۰۹ / خرداد / ۱۴۰۵ - 30 May 2026
20:55
کد خبر : 9705693
۲۲:۵۴

۱۴۰۴/۰۶/۰۴

افتتاح نخستین مزرعه پرورش ماهی خاویاری در ملایر با ۲۰ تن ظرفیت تولید

همدان-مدیر شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: نخستین واحد پرورش ماهی خاویاری استان همدان با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان در روستای «زیرآبیه» شهرستان ملایر به بهره‌برداری رسید.
افتتاح نخستین مزرعه پرورش ماهی خاویاری در ملایر با ۲۰ تن ظرفیت تولید

به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، محمدکرم مرادی در آیین افتتاح مزرعه پرورش ماهی خاویاری، اظهار کرد: این پروژه با اعتبار ۱۰ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید که ۵.۵ میلیارد تومان آن تسهیلات جهاد کشاورزی و ۴.۵ میلیارد تومان آورده شخصی است.

وی از اشتغال پنج نفر بطور مستقیم و ۱۵ نفر بطور غیرمستقیم خبر داد و  تصریح کرد: این پروژه از سال ۱۴۰۲ آغاز شد و امسال به بهره‌برداری رسید و در حال حاضر ۱۵۰۰ قطعه ماهی رهاسازی شده است.

مدیر شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به افتتاح نخستین واحد پرورش ماهی خاویار در سطح استان گفت: این واحد با ظرفیت تولید سالانه ۲۰ تُن گوشت ماهی و ۲۰۰ کیلوگرم خاویار در روستای زیرآبیه شهرستان ملایر همزمان با چهارمین روز از هفته دولت به بهره‌برداری رسید.

وی با بیان اینکه ظرفیت تولید ماهی در ملایر به ۸۰۰ تُن در سال رسید، گفت: در سطح استان سالانه ۶ هزار و ۳۰۰ تُن ماهی تولید می‌شود.

مرادی با اشاره به اهمیت استفاده بهینه از منابع آبی، گفت: تولید یک کیلوگرم گوشت ماهی تنها به حدود ۴۰۰ لیتر آب نیاز دارد در حالی‌که برای تولید یک کیلوگرم گوشت گاو حدود ۱۵ هزار و ۵۰۰ لیتر آب مورد نیاز است.

وی با بیان اینکه این ویژگی، پرورش ماهی را به یکی از کم‌مصرف‌ترین و پربازده‌ترین شیوه‌های تولید پروتئین حیوانی تبدیل کرده است، افزود: تلاش ما بر این است که با استفاده از آب چاه‌های کشاورزی که قابلیت دو منظوره دارند، ضمن حفظ بهره‌وری در بخش کشاورزی، زمینه توسعه پرورش ماهی نیز فراهم شود.

مدیر شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی استان همدان همچنین از برنامه استان برای توسعه پرورش ماهی خاویاری خبر داد و گفت: ما به دنبال جذب جوانان علاقه‌مند به این صنعت هستیم تا بتوانیم پرورش ماهی خاویاری را در سطح استان گسترش دهیم.

به گفته وی، در هفته دولت امسال دو پروژه پرورش ماهی به بهره‌برداری می‌رسد؛ یکی از این پروژه‌ها مربوط به پرورش ماهی خاویاری در ملایر و دیگری در شهرستان کبودراهنگ خواهد بود.

انتهای پیام/


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید