به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از دامغان، محمد رضا قاسمی در آیین افتتاحیه یازدهمین جشنواره ملی پسته ایران _ دامغان در محل تالار مرکز همایشهای بین المللی دانشگاه دامغان، پسته مرغوب این شهرستان را محصولی باارزش اقتصادی و ارزآوری بالا عنوان و اظهارداشت: محصول پسته با چالشهایی مواجه است که انجمن پسته، کارشناسان و صاحبنظران به این بحث باید توجه ویژه داشته باشند.
وی ضمن قدردانی از برگزار کنندگان این جشنواره در ۱۰ دوره گذشته و تلاشگران برگزاری یازدهمین دوره، افزود: تگرگ، طوفان، سیل و خشکسالی تهدیدهای اصلی محصول پسته است و باید اقدامات لازم در جهت افزایش تابآوری و سازگاری بیشتر محصول در مقابل عوامل خسارتزا برنامهریزی شود و در این زمینه برنامههای جامع تری در نظر داشت.
قاسمی اضافه کرد: تشکیل انجمن پسته، مطالعات خاک شناسی، شناسایی اراضی مستعد، اقدامات بهینه سازی کیفیت تولید و توجه به صادرات، تاکنون انجام شده و باید کیفیسازی و برندسازی پسته نیز مورد توجه باشد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان خاطرنشان کرد: بخشی از زنجیره ارزش راهبردی پسته دامغان اکنون وجود دارد، اما نیازمند اقدامات کاملتری است تا عملکرد و کیفیت محصول بهبود یابد.
قاسمی با بیان اینکه در باغ نمونه پسته استان سمنان امسال شاهد تولید ۳۶ تن پسته در هکتار بودیم، اما میانگین محصول باغات پسته استان بسیار کمتر از این میزان است، گفت: سمنان به لحاظ عملکرد از استانهای خوب به حساب میآید، اما همچنان خلاء تا رسیدن به ظرفیت مطلوب تولید فاصله داریم.