۲۲ / تير / ۱۴۰۵ - 13 July 2026
09:06
کد خبر : 9728406
۱۸:۳۲

۱۴۰۴/۰۹/۰۲
کارشناس مذهبی؛

شهدا گمنام‌اند، اما خوش‌نام‌ترین مردان تاریخ‌ هستند

حجت‌الاسلام‌والمسلمین طاهر چراغی، با اشاره به عظمت مقام شهدا و صبر خانواده‌های آنان، گفت: شهدا اگرچه گمنام‌اند، اما خوش‌نام‌ترین مردان تاریخ‌اند و برای شهید شدن باید شهیدگونه زندگی کرد.

قزوین_به گزارش بسیج، مراسم تشییع پیکر مطهر شهید گمنام در فضایی آکنده از معنویت در با حضور پرشور مردم مسجد امیرالمؤمنین(ع) قزوین برگزار شد.

 

اهالی محله این مسجد، از نوجوانان و دانش‌آموزان تا خانواده‌های معظم شهدا، در این مراسم حضور داشتند و با قرائت فاتحه، اشک و سوگواری، به این میهمان آسمانی ادای احترام کردند.

 

در این مراسم، حجت‌الاسلام‌والمسلمین طاهر چراغی با اشاره به عظمت مقام شهدا و صبر خانواده‌های آنان، گفت: شهدا اگر چه گمنام‌اند، اما خوش‌نام‌ترین مردان تاریخ‌اند و برای شهید شدن باید شهید گونه زندگی کرد.

 

وی افزود: امروز نوجوانان و جوانان که جبهه و جنگ را ندیده‌اند، با دیدن پیکر‌های شهدا، با این عزیزان انس می‌گیرند و مردم همچون برادر و خواهر گرد پیکر آنان جمع می‌شوند. این صحنه‌ها نشان می‌دهد پیوند جامعه با فرهنگ ایثار همچنان زنده است.

 

چراغی با اشاره به صبر و استقامت خانواده‌های شهدا گفت: مادران و پدران شهدا سرمایه‌های اصلی این کشورند. برخی از آنها سال‌ها چشم‌انتظار ماندند، برخی بدون دانستن نام و نشان فرزندشان دل به خدا سپردند. بار‌ها دیده شده که مادران شهدا رؤیا‌هایی گفته‌اند که در آنها فرزندان‌شان از پیوند و حضور همیشگی‌شان خبر داده‌اند.

 

کارشناس مذهبی با ذکر خاطراتی از مادران شهدای مدافع حرم و شهدای هسته‌ای، از جمله شهید احمدی روشن خاطرنشان کرد: مادران شهدا با وجود دل‌های داغدار، گاهی برای جلوگیری از سوءاستفاده دشمنان حتی اشک خود را پنهان کردند. رهبر معظم انقلاب فرمودند: مادر شهید هرگونه که بخواهد حق دارد سوگواری کند. این مادران ستون‌های استوار انقلاب هستند.

 

چراغی با اشاره به نمونه‌هایی از سبک زندگی شهدای قزوینی، چون شهید علی‌اکبر ابراهیمی گفت: شهدا در میدان نبرد شهید نشدند؛ سال‌ها پیش از آن، نوع زندگی‌شان شهیدانه بود. احترام عمیق به پدر و مادر، عبادت، اشک برای سیدالشهدا(ع) و پایبندی به اخلاق، ویژگی‌هایی بود که آنها را به این مقام رساند. برای شهید شدن، باید شهیدگونه زندگی کرد، نه اینکه عمری هر گونه خواستیم زندگی کنیم و انتظار شهادت داشته باشیم.

 

وی با تاکید بر نقش تربیتی خانواده‌ها به‌ویژه مادران ادامه داد: خانواده‌های شهدا با تربیت فرزندانی مؤمن، بصیر و شجاع، بزرگ‌ترین هدیه را به اسلام و انقلاب تقدیم کرده‌اند و حاصل زندگی‌شان که شهدا بود، در واقع معراج انسان‌های پاکی هستند که احترام به والدین و تواضع در برابر مردم را در زندگی‌شان محور قرار دادند.

 

گفتنی است این مراسم معنوی در حالی با بدرقه باشکوه مردم به پایان رسید که حال و هوای مسجد و خیابان‌های اطراف آن مملو از زمزمه دعا، ذکر و اشک کسانی بود که آمده بودند تا دِین خود را به شهیدی که نامش گمنام، اما راهش روشن است، ادا کنند.

 

انتهای پیام/۱۰۱۰


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید