به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج شهرستان ایذه:
_ شهید علی لجمیر اورک نجاتی، بيستم مهرماه سال ۱۳۲۵ هجری شمسی در خانواده ای کشاورز و متدین در روستای بی بی گل مرده شهرستان ايذه ديده به جهان گشود.
درسه سالگی پدر را از دست داد و کودکی را با رنج و مشقت زياد پشت سرگذاشت. با توجه به فقدان امکانات و مشکلات مالی از داشتن نعمت سواد محروم شد. و از همان دوران کودکی شروع به کار و تلاش جهت تأمين معاش خود و خانواده نمود.
با پيروزی شکوهمند انقلاب اسلامي به رهبری حضرت امام خمينی رحمت الله علیه، عضو بسیج شد و بارها در امور تدارکات و حمل نيروهای بسيجی بوسیله مینی بوس شخصی اش به جبهه همکاری داشت، ومدتی نیز داوطلبانه در جبهه های نبرد به مجاهدت پرداخت.
سرانجام ۲۱فروردین۱۳۶۲ در حين اعزام رزمندگان به جبهه هنگام بدرقه رزمندگان در منطقه باغملک بر اثر حادثه تیراندازی به درجه ی رفيع شهادت نائل آمد، و پیکر مطهرش در روستای بی بی گل مرده تابع شهرستان ایذه آرام گرفت.
_شهید رضاقلی باقری، شهريور ۱۳۴۰ در روستای ناشليل از توابع شهرستان ايذه ديده به جهان گشود، تحصیلات ابتدایی را در زادگاهش آغاز نمود اما به دليل نبود امکانات آموزشی و مشکلات مالی قادر به ادامه ی تحصيل نشد ولذا در همان سنين كودكی و نوجوانی علاوه بر کمک به خانواده دركشاورزی، حرفه جوشكاری را آموخت و كارگاه كوچک جوشكاری در ايذه راه انداخت.
صفا و صميميت محيط روستا از او فردی خوش اخلاق و مهربان ساخته بود که در برابر مشكلات صبور و بردبار بود و در برابر ناملايمات نا اميد و خسته نمی شد.
نسبت به انجام فرائض دينی و عبادات خود بسيار دقيق بود، در اقامه نماز اول وقت هيچگاه کوتاهی نميكرد.
در۱۹ سالگی ازدواج كرده و یک پسر و یک دختر از وی به یادگار مانده است.
شهید علاوه بر اينكه از پدر و مادر خود مراقبت ميكرد، سرپرستی فرزندان برادر مرحوم خود را نیز برعهده داشت.
در سال ۱۳۶۴ لباس مقدس سربازی را بر تن كرد و در مناطق جنگی به مبارزه با متجاوزان بعثی پرداخت و سرانجام ۲۱فروردین ۱۳۶۶ در منطقه ی شلمچه به درجه رفيع شهادت نائل آمد و پيكر مطهرش در قطعه ی شهدای قبرستان روضه الزهرای ايذه به خاك سپرده شد.
_شهید سبزوار ململی سلطانی تبار ۱۳۴۴در روستای ایوه، بخش سوسن از توابع شهرستان ايذه چشم به جهان گشود. تحصيلات را تا پايان مقطع راهنمایی ادامه داد. بعداً به حرفه ی برق ساختمان روی آورد تا یاور پدر در تامین معیشت خانواده باشد. شهيد نسبت به مسائل دين و اهل بيت علیهم السلام علاقه و ارادت خاصی داشت و در وصيتنامه ی خود سفارش به شرکت در نماز جمعه و جماعت و دعا و تقرب به پروردگار کرد.
احساس مسئوليت و علاقه به امام و انقلاب باعث شدتا عضوبسيج شده، و مدتی را باعضویت بسیج در جبهه ها و پس از مدتی لباس مقدس سربازی را به تن کرده و به مبارزه با ارتش متجاوز بعث عراق بپردازد و سرانجام ۲۱فروردین ماه ۱۳۶۷ در منطقه مريوان به فیض عظیم شهادت نائل آمد و پيکرمطهرش در قبرستان اکبر آباد ايذه آرام گرفت.
_شهیدسیدابراهیم موسوی گورابی، ۱۳۴۶ در روستای گوراب و در خانواده ای متدین و محروم به دنيا آمد. در حالی که دوران خردسالی و کودکی را طی می کرد که شاهد مشکلات و محروميت های فراوان خانواده و هم تبارانش بودتا آنجا که در نوجوانی مبادرت به انجام کارهاي طاقت فرسا نمود تا بتواند باری از مشکلات عديده ی خانواده اش را به دوش بکشد.
سال ها سختی و مشقت و تلاش از او مردی ساخت که به خوبی می توانست حق را از ناحق تشخيص بدهد.اين گل از گلستان سادات، سال ۱۳۶۶ لباس مقدس سربازی بر تن کرد و به جبهه ی حق عليه باطل اعزام و به صفوف مجاهدان و مبارزان پيوست و رشادت هایی از خود نشان داد وسرانجام پس از حدود يک سال مبارزه با متجاوزان بعثی ۲۱فروردین ماه ۱۳۶۷ در منطقه ی "پنجوين عراق" به فیض عظیم شهادت نائل آمد و پيکرمطهرش تاکنون پیدا نشده است.
_ شهید یعقوب سلحشوری شهريور ۱۳۴۶ در خانواده ای متدین در روستای پيان چشم به جهان گشود. از ۶ سالگی وارد محيط مدرسه شد و تحصيلات خود را تا راهنمايی ادامه داد، اما به علت مشكلات مالی از ادامه ی درس بازماند و در كشاورزی و دامداری به پدر کمک می کرد. يعقوب به ائمه ی اطهار(ع)و قرآن علاقه ی زیادی داشت و هميشه در جلسات قرآن شركت می كرد، او بسيار دلسوز، فداكار،مهربان و صبور بود و در ميان آشنایان احترام خاصی داشت.
اسفندماه ۱۳۶۵ در سن ۱۸ سالگی به خدمت مقدس سربازی اعزام شد و آموزش مقدماتی را در تهران و سپس در گرگان دوره ی تكاوری را گذراند سپس در غرب کشور به مبارزه با ارتش متجاوز عراق پرداخت. در آخرين مرخصی كه به زادگاهش آمد، حال وهوای دیگر داشت، گویی می دانست اين آخرين مرخصی اوست و مشتاقانه به یگان خود بازگشت و پس از مجاهدت های فراوان ۲۱فروردین ماه ۱۳۶۷ در منطقه ی پنجوین عراق به شهادت رسيد و تاکنون پيکر مطهر شهيد پیدا نشده و از نظرها پنهان و جاويدالاثر باقی مانده است.