به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان، حبوبات یکی از مهمترین منابع پروتئینی در رژیم غذایی بسیاری از مردم جهان است، پروتئین موجود در حبوبات دوبرابر غلات است و منبع پروتئین باکیفیت و مناسب میباشد، لوبیا نیز از حبوبات به شمار رفته و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.
کشاورزان لیلاخی برداشت لوبیاقرمز از سطح مزارع آبی شهرستان دهگلان را آغاز کردهاند، پیشبینی میشود در سال زراعی جاری ۱۵۰ تن از این محصول برداشت روانه بازار مصرف شود.
جبار سیفی، کشاورز ساکن گردمیران در گفتگو با خبرنگار کردتودی عنوان کرد: حدود ۴/۵ هکتار از زمینهای کشاورزی را به کشت لوبیاقرمز اختصاص دادهایم، کشت لوبیا در این منطقه و البته برداشت آن نیز ثمرات و فایدههای بسیاری را برای لوبیا کاران داشته است.
سیفی با اشاره به محاسن و فواید کشت لوبیا در مزارع کشاورزی، افزود: از فواید کشت لوبیا نسبت به سایر محصولات کشاورزی همچون سیبزمینی و یونجه، در این است که به آب کمتری نیاز داشته و دیرتر کشت شده و زودتر برداشت میشود.
سیفی در ادامه گفت:، چون لوبیا جزو محصولات خشکبار محسوب میشود، هیچگونه ضرر و زیانی نداشته و انبارداری راحتی دارد، لوبیا محصولی است که ضمن کمک به تولید، باعث اشتغال فصلی در منطقه لیلاخ شده است، دارای بازار مصرف مناسب و همچنین امکان صادرات این محصول نیز وجود دارد.
علی مراد صابری، کشاورز سمنانی که برای برداشت لوبیا به منطقه لیلاخ آمده است، در گفتگو با کردتودی اظهار داشت: حدود ۵۰ روز است که در قالب ۶ نفر برای برداشت این محصول به شهرستان دهگلان آمدهایم.
عارف مفاخری، کارشناس کشت محصولات، جهاد کشاورزی دهگلان بیان کرد: کشت محصولاتی، چون لوبیا در تناوب مفید و مؤثر خواهد بود، لوبیاقرمز یکی از محصولاتی است که کشاورزان رغبت فراوانی به کشت آن دارند.
مفاخری در ادامه تأکید داشت: حدود ۶۰ هکتار از اراضی شهرستان دهگلان زیر کشت این محصول است و پیشبینی میشود از هر هکتار بالغ بر ۲/۵ تن برداشت و روانه بازار مصرف شود.
وی یادآور شد: پیشبینی میشود در سال جاری حدود ۱۵۰ تن محصول لوبیا از سطح مزارع کشاورزی شهرستان دهگلان برداشت شود.
مفاخری در پایان خاطرنشان کرد: ۶۰ هکتار سطح زیر کشت لوبیا در فاصله زمانی دوماهه برای ۷۰۰ نفر نیز اشتغال فصلی ایجاد کرده است.
انتهای خبر/