۰۴ / تير / ۱۴۰۴ - 25 June 2025
22:34
کد خبر : 9695457
۱۸:۴۴

۱۴۰۴/۰۴/۰۳

اقدامات فرهنگی باید سنجش‌پذیر و متناسب با شرایط سیستان و بلوچستان باشد

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان گفت: سیاست‌های فرهنگی تدوین‌شده در این استان باید از مرحله دستورالعمل و گزارش فراتر رفته و به اقدامات اجرایی، قابل ارزیابی و منطبق با نیازهای بومی منتهی شود.

به گزارش خبرگزاری بسیج از زاهدان -  مهرداد عرب‌اول روز سه‌شنبه در مجمع عمومی قرارگاه فرهنگی سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: با راه‌اندازی قرارگاه فرهنگی و تدوین ۱۶ سیاست در هشت محور اصلی، نخستین گام برای ساماندهی نظام فرهنگی استان برداشته شد، اما تحقق این سیاست‌ها نیازمند مشارکت جدی دستگاه‌های اجرایی، تأمین منابع مالی و نظارت مستمر است.


وی افزود: این سیاست‌ها با هدف انطباق کامل با فصول  ۱۵ و ۱۶ برنامه هفتم توسعه کشور و در نظر گرفتن حدود ۳۰ سنجه عملکردی تدوین شد؛ با وجود آنکه وزارتخانه‌های مسوول هنوز برش‌های استانی این شاخص‌ها را ارائه نکرده‌اند، اما در سیستان و بلوچستان روند تدوین برنامه‌ها را آغاز کردیم.


رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان با تاکید بر اینکه تمام دستگاه‌ها موظف هستند برنامه‌های خود را براساس سیاست‌های ابلاغ‌شده تنظیم کنند، گفت: این اقدامات در ۲ بخش «وظایف روتین منطبق با سیاست‌ها» و «اقدامات جدید مورد نیاز استان» تعریف شده است و دستگاه‌ها نباید صرفا مجری دستورالعمل‌های کلی وزارتخانه‌ها باشند، بلکه باید با توجه به ویژگی‌های بومی، برنامه‌های مشخص و قابل اجرا ارائه دهند.

وی ادامه داد: بخشی از منابع مالی اجرای این برنامه‌ها از محل اعتبارات شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان، مشروط بر آنکه طرح‌ها دارای انطباق با سیاست‌های فرهنگی و خروجی مؤثر باشند تامین می‌شود و این تامین اعتبار صرفاً برای حل مسائل داخلی یک دستگاه، بدون پیوند با راهبردهای استان، امکان‌پذیر نیست.

عرب اول تصریح کرد: با هدف رصد دقیق اقدامات، فرمت مشخصی برای جمع‌آوری اطلاعات عملکردی دستگاه‌ها طراحی و ارسال خواهد شد و در پایان سال گزارش عملکرد دستگاه‌ها در زمینه تحقق سیاست‌های فرهنگی، تهیه و ارائه می گردد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: تحقق اهداف فرهنگی استان نیازمند عبور از نگاه‌های محدود، جزیره‌ای و منفعلانه است؛ دستگاه‌ها باید متناسب با شرایط و نیازهای واقعی این منطقه، نقش خود را ایفا کرده و زمینه‌ساز تحولات فرهنگی و اجتماعی پایدار باشند.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید