۲۱ / تير / ۱۴۰۵ - 12 July 2026
14:22
کد خبر : 9731867
۱۲:۰۷

۱۴۰۴/۰۹/۰۸

‍ تفسیر حروف بسیج/ جهاد تبیین واجبی که باید به آن توجه کنیم

رئیس عقیدتی ـ سیاسی مرکز آموزش ثامن الائمه (ع) نیروی انتظامی خراسان رضوی گفت: بسیج از چند حرف تشکیل شده است که هر کسی برای آن تفسیری دارد به طوریکه حرف "ب" به معنای بیداری و بصیرت، حرف "س" سازماندهی و نظم و انضباط را می رساند، "ی" یاری رسان است و"ج" جهاد را در بردارد.

به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از تایباد، حجت الاسلام فیروزی نیا در جمع بسیجیان و مردم تایباد اظهار کرد: بسیج از چند حرف تشکیل شده است که هر کسی برای آن تفسیری دارد به طوریکه حرف "ب" بسیج به معنای بیداری و بصیرت است و حرف "س" بسیج به معنای سازماندهی، سازمان یافته بودن، نظم و انضباط آن است به طوریکه جوانان، نوجوانان، دانشجویان، طلاب و ... به صورت سازمان یافته مشغول خدمت رسانی و فعالیت هستند.

وی افزود: امام خمینی(ره) پیرامون اهمیت بسیج می فرمایند: بسیج شجره طیبه و لشکر مخلص خدا و میقات پابرهنگان است و من از دور دست و بازوی شما بسیجیان را می بوسم و به این بوسه افتخار می کنم.

رئیس عقیدتی ـ سیاسی مرکز آموزش ثامن الائمه (ع) نیروی انتظامی خراسان رضوی عنوان کرد: مقام معظم رهبری(مدظله العالی) نیر پیرامون اهمیت بسیج و بسیجی بودن می فرمایند: بسیج و بسیجی سیاسی است اما سیاست زده نیست، بسیج آباد کننده دنیاست اما دنیا زده نیست و بسیجی شجاع و عمل گرا است اما ریاکار و خودنما نیست.

وی اضافه کرد: دومین وظیفه بسیجی این است که در سازماندهی قرار بگیرد و در این سازماندهی فقط نقش خودش را بازی کند. یک بازیکن خوب فوتبال که بهترین پستش دفاع است، ممکن است بتواند نقش یک فوروارد را هم بازی کند، اما اگر پست خودش را رها کند و به نقش دیگری بپردازد، سازماندهی این تیم را به هم می ریزد.

فیروزی نیا ادامه داد: حرف "ی" بسیج به معنای یاری‌گر و یاری کننده، هدایت پذیر، اطلاعت پذیر، محب ولایت، یاری کننده مردم و نظام است. تفکر بسیجی بر اساس یاری کردن و کمک به دیگران بنا شده و بسیج در عالم تکیه گاه مظلومان است.

وی حرف"ج" بسیج را به معنی جهاد بیان کرد و گفت: بسیج را حمل بر جهاد می کنیم. جهاد دو بُعد دارد. اگر بسیجی فقط به یک بُعد بپردازد، یعنی جهاد نظامی و جنگ نرم و سخت، حرکت با این یک بال به زمینش میزند. جهاد در دین مبارک اسلام تعریف شده جهاد در جنگ سخت و نیمه سخت و نرم، یا همان جهاد اصغر(جنگ سخت) و جهاد اکبر که همان جهاد با نفس است و این دوبال که با هم باشد بسیجی در اوج پرواز می کند.

فیروزی نیا با اشاره به جهاد سوم یعنی همان جهاد تبیین که مورد تأکید رهبری است ادامه داد و افزود: جهاد تبیین را از خانواده شروع کنیم و پدر و مادر، فرزندانشان را در مورد حجاب، حیا، عفت، همسرداری، کار و تلاش و ... توجیه کنند  و اگر این تبیین فرزندان را انجام ندهیم یک خلأ بوجود می آید که ابن خلأ را ۲۵۰ شبکه ماهواره‌ای پر می کند و نتیجه اش سقوط و تباهی خانواده و فرزندان می شود.

وی با اشاره به پاسخ مقام معظم رهبری در مورد جهاد تبیین در خانواده و جامعه توضیح داد: در آن جامعه جای مظلوم و ظالم، جای حق و ناحق و ... عوض می‌شود و ضد ارزش ها جایگزین ارزش ها می شود. پس جهاد تبیین یک واجبی است که باید امروز به آن توجه کنیم.همچنین پدر و مادر صلاح و‌ خیر فرزندان را می خواهند و نوجوانان و جوانان امروز اهل استدلال و‌ منطق پذیرند و برای آنان هر مطلبی را که بیان می کنیم روشنگری هم برایشان داشته باشیم.

وی خطاب به بسیجیان و مردم گفت: ما باید همگی به این نکته توجه کنیم که دشمن این نکته را خوب فهمیده است و برایش برنامه دارد، اول، امت بدون امام خطر ندارد. دوم، امام بدون امت هم اقتداری ندارد و سوم، امت با امام شکست ندارد. پس برای سربلندی و پیروزی در این مسیر بیاید پشتیبان ولی فقیه باشیم و از آن پیروی کنیم.

خبرنگار/حسین رحمانی


گزارش خطا
برچسب ها:
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید