۱۲ / خرداد / ۱۴۰۵ - 02 June 2026
09:08
کد خبر : 9711175
۰۶:۵۶

۱۴۰۴/۰۷/۰۱
فرمانده بسیج تربت‌حیدریه:

اقتدار امروز ما، ثمره خون شهداست

فرمانده بسیج تربت‌ حیدریه گفت: ایمان، غیرت، شجاعت و ایستادگی شهدا در جنگ‌های دفاع مقدس عاملی برای اقتدار امروز کشور شد.

ضرورت روایت‌سازی صحیح از دفاع مقدس و جنگ ۱۲ روزه برای نسل جوان

به گزارش خبرگزاری بسیج استان خراسان رضوی از تربت حیدریه، سرهنگ پاسدار «علی یعقوبیان» در گفتگو با خبرنگار بسیج در هفته دفاع مقدس گفت: در تاریخ ۲۰۰ ساله جنگ‌های تحمیلی به ایران، دفاع مقدس تنها جنگ پیروزمندانه ای بود که ملت ایران با اتحاد و همبستگی خود حاضر به جدایی حتی یک وجب از خاک کشور نشد.

وی در ادامه افزود: دفاع مقدس یک فصل درخشان در تاریخ انقلاب است که ملت با تکیه بر رهبری و با انسجام و وحدت در مقابل استکبار و رژیم بعث پیروز شدند.

یعقوبیان با بیان اینکه، عظمت هفته دفاع مقدس و جنگ ۸ ساله هنگام مقایسه با تاریخ گذشته مشخص می‌شود، اظهار داشت: حداقل در ۲۰۰ سال گذشته از زمان قاجار و پهلوی، هر جنگی که بر ما تحمیل شد، با معاهدات و عهدنامه‌ها قسمتی از خاک خود را از دست دادیم و جز خفت و خواری چیزی برای ملت ما به ارمغان نیامد. مشکلات و اختلافات فعلی نیز نتیجه همان جنگ‌های قبل از انقلاب است.

فرمانده بسیج تربت‌ حیدریه به جدا شدن بخش‌هایی از خاک ایران در گذشته اشاره کرد و گفت: قسمتی از افغانستان، اختلافات سرزمینی، بخشی از آذربایجان و بحرین از کشور ما جدا شد، اما تنها جنگی که در ۲۰۰ سال گذشته ما در آن مقاومت و ایثار کردیم، جنگ دفاع مقدس بود و ما یک وجب از خاک خود را به دشمن ندادیم.

وی به دو دوران پس از انقلاب شامل هشت سال دفاع مقدس و جنگ ۱۲ روزه اشاره و تصریح کرد: دشمن در هر دو دوران دچار خطای محاسباتی شد، در آن زمان به این نتیجه رسید که انقلاب نوپا است و اختلافات داخلی زیاد است، از یک طرف صدام که اجیر شده استعمار و استکبار بود، به خیال خام خودش فکر می‌کرد می‌تواند در یک هفته ایران را تصرف کند.

وی علل حمله صدام را منافع به خطر افتاده استعمار، ترس از گسترش انقلاب و تمایل صدام برای جبران سرشکستگی اعراب در جنگ شش روزه عنوان کرد و افزود: اما مردم ما با ایثار و مقاومت و با رهبری امام راحل در دوران ۸ سال دفاع مقدس درخشیدند، در عین حال غیرت، مردانگی، ایمان، شجاعت و ایستادگی شهدا و رزمندگان ما باعث شد تاریخ درخشانی در ایران اسلامی ثبت شود.

یعقوبیان با تأکید بر اینکه تجربه دو جنگ به ما نشان داد بازدارندگی زمانی میسر می‌شود که قوی و حول محور ولایت باشیم، گفت: باید آمادگی داشته باشیم و اتحاد و انسجامی که در دوران ۸ سال دفاع مقدس و ۱۲ روزه به وجود آمد را حفظ کنیم، مقام معظم رهبری در موضوع جنگ ۱۲ روزه اصطلاح اتحاد مقدس را به کار بردند. این سرمایه را باید حفظ کنیم.

فرمانده بسیج تربت‌حیدریه شهدا را سرمایه جاودان خواند و افزود: شاید به ظاهر جنگ تمام شده باشد، ولی ما نسبت به هر دو جنگ تحمیلی وظیفه داریم، خصوصاً نسبت به شهدا. دشمن متوجه شد که در میدان شکست خورد، چه در دفاع مقدس و چه در جنگ اخیر؛ بنابراین دنبال تصویرسازی ذهنی در بین مردم است. 

وی تصریح کرد: دشمن در جنگ اخیر فکر می‌کرد با یک حمله برق‌آسا کار نظام تمام می‌شود یا تغییر رژیم رخ می‌دهد و به اختلافات و آشوب در داخل کشور دامن می‌زند.

 یعقوبیان خاطرنشان کرد: هرچند ما عزیزانی را در هر دو دوران از دست دادیم، ولی قطعاً دشمن به نتیجه دلخواه خود نرسید، دشمن اکنون دنبال ایجاد شکاف در جبهه داخلی و ضربه زدن به انسجام، اتحاد و همدلی مردم به روش‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، بین‌المللی و روانی از طریق ادامه تحریم‌ها و القای ناامنی است.

فرمانده بسیج تربت‌ حیدریه وظیفه اصلی را روایت صحیح از جنگ و دفاع در هر دو مقطع عنوان کرد و گفت: باید روایت صحیح از علل شروع جنگ، دستاوردهای آن و افرادی که سینه سپر کردند را برای جوانان و نوجوانانی که آن زمان را درک نکرده‌اند، بیان کنیم که بهترین فرصت برای این کار در مدارس، دانشگاه‌ها و بین آحاد مردم است.

انتهای خبر/


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید