۲۷ / خرداد / ۱۴۰۵ - 17 June 2026
06:14
کد خبر : 9723810
۰۸:۴۶

۱۴۰۴/۰۸/۲۰

هشدار آتش‌نشانی نیشابور در خصوص نمای کامپوزیت

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری نیشابور با هشدار در خصوص نمای کامپوزیت ساختمان‌ها گفت: هر مترمربع از نمای کامپوزیت در زمان حریق معادل ۸ لیتر بنزین حرارت تولید می‌کند.

به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از نیشابور، اسدی با اشاره به حادثه‌ آتش‌سوزی اخیر در کارخانه سیمان سبزوار اظهار کرد: در این حادثه به علت سهل‌انگاری یک کارگر جوشکار که در حال کار روی نمای کامپوزیت ساختمان بود، آتش‌سوزی گسترده‌ای رخ داد. عدم وجود سیستم‌های ایمنی فعال مانند اعلام و اطفای حریق موجب گسترش سریع آتش شد.

وی ادامه داد: هر متر مربع نمای کامپوزیت در زمان اشتعال معادل هشت لیتر بنزین حرارت و شعله تولید می‌کند. بنابراین استفاده از این نوع نما در ساختمان‌های بلندمرتبه و پرجمعیت خطرناک است.

اسدی بیان کرد: پس از حادثه‌ سبزوار و با دستور مقام محترم قضایی و دادستان شهرستان نیشابور، طرح شناسایی ساختمان‌های دارای نمای کامپوزیت در نیشابور اجرا شد. 

شناسایی ۴۱ ساختمان مهم با نمای کامپوزیت در نیشابور 
رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری نیشابور گفت: در این طرح، ۴۱ ساختمان مهم از نظر ایمنی شناسایی شدند که اغلب آن‌ها در زمره‌ ساختمان‌های اداری، درمانی و عمومی هستند.
اسدی افزود: از جمله ساختمان‌های مهمی که دارای نمای کامپوزیت هستند، می‌توان به بیمارستان قمر بنی‌هاشم، ساختمان مرکزی شهرداری، ساختمان دانشگاه علوم پزشکی، ساختمان اورژانس ۲۲ بهمن، ستاد دانشگاه علوم پزشکی و چند مجموعه درمانی و تجاری دیگر اشاره کرد.

وی ادامه داد: با هماهنگی صورت‌گرفته با شهردار محترم نیشابور، مقرر شده است این ساختمان‌ها در اسرع وقت نسبت به اصلاح نما و جایگزینی با نمای ایمن‌تر مانند نمای سیمانی یا سنگ با چسب مقاوم حرارتی اقدام کنند.

اسدی تأکید کرد: از نظر ما، نمای مناسب ساختمانی، نمایی است که کمترین میزان اشتعال را دارد. در شرایط فعلی، نمای سیمانی بهترین گزینه از نظر ایمنی در برابر حریق است.

 منع صدور تأییدیه ایمنی برای ساختمان‌های دارای نمای کامپوزیت

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری نیشابور تصریح کرد: بر اساس دستورالعمل‌های سازمان شهرداری‌ها و ضوابط ایمنی، از سال ۱۳۹۱ به بعد هیچ ساختمان جدیدی که از نمای کامپوزیت استفاده کرده باشد، از آتش‌نشانی تأییدیه ایمنی دریافت نخواهد کرد.

اسدی افزود: حتی اگر ساختمان‌های قدیمی دارای مجوز قبلی، اکنون برای انتقال مالکیت، اخذ وام یا صدور پایان‌کار مجدد مراجعه کنند، به دلیل خطرات نمای کامپوزیت، تأییدیه جدید برای آن‌ها صادر نخواهد شد.

 هشدار به صاحبان مراکز درمانی

اسدی به چالش‌های مربوط به ایمنی مراکز درمانی نیز اشاره کرد و گفت: برخی از پزشکان و مدیران درمانگاه‌ها بدون دریافت تأییدیه ایمنی، اقدام به تجهیز و راه‌اندازی مراکز درمانی می‌کنند و سپس برای اخذ مجوز به آتش‌نشانی مراجعه می‌کنند؛ این روند خلاف اصول ایمنی است.

وی تأکید کرد: مسئولیت کامل حوادث احتمالی در مراکزی که بدون اخذ تأییدیه ایمنی از آتش‌نشانی فعالیت می‌کنند، بر عهده‌ مدیران آن‌هاست. ما با وزارت بهداشت نیز هماهنگ هستیم تا قبل از صدور مجوز درمانی، تأییدیه ایمنی اخذ شود.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری نیشابور گفت: تاکنون ۱۲ مرکز درمانی پرخطر در نیشابور شناسایی شده‌اند که اخطارهای لازم به آن‌ها ابلاغ شده است.

انسیه سعادتی
نویسنده: انسیه سعادتی

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید