۱۵ / مهر / ۱۴۰۵ - 07 October 2026
۱۷:۱۷
کد خبر : 9731744
۰۷:۲۸

۱۴۰۴/۰۹/۰۸

برنامه سه‌ ساله ارشاد برای نوسازی و تقویت زیرساخت‌های فرهنگی ترشیز/پیام رئیس‌جمهور به رویداد ملی ترنم

برنامه سه‌ ساله ارشاد برای نوسازی و تقویت زیرساخت‌های فرهنگی ترشیز/پیام رئیس‌جمهور به رویداد ملی ترنم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست با فعالان فرهنگی کاشمر، از اجرای برنامه سه‌ساله برای نوسازی، تعمیر و تقویت زیرساخت‌های فرهنگی منطقه ترشیز خبر داد و بر همکاری شهرستان‌ها برای تحقق این طرح تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از کاشمر، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در نشست با فعالان و نمایندگان حوزه فرهنگ، هنر و رسانه کاشمر با اشاره به محدودیت‌های قانونی در حوزه ساخت‌وساز اظهار کرد: اگرچه وزارت ارشاد امکان اجرای مستقیم پروژه‌های عمرانی را ندارد، اما در بخش تعمیر، تجهیز و تأمین نیازهای فنی مراکز فرهنگی آمادگی کامل برای همکاری دارد و تلاش می‌شود بخش قابل توجهی از کمبودهای زیرساختی منطقه تا پایان دوره دولت برطرف شود.

وی با بیان اینکه بخش زیادی از سالن‌ها و فضاهای فرهنگی کشور با فرسودگی جدی مواجه‌اند، بیان کرد: اعتبارات حوزه فرهنگی محدود است اما مناطق فعال و دارای ظرفیت، در اولویت برنامه‌های حمایتی قرار دارند و بر همین اساس منطقه ترشیز در سطح ملی به‌عنوان یکی از نقاط مهم فرهنگی مورد توجه وزارتخانه قرار گرفته است.

صالحی همچنین درباره درخواست هنرمندان کاشمر برای ایجاد بلک‌باکس عنوان کرد: در صورتی که زمین مورد نیاز و مقدمات اولیه از سوی شهرستان و استان فراهم شود، وزارت فرهنگ آمادگی دارد در بخش تجهیزات و تکمیل پروژه همکاری کند. او ایجاد فضاهای روباز استاندارد برای نمایش‌های خیابانی و آیینی را نیز اقدامی ضروری دانست و افزود این فضاها باید به‌گونه‌ای طراحی شوند که از نظر امنیتی، امکانات فنی و دسترسی، پاسخگوی نیاز هنرمندان و گروه‌های نمایشی باشند.

وزیر فرهنگ در ادامه جلسه به موضوع برگزاری نمایشگاه کتاب در کاشمر اشاره کرد و افزود: با وجود وقفه دوران کرونا، نمایشگاه‌های استانی دوباره فعال شده و آمادگی وجود دارد که به‌عنوان نخستین تجربه شهرستانی، نمایشگاه کتاب در کاشمر برگزار شود و در صورت موفقیت، این روند ادامه یابد.

وی همچنین با اشاره به دغدغه مطرح‌شده از سوی نشریات محلی درباره وضعیت کاغذ توضیح داد: تا پایان دولت دوازدهم تلاش شد کاغذ در فهرست کالاهای اساسی باقی بماند اما از سال ۱۴۰۰ این وضعیت تغییر کرد و افزایش نرخ ارز منجر به ایجاد مشکلات جدی در بازار کاغذ شد. صالحی افزود در حال حاضر حدود ۲۰ میلیون دلار برای واردات کاغذ مطبوعات تخصیص یافته و سفارش‌ها در حال انجام است و با ورود محموله‌های جدید، بازار کاغذ به شرایط با ثبات‌تری خواهد رسید.

در بخش دیگری از این نشست، نماینده خبرنگاران کاشمر مسائل مربوط به امنیت شغلی، آزادی بیان و مشکلات حرفه‌ای خبرنگاران را مطرح کرد. وزیر فرهنگ در پاسخ با تأکید بر اینکه جوهر اصلی کار رسانه صداقت و آزادی بیان است، اظهار داشت خبرنگاران صدای مردم‌اند و مسئولان در سطوح مختلف موظف‌اند زمینه حمایت از فعالیت‌های مسئولانه و حرفه‌ای آنان را فراهم کنند. او خاطرنشان کرد بروز خطا در کار رسانه طبیعی است اما مهم این است که نهادهای مسئول، پشتیبان آزادی‌های مسئولانه باشند.

در ادامه، نماینده جامعه قرآنی کاشمر با اشاره به موفقیت این شهرستان در میزبانی هفدهمین رویداد ملی «ترنم وحی» خواستار بهره‌برداری ملی از تجربه‌های مؤسسات قرآنی منطقه شد. صالحی ضمن تقدیر از فعالیت‌های قرآنی کاشمر اعلام کرد تجربیات این مؤسسات می‌تواند نمونه‌ای قابل ارائه در سطح کشور باشد و پیشنهاد کرد طی یک ماه آینده مجموعه این تجربیات گردآوری و به وزارتخانه ارسال شود تا امکان بررسی و بهره‌برداری ملی فراهم گردد.

 محمد قربانی فرماندار کاشمر گزارشی از وضعیت فرهنگی شهرستان ارائه کرد و سپس نمایندگانی از هنرمندان، کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، کتابخانه‌ها، نشریات محلی، مؤسسات قرآنی و خبرنگاران به بیان دیدگاه‌ها و دغدغه‌های خود پرداختند. در مجموع، موضوعاتی از جمله نیاز به نوسازی سالن‌ها و مراکز فرهنگی، ضرورت تقویت فضاهای هنری، مشکلات رسانه‌های محلی، کمبود تجهیزات و لزوم تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام فرهنگی در منطقه ترشیز از محورهای اصلی این نشست بود. بر اساس اعلام وزیر فرهنگ، اجرای برنامه سه‌ساله وزارت ارشاد با همکاری ادارات شهرستانی و استان قرار است زمینه ارتقای جدی زیرساخت‌های فرهنگی منطقه را فراهم کرده و شرایط فعالیت هنرمندان و اصحاب فرهنگ ترشیز را بهبود بخشد.

پیام رئیس‌جمهور به رویداد ملی ترنم وحی کاشمر
 
در پایان این مراسم، پیام مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرائت شد.

در پیام رئیس‌جمهور آمده است که این اجتماع پربرکت فرصتی ارزشمند برای تجلیل از اهل قرآن و یادآوری رسالت خطیر این کتاب هدایت در جامعه مؤمن است. مسعود پزشکیان بر اهمیت تدبر در آیات قرآن، انتقال نور و حکمت آن به زندگی فردی و اجتماعی و اثرگذاری در پهنه جامعه تأکید کرده است.

رئیس‌جمهور ضمن اشاره به نقش بی‌بدیل حافظان و قاریان قرآن در تحقق آموزه‌های آن، آورده است: «حضور شما باید موجب شود آموزه‌های نورانی قرآن در جامعه نمود عینی پیدا کند و مسیر تحول با همت شما هموار شود.»

وی با تأکید بر اینکه قرآن باید نیرویی در رفتار، تصمیم و ساختار زندگی مردم باشد، ابراز امیدواری کرده است که این محفل الهی سرآغاز فصلی نو در جامعه قرآنی، عدالت‌مدار و معنویت محور باشد.

این رویداد که به همت دستگاه‌های فرهنگی و مذهبی شهرستان کاشمر برگزار شد، فرصتی برای گرامیداشت مقام حافظان قرآن و ترویج آموزه‌های ارزشمند این کتاب الهی در زندگی روزمره مردم است.

محسن تقوی
نویسنده: محسن تقوی

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
captcha
x

عضو کانال روبیکا ما شوید