۱۹ / تير / ۱۴۰۵ - 10 July 2026
07:22
کد خبر : 9705880
۱۸:۰۵

۱۴۰۴/۰۶/۰۵
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان؛

۱۸۳ اثر در شهرستان خدابنده به ثبت ملی رسیده است

زنجان- سیدمیکائیل موسوی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان، در جریان سفر استانی مریم جلالی، معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور به شهرستان خدابنده، گزارشی از وضعیت گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی این شهرستان ارائه داد .

۱۸۳ اثر در شهرستان خدابنده به ثبت ملی رسیده است

به گزارش خبرگزاری بسیج زنجان،سید میکائیل موسوی روز ۵ شهریورماه ۱۴۰۴ اظهار کرد:  با اشاره به روحیه مذهبی و ایمان بالای مردم خدابنده، این شهرستان یکی از مناطق ارزشمند استان است و از نظر دارا بودن آثار تاریخی و مذهبی در صدر بالا قرار دارد.

 مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان افزود: حرم مطهر قیدار نبی (ع) یکی از بناها و آثار تاریخی شاخص منطقه و زیارتگاه مهمی است که مردم ارادت ویژه‌ای به این پیامبر دارند و ایشان را از اجداد پیامبر اسلام (ص) می‌دانند. همچنین، مسجد جامع سُجاس، مربوط به قرن پنجم هجری قمری، از دیگر مساجد تاریخی ارزشمند شهرستان به شمار می‌رود.

وی به جاذبه‌های طبیعی و گردشگری شهرستان نیز اشاره و بیان کرد: شهرستان خدابنده دارای غار بسیار زیبایی است که با عمق حدود دو کیلومتر، تجربه‌ای منحصر به فرد از سفر به اعماق زمین را برای علاقه‌مندان فراهم می‌کند. قندیل‌های طبیعی درون این غار، منظره‌ای دیدنی و فراموش‌نشدنی را خلق کرده‌اند.

 این مسئول همچنین به شهر سهرورد، زادگاه حکیم نامدار، شهید سهروردی، اشاره کرد و گفت: این شهر که به شیخ اشراق شهرت دارد، افتخار دیگری برای شهرستان خدابنده محسوب می‌شود.

موسوی در ادامه به آمار آثار ثبتی شهرستان اشاره کرد و بیان داشت: در مجموع ۱۸۳ اثر در شهرستان خدابنده به ثبت رسیده است که از این میان، ۱۶۷ اثر غیرمنقول شامل بناها، آثار تاریخی، امامزاده‌ها و مساجد هستند.

وی گفت: ۶ اثر طبیعی شامل غار و چشمه‌های آب نمک و پنج اثر ناملموس شامل آواها، موسیقی‌ها و لالایی‌های سنتی در این شهرستان ثبت ملی شده‌اند. علاوه بر این، پنج اثر منقول تاریخی شامل اشیاء کشف شده نیز در این شهرستان وجود دارد.

 مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان،همچنین گزارشی از پروژه‌های در دست اجرا و اعتبارات تخصیص یافته ارائه داد و گفت: امسال برای مرمت مسجد جامع سُجاس و قیدار نبی (ع) به ترتیب ۵۰۰ میلیون تومان و ۱ میلیارد و ۵۰ میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.  پروژه برق‌رسانی محور سلطانی کتله خور با اعتبار ۵۰۰ میلیون تومان در حال اجراست و ان‌شاءالله امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی حوزه صنایع دستی، موسوی به فعالیت بیش از ۷۰۰ هنرمند در رشته‌های چاقوسازی، چرم‌دوزی، گلیم‌بافی و زیورآلات سنتی اشاره کرد و افزود: حدود ۱۲۰ نفر از این هنرمندان تحت پوشش بیمه قرار دارند و ما پیگیر هستیم تا با مساعدت مسئولین، تعداد بیشتری از هنرمندان را بیمه کنیم، زیرا بیمه، امیدبخش هنرمندان ماست.

 وی به تأسیسات گردشگری اشاره کرد و گفت: ۳۰ واحد بوم‌گردی، ۱۰ سوئیت و مهمان‌پذیر، دو مهمان‌پذیر و یک هتل آپارتمان در حال حاضر در شهرستان فعال هستند. همچنین چهار موافقت‌نامه اصولی برای اقامتگاه‌های جدید صادر شده که امیدواریم به زودی تکمیل شوند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان بیان کرد: در بخش مجتمع‌های گردشگری، هفت مجوز صادر شده، شش سفره‌خانه در دست احداث است، دو رستوران و دو مجتمع بین‌راهی نیز در شهرستان فعال هستند  و دو دفتر خدمات مسافرتی نیز در این شهرستان خدمات ارائه می‌دهند.

این مسئول در پایان، به جایگاه ویژه زنجان به عنوان «شهر جشنواره‌ها» اشاره کرد و گفت: استان زنجان با داشتن ۲۴ جشنواره در تقویم رویدادهای خود، شهرت فراوانی دارد و دو یا سه جشنواره مهم نیز متعلق به شهرستان خدابنده است.

فاطمه عسگری 


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید