۲۳ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 13 May 2025
12:47
کد خبر : 9687204
۱۴:۱۹

۱۴۰۴/۰۲/۲۲

کتاب "چند قدم تا تو"رونمایی شد

آیین رونمایی از کتاب «چند قدم تا تو؟»، کاری از انتشارات روایت فتح، با حضور خانواده شهید سید فریدالدین معصومی، الهه آخرتی نویسنده، امیر اسماعیلی کارشناس و میثم رشیدی، مجری، یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی بنیاد فرهنگی روایت فتح،  آیین رونمایی از کتاب «چند قدم تا تو؟»، کاری از انتشارات روایت فتح، با حضور خانواده شهید سید فریدالدین معصومی، الهه آخرتی نویسنده، امیر اسماعیلی کارشناس و میثم رشیدی، مجری، یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار شد.

 

در ابتدای این مراسم تقوی‌منش، پدر همسر شهید معصومی، درباره جایگاه وی گفت: در خانواده حدود ۱۲ سال حضور شهید سید فریدالدین معصومی را داشتیم. شهید معصومی انسانی شریف و معتقد بود و بخش عمده زندگی دانشجویی خود را در نیوزلند به تحصیل پرداخت.

 

وی ادامه داد: همیشه صحبت از تخصص و تعهد بود و ایشان نمونه بارز یک انسان متعهد و متخصصی بود که به کار و اصول دینی و اعتقادات خویش کاملاً دقت داشت. در این سال‌ها ما از ایشان دروغ نشنیدیم و ایشان مقید به نماز سر وقت بود. در هر صورت، جایش را خالی می‌بینیم و در طول این ۱۲ سال از ایشان هیچ ضعفی ندیدم.

 

نیاز به کتاب جداگانه‌ای درباره زندگی علمی شهید هست

 

سپس الهه آخرتی، نویسنده کتاب «چند قدم تا تو»، درباره انتخاب سوژه این اثر بیان کرد: در زمینه کاری تلاش می‌کنم سوژه‌هایی انتخاب و کتاب‌هایی را بنویسم که با یکدیگر متفاوت باشند. همیشه وجه تمایز برایم حائز اهمیت بود تا کارها شبیه هم نباشند. وجه تمایز در کارهایم از کودکی تا بزرگسالی متفاوت است.

 

وی ادامه داد: روزی که بنا شد راجع به این سوژه صحبت کنم، متوجه تفاوت این کار شدم. اداره زندگی در یک برهه حساس با حجاب اسلامی در نیوزلند، مسئولیت‌های پدری که به مادر موکول شده است، شیوه کنار آمدن خانواده با این شرایط مواردی بود که باعث شد تا بخواهم مخاطبان این شهید را بشناسند و بیشتر آشنا شوند.

 

آخرتی عنوان کرد: نکته اصلی این است که در کتاب به ابعاد مختلفی از زندگی ایشان پرداختیم و باید جداگانه کتاب مجزایی راجع به فعالیت‌های علمی ایشان کار شود. آنچه برام اهمیت داشت، سبک زندگی یک نخبه علمی بود که در مسیر زندگی‌اش می‌پرسد برای امام زمان (عج) چه کرده و فعالیت‌های علمی برایش کافی نیست.

 

وی درباره فصل‌بندی کتاب «چند قدم تا تو» گفت: تمام تلاشم را کردم تا اسامی به شکلی باشد که مفهوم را به مخاطب برساند. خواندن زندگی‌نامه یک شهید علمی شاید خیلی برایش جذاب نیاید؛ اما برایم مهم بود نام فصل‌ها مواجه شدن مخاطب با کتاب را آشکار کند و بداند قرار است مباحث مهمی را بخواند.

 

آخرتی درباره نام این کتاب گفت: اسم کتاب به یکی از خواب‌های شهید برمی‌گردد و فاصله‌ای است که میان ایشان و همسرشان در دنیا و آخرت وجود دارد.

 

وی ادامه داد: در این اثر ما دو دست‌نوشته داریم؛ دست‌نوشته همسر شهید و دیگری پسر شهید که در نهایت از همسر شهید خواستیم تا کتاب را با دست‌نوشته پسر شهید به پایان برسانیم.

 

وی افزود: در روند پژوهش همسر شهید را اذیت کردم و با جزئیات از خاطره‌گویی ایشان استفاده کردم. شاید کسی متوجه نشود تعریف کردن خاطرات توسط همسر شهید چقدر سخت است؛ زیرا هربار اتفاقات زنده‌ و لحظات سخت تکرار می‌شود.

 

سعی کردم شهید را ماورایی نکنم

 

تقوی‌منش، همسر شهید فریدالدین معصومی گفت: در طول یک روز و نیم کتاب را خواندم. در کتاب تمام موارد گفتنی را گفته‌ام. می‌دانم این کتاب در چه شرایط سختی نوشته شد و این کتاب به بهترین شکل نوشته شد.

 

وی در پاسخ به اینکه متن مکتوب چقدر به روایت شما نزدیک است، بیان کرد: تمام مواردی که من بیان کردم، به بهترین شکل ممکن توسط خانم آخرتی نوشته شده است و تمام مواردی که نیاز بود، در این کتاب جمع شده است. در ابتدای شهادت آقا فرید، شرایط روحی مناسبی نداشتم و مصاحبه‌ای انجام نمی‌دادم. وقتی از انتشارات برای نوشتن شخصیت شهید با بنده تماس گرفتند، تصمیم گرفتم شخصیتی را که از ایشان پسندیده شد، بیان کنم و شهید و شهادت را ماورایی و دست‌نیافتنی نکنم. امیدوارم این کتاب برای افراد بسیاری مفید باشد.

 

در کتاب‌های شهدا کارفرما خود شهید است

 

امیر اسماعیلی، کارشناس، درباره کتاب «چند قدم تا تو؟» گفت: در فضا و زمانه‌ای زیست می‌کنیم که گویا همه چیز روی دور تند اتفاق می‌افتد. اینکه کتاب با سرعت تهیه شد، خواسته خود آقا فریدالدین است. در کتاب‌هایی که زندگی شهید بیان می‌شود، کارفرما خود شهید است. الحمدالله سیر بالغانه‌ای که خانم آخرتی در مسیر نویسندگی پیش گرفته‌اند، سیر تکامل و بلوغ در کلمات ایشان مشخص است. فصل‌بندی و خوانش کتاب در ذهن خانم آخرتی ایجاد و سپس اثر نوشته شده است.

 

وی ادامه‌داد: این کتاب کاملاً دیالوگ‌وار نقل شده است که این موارد برای ساخته و پرداخته شدن این کتاب به خانم آخرتی کمک کرده است. در این کتاب دو جهاد با موضوعات زندگی خود شهید و زندگی خانواده خانم تقوی پس از شهادت آقا فریدالدین وجود دارد.

 

وی درباره جزئیات بیشتر «چند قدم تا تو» گفت: جنس و فرآیند کتاب ملموس، جذاب و ساده‌نویسی است. مدل دین‌داری و رفتاری آخرالزمانی آقا فریدالدین باعث می‌شود عزت خداوند پس از ۲۱ سال شهادت‌طلبی اتفاق بیفتد. ایشان به آن اتفاقی که می‌خواست رسیده است و خداراشکر هم‌مسیری داشته‌اند که پا به پایشان می‌آید.

 

وی بیان کرد: امیدوارم این کتاب به جایگاهی که باید و شایسته است، برسد. حتی طرح جلد این اثر که سنگ‌های حرم شاهچراغ است که نوع کتاب‌سازی حس خوشایندی را به مخاطب انتقال می‌کند.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید