۰۴ / خرداد / ۱۴۰۴ - 25 May 2025
05:00
کد خبر : 9690214
۲۳:۳۳

۱۴۰۴/۰۳/۰۳
غفاری قدیر در اختتامیه جشنواره فیلم مقاومت: 

مقاومت یک پدیده جهانی است که از مرزهای ایران و اسلام فراتر رفته است

دبیر هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت، در آیین اختتامیه این رویداد که شامگاه سوم خرداد در تالار وحدت برگزار شد، با تأکید بر جایگاه جهانی سینمای مقاومت، این جشنواره را فرصتی برای شکل‌گیری گفتمان مستقل هنری در برابر جریان‌های مسلط سینمایی جهان توصیف کرد.

به گزارش روابط عمومی هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت، آیین اختتامیه هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت، شنبه سوم خرداد ۱۴۰۴ با حضور هنرمندان، مسئولان فرهنگی، سینماگران داخلی و بین‌المللی در تالار وحدت تهران برگزار شد. در این مراسم، جلال غفاری قدیر، دبیر جشنواره، طی سخنانی ابعاد مختلف این رویداد هنری را تشریح و از دستاوردهای آن سخن گفت.

 

 

 

 

غفاری قدیر با قدردانی از پیشکسوتان سینمای دفاع مقدس و تلاش‌های دوره‌های گذشته جشنواره، اظهار کرد: «دستاورد امروز جشنواره هجدهم، نتیجه میدانداری بزرگان این عرصه است. همان‌گونه که در مراسم افتتاحیه در باغ‌موزه دفاع مقدس بیان شد، بخش‌های مختلف جشنواره با نظم و انسجام کامل به مسیر خود ادامه دادند و این مراسم اختتامیه، نقطه‌ای روشن در ادامه این مسیر خواهد بود.»

 

 

 

 

وی با اشاره به استقبال گسترده هنرمندان از سراسر جهان از این دوره از جشنواره افزود: «در مجموع بیش از ۳۵۰۰ اثر در بخش فیلم در قالب‌های داستانی، مستند و انیمیشن از کشورهای مختلف به دبیرخانه جشنواره ارسال شد. این آمار در مقایسه با دوره هفدهم بیش از سه برابر افزایش داشته است که این امر نشان‌دهنده توجه جهانی به موضوع مقاومت است.»

 

 

 

 

دبیر جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت با اشاره به حضور فیلم‌سازانی از کشورهایی چون تونس، آرژانتین، ایتالیا، روسیه، لبنان و عراق در این دوره از جشنواره، گفت: «امروز مقاومت به یک پدیده جهانی تبدیل شده است که از مرزهای ایران و حتی مرزهای جغرافیایی اسلام فراتر رفته و به فریاد مشترک ظلم‌ستیزان جهان مبدل شده است.»

 

 

 

 

وی در ادامه با تأکید بر جایگاه ویژه این جشنواره در میان هنرمندان متعهد افزود: «جایزه جشنواره فیلم مقاومت، دارای ارزش مادی نیست، بلکه ارزشی نمادین و آرمانی دارد. بسیاری از هنرمندان، افتخار خود را نه در کمیت جوایز، بلکه در دریافت این جایزه به عنوان نماد پایبندی به آرمان‌های مقاومت می‌دانند.»

 

 

 

 

غفاری قدیر با بیان اینکه سینمای مقاومت امروز به عنوان بدیلی مستقل در برابر سینمای غرب‌زده قابل شناسایی است، اظهار داشت: «سینمای مقاومت، امتداد منطقی و موفق سینمای دفاع مقدس است. امروز این سینما در سطح بین‌المللی دارای مخاطب، حامی و تأثیرگذاری است؛ هم در حوزه محتوا و هم در حوزه تکنیک. این نشان‌دهنده شکل‌گیری یک ژانر ملی و وطنی موفق است که توانسته جایگاه خود را در معادلات فرهنگی جهان تثبیت کند.»

 

 

 

 

وی همچنین از ثبت بیش از ۸۰۰ فیلمنامه در بخش‌های مختلف کوتاه، بلند و اقتباسی خبر داد و افزود: «این میزان استقبال نشان می‌دهد که تحولات انسانی و سیاسی نظیر طوفان الاقصی و رویدادهای پس از هفتم اکتبر، هنرمندان را به واکنش واداشته و نقش سینما را به عنوان ابزاری موثر در انتقال پیام مقاومت پررنگ‌تر کرده است.»

 

 

 

 

غفاری قدیر در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اهداف بلندمدت جشنواره، از تلاش برای تربیت نسل جدیدی از فیلم‌سازان متعهد و انقلابی خبر داد و گفت: «هدف ما از برگزاری چنین رویدادهایی، فراهم کردن زمینه‌ای برای حضور نسل تازه‌ای از هنرمندان در عرصه سینمای مقاومت است. حضور چهره‌هایی چون استاد حاتمی‌کیا، احمدرضا درویش و دیگر بزرگان این سینما، تأییدی بر این ضرورت است.»

 


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید