جنایات پهلوی در گیلان؛ روایتگری از تاریخ سانسور شده

رئیس سازمان بسیج رسانه استان گیلان با اشاره به جنایات و خیانت‌های رژیم پهلوی در گیلان، گفت: سوزاندن چادرهای زنان گیلانی تا سانسور خبری روایتی از رژیم پهلوی است که به افشای حقایق تاریخی می‌پردازد.
کد خبر: ۹۶۶۷۲۴۱
|
۲۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۴

جنایات پهلوی در گیلان؛ روایتگری از تاریخ سانسور شده

به گزارش خبرگزاری بسیج گیلان ،سرهنگ مهدی پارسا در گفتگو با پایگاه خبرنگاران با اشاره به اینکه نسل جوان امروز در دوران پهلوی زیست نکرده‌اند، افزود: اما بر اساس روایات، خاطرات و مستندات، می‌توان گواهی داد که دوران پیش از انقلاب به دلیل سلطه بیگانگان و وابستگی پادشاهان به استعمارگران، تاریخ بر وضعیت نامطلوب ایران پیش از انقلاب گواهی می‌دهد.

 

 رئیس سازمان بسیج رسانه سپاه قدس استان گیلان با تأکید بر اینکه ازنظر مورخین و پژوهشگران، انقلاب اسلامی بر پایه چندین محور ازجمله وضعیت نامطلوب سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، فکری و دینی در عصر معاصر شکل‌گرفته است، به تشدید اعتراض‌های مردمی در سراسر ایران به‌ویژه از سال ۱۳۵۶ اشاره کرد.

 

 پارسا سیاست مشت آهنین رژیم شاهنشاهی در برابر معترضین را گواه وضعیت نامطلوب مردم در دوران پیش از انقلاب دانست و گفت: وابستگی ذلت آمیز به قدرت‌های خارجی و تحقیر ملت ایران، دیکتاتوری سیاه و خفقان عجیب علیه مردم، ترویج خودکم‌بینی ملّی و بزرگ‌نمایی غربی، از مهم‌ترین ویژگی‌های عصر پیش از انقلاب اسلامی ایران هستند.

 

 رئیس سازمان بسیج رسانه سپاه قدس استان گیلان اظهار کرد: رضاخان و محمدرضا شاه پهلوی با تأسی از فرهنگ و تمدن غربی به دنبال جایگزین کردن آن به‌جای فرهنگ و تمدن اسلامی در ایران بودند و حتی طرح کشف حجاب را اجرایی کرده بودند که با شروع نهضت امام و پیروزی آن در بهمن‌ماه ۱۳۵۷ طرح‌های ضد دینی پهلوی‌ها با شکست مواجه شد.

 

 پارسا عنوان کرد: فساد اخلاقی همراه با فسادهای اقتصادی و غیره از دیگر عواملی است که ازنظر برخی پژوهشگران از عواملی مقابله ملت ایران اسلامی با رژیم پهلوی بود؛ چرا که ملت ایران با بهره‌گیری از مکتب توحید به رهبری امام خمینی (ره) با تأکید بر هویت ملی و دینی خود به مقابله با تمدن غربی پرداختند و رژیم پهلوی را که درصدد اجرای برنامه‌های نظام سلطه بودند را از بین بردند.

 

 رئیس سازمان بسیج رسانه سپاه قدس استان گیلان تصریح کرد: باید با عبرت‌اندوزی از گذشته، مسیر پیشرفت ایران اسلامی بر مبنای توحید و ولایت، با اراده‌ای پولادین، برای رسیدن به قله و تمدن نوین اسلامی گام برداشته شود.

 

 پارسا با اشاره به جنایات دوران رژیم ستم‌شاهی در استان گیلان بیان کرد: با توجه به اهمیت گیلان و تلاش نیروهای استبدادی و استعماری برای دستیابی آن برای خود، بیشترین تلاش را کردند تا مردم این خطه را با مسائل فرهنگی همراه خود کنند که همواره باایمان و اراده پولادین مردم این دیار به بن‌بست رسیدند.

 

سوزانده شدن ۱۴ هزار چادر زنان گیلانی در عصر رضاخانی

 

 وی اظهار کرد: تاریخ پرفرازونشیب گیلان وقایع مختلفی را تجربه کرده؛ اما برخی از این وقایع ماندگار، به دستور روشنفکران و منورالفکرهای غرب‌گرای عصر رضاخانی در تاریخ «سانسور» شد.

 

رئیس سازمان بسیج رسانه سپاه قدس استان گیلان افزود: یکی از این سانسورهای خبری عصر رضاخانی سوزانده شدن ۱۴ هزار چادر زنان گیلانی است که در عصر پهلوی به دستور شهربانی در رشت به آتش کشیده شد و بازهم به دستور شهربانی و روشنفکران عصر پهلوی در راستای تقدس‌زدایی مذهبی در سانسور خبری باقی ماند، تا ماجرای مقاومت زنان گیلانی در برابر کشف حجاب رضا خوانی در تاریخ مخابره نشود.

 

 پارسا با بیان اینکه برای غربی کردن ایران عصر پهلوی، یکی از مهم‌ترین اقدامات رضاخان «کشف حجاب» بوده و روایت مقاومت زنان و مردان ایران در عصر پهلوی درست منعکس داده نشده است گفت: یکی از استان‌هایی که در مقابل اقدامات ضد فرهنگی و ضد هویتی رضاخانی مقاومت کرده، گیلان بوده است که این هم در عصر پهلوی انعکاس داده نشد به‌گونه‌ای که در اسناد تاریخی باقی‌مانده در سال هزار و سیصد و هفده، حدود ۱۴ هزار چادر از سر زنان گیلانی در طول سه سال توسط شهربانی کشیده، توقیف و به آتش کشیده شد که نشان از مقاومت زنان و مردان گیلانی در مقابل کشف حجاب رضاخانی و دفاع از هویت ملی و دینی بود که همواره به آن پرداخته نشد.

 

سانسور خبری رژیم پهلوی از مقاومت مردم گیلان

 

 وی تصریح کرد: در کنار جنایات تاریخی، اقتصادی و استبدادی پهلوی علیه مردم گیلان، جنایات فرهنگی و سانسور خبری آن زمان از مقاومت مردم گیلان در برابر فعالیت‌های ضد فرهنگی رژیم پهلوی، یکی از موضوعاتی است که کمتر به آن پرداخته شده است.

 

رئیس سازمان بسیج رسانه سپاه قدس استان گیلان خاطرنشان کرد: نکته قابل‌توجه از مردم گیلان این بود که گیلانیان از اولین افرادی بودند که توانستند پیام نهضت امام خمینی (ره) را درک کرده و به آن جامه عمل بپوشانند و نقش بی‌بدیل نهضت میرزاکوچک خان گیلانی نیز در این درک تاریخی ملت ایران غیر قابل انکار است.

 

 پارسا اظهار کرد: ارتباط قوی گیلانیان انقلابی با نزدیکان امام خمینی (ره) و دسترسی سریع و مناسب آن‌ها به بیانیه‌ها و سخنرانی‌های حضرت امام (ره) از دیگر دلایلی است که منجر به اقدامات جدی و اثربخش گیلانیان در طول تاریخ معاصر ایران شده است.

 

نقش پررنگ گیلانیان در مبارزات انقلابی

 

 وی افزود: نقش گیلانیان در مبارزات انقلابی در وقایع مختلف از نهضت جنگل گرفته تا ملی شدن صنعت نفت، از همراهی با نهضت مشروطه گرفته تا همراهی با ملت مسلمان ایران اسلامی در مقابله با سلطنت‌طلبان گواه نقش بی‌بدیل و اثربخش ملت ایران در پیروزی انقلاب اسلامی ایران است.

 

 رئیس سازمان بسیج رسانه سپاه قدس استان گیلان گفت: جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامی چه ازنظر رویدادهای قبل از پیروزی، از آغاز نهضت تا ۱۳۵۷ و چه ازنظر دستاوردهای بعد از پیروزی در مواجهه با دشمنان بیرونی و داخلی دچار مظلومیت‌های مضاعف است.

 

رسالت اصحاب رسانه در افشای جنایات رژیم پهلوی

 

 پارسا با تأکید بر نقش رسانه‌ها در افشای جنایات رژیم پهلوی، تصریح کرد: رسانه‌های معاند با تلاش برای تطهیر رژیم پهلوی و تحریف واقعیات، به دنبال ایجاد گسست بین ملت ایران و حاکمیت اسلامی هستند.

 

 وی بر ضرورت بهره‌گیری از همه حوزه‌های ممتاز روایتگری برای بیان حقیقت تأکید کرد: تا نسل جدید با حقایق جنایات رژیم پهلوی و چرایی انقلاب اسلامی آشنا شود و توطئه‌های نرم دشمن برملا گردد.

 

 رئیس سازمان بسیج رسانه سپاه قدس گیلان با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب عنوان کرد: اگر جهاد تبیین با جدیت پیگیری شود، حقایق انقلاب و رژیم پهلوی برای نسل جدید که عصر پیش از انقلاب را درک نکرده‌اند، روشن خواهد شد.

 

 پارسا اظهار کرد: این رویکرد نه‌تنها به آگاهی‌بخشی نسل جدید کمک می‌کند، بلکه به عنوان یک ابزار مهم در مقابله با تلاش‌های دشمن برای تحریف تاریخ و ایجاد شکاف بین ملت و حاکمیت اسلامی عمل می‌کند.

 

 وی با اشاره به اینکه در این راستا، سازمان بسیج رسانه گیلان با روایتگری از وقایع تاریخی، به تقویت جبهه رسانه‌ای در تراز انقلاب می‌پردازد خاطرنشان کرد: این اقدامات به عنوان بخشی از جهاد تبیین برای برملا کردن توطئه‌های دشمن و تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی ضروری است.

 

جنایات پهلوی در گیلان؛ روایتگری از تاریخ سانسور شده

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار