به گزارش خبرگزاری بسیج از زاهدان - به مناسبت گرامیداشت هفته سلامت، کلاس آموزشی تغذیه سالم ویژه کارکنان با هدف ارتقای آگاهی تغذیهای و ترویج سبک زندگی سالم، با حضور ثابتپور کارشناس تغذیه شبکه بهداشت سراوان، در محل اداره مربوطه برگزار شد.
ثابتپور کارشناس تغذیه با اشاره به نقش اساسی تغذیه در سلامت جسم، گفت: تغذیه سالم نهتنها موجب رشد و تقویت استخوان و دندانها میشود بلکه یکی از مؤثرترین راهکارها برای پیشگیری از بیماریهای مزمن نظیر دیابت، چاقی و بیماریهای قلبی-عروقی است.
وی افزود: یکی از نکات مهم در تغذیه سالم، مصرف کافی فیبر از طریق میوهها، سبزیجات، حبوبات و غلات کامل است. فیبر باعث تنظیم عملکرد دستگاه گوارش، کنترل قند و چربی خون میشود و در پیشگیری از بیماریهای مزمن بسیار مؤثر است.
ثابتپور با بیان اینکه مصرف غذاهای دریایی، بهویژه ماهی، بهعنوان منبع غنی از امگا۳ توصیه میشود، گفت: لازم است حداقل دو بار در هفته ماهی در رژیم غذایی گنجانده شود. همچنین باید گوشتهای قرمز را به دلیل دارا بودن چربی اشباع، محدود کرد و از گوشتهای سفید، حبوبات و مغزها به عنوان جایگزین استفاده کرد.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت سراوان با تأکید بر کاهش مصرف شکر، نمک و نوشیدنیهای گازدار افزود: این مواد نهتنها موجب پوسیدگی دندان و چاقی میشوند، بلکه خطر ابتلا به بیماریهایی همچون فشار خون، سرطان معده و پوکی استخوان را افزایش میدهند.
وی در ادامه بر اهمیت نوشیدن ۶ تا ۸ لیوان مایعات در روز، حذف نکردن وعده صبحانه و داشتن فعالیت بدنی منظم مانند پیادهروی روزانه تأکید کرد و خاطرنشان ساخت: اصلاح سبک زندگی و تغذیه، ضامن سلامتی جسم و روح است.
ثابتپور همچنین به نحوه تشخیص مواد غذایی سالم از طریق برچسب تغذیهای پرداخت و گفت: توجه به رنگبندی برچسبهای تغذیهای هنگام خرید محصولات خوراکی، میتواند به انتخاب آگاهانه کمک کند و از مصرف مواد غذایی ناسالم جلوگیری نماید.
گفتنی است:در این برنامه بر اهمیت اصلاح سبک تغذیه و نقش آن در پیشگیری از بیماریهای مزمن تأکید شد.