنند به صورت گرد ( گرده نون ) ، نان دراز ( پنجه کش ) و نان کوچکتر ( کچیله نون یا توتک ) و نان کلوا میباشد.
برای زیبایی دیوار تنور به جای رنگ ، گل گویی ( مخلوطی از سرگین گاو و گٍل خاص قهوه ای ) را با جوراب کهنه به دیوار تنور می مالند.
*معصومه اردشیری از آمل ( روستای چندرمحله )
ارسال نظرات
غیرقابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
پر بیننده ها
آخرین اخبار