۱۱ / مهر / ۱۴۰۵ - 03 October 2026
۰۶:۰۸
کد خبر : 9732370
۱۵:۱۷

۱۴۰۴/۰۹/۱۰

پیام امروز شهید مدرس (ره) صیانت از استقلال سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشورمان است.

پیام امروز شهید مدرس (ره) صیانت از استقلال سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشورمان است.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در اجلاسیه دومین کنگره ملی شهید مدرس(ره) و ۱۲۲۶ شهید ترشیز کهن گفت: استقلال خواهی و حفظ عزت ملی کشورمان از ویژگی های بارز شهید مدرس (ره) بود و صیانت از کشورمان پیام امروز شهید است.

به گزارش خبرگزاری بسبج استان خراسان رضوی از کاشمر، علی نیکزاد، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در اجلاسیه دومین کنگره ملی شهید مدرس (ره) و 1226 شهید ترشیز کهن که امروز در زیارتگاه مرد دین و سیاست برگزار شد گفت: شهید مدرس (ره) شخصیتی است که در موضوعات و مباحث مختلف مجلس، صاحب نظر بود و اکنون هم از نظریات ایشان استفاده می‌کنیم.

نیکزاد بیان کرد: در واقعه عاشورا، برای اولین بار خون بر شمشیر پیروز شد؛ اولین بار اقلیت بر اکثریت پیروز شد و اولین بار کسانی که فکر می‌کردند فاتح میدان هستند در میدان نماندند و شکست یزیدیان در تاریخ ثبت شد.

وی افزود: زمانی که روسیه تزاری، تهدید نظامی برای استقلال سیاسی و مالی کشور انجام دادند و در سال 1290 شمسی، اولتیماتوم تحقیرآمیزی را انجام دادند، بسیاری از رجال سیاسی کشورمان دچار تردید شدند اما مدرس با شجاعت در صحن مجلس فریاد زد که تهدیدهای قدرت‌های خارجی، نباید ما را از عزت ملی‌مان بازدارد.

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی بیان داشت: شهید مدرس (ره) با استبداد داخلی نیز مبارزه کرد و به جز خدا از کسی ترس نداشت و بیش از همه در برابر استبداد رضاخانی ایستادگی کرد و با وجود تنهایی سیاسی، هرگز از موضع دفاع از قانون و مردم عقب نشینی نکرد.

وی گفت: شهید مدرس (ره) فقیهی برجسته، مدرس حوزه و شخصیتی معنوی و علمی بود. زندگی ساده و رفتاری زاهدانه داشت و از عمق جان و باور قلبی‌اش به مسئولیت‌های اجتماعی و سیاست روی آورد و ایمان داشت سیاستمداری که در بند تجمل و رفاه باشد نمی‌تواند نماینده دردهای مردم باشد.

نیکزاد بیان کرد: زیست ساده، استقلال فکری، مسئولیت پذیری، صداقت در گفتار و رفتار از جمله ویژگی‌هایی است که شهید مدرس (ره) را در میان معاصران خود ممتاز کرد.

وی تأکید کرد: مدرس نماینده‌‌ای در تراز انقلاب اسلامی است چرا که از همان ابتدا بر پایه دو اصل دفاع از استقلال ایران و پاسداری از حقوق مردم ایستادگی کرد و استقلال ایران را و حقوق مردم را با هیچ چیز عوض نکرد؛ مجلس را خانه ملت خواند و وکالت را امانت مردم و تکلیف الهی دانست.

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: به فرموده رهبر معظم انقلاب، رأی مجلس بر گردن نمایندگان مجلس، حق الناس است، بنابراین موظفیم با همه وجود در مقابل تهدیدات خارجی بایستیم و مماشاتی در مواجه با مشکلات داخلی نداشته باشیم.

وی با بیان اینکه شهید مدرس (ره) از حق مردم دفاع می کرد و در این مسیر هیچ ملاحظه‌ای نداشت و شجاعت او باعث شد چند بار مورد سوءقصد قرار بگیرد ادامه داد: مدرس نه اهل معامله سیاسی بود و نه اهل مماشات با صاحبان قدرت بود و باور داشت که نماینده باید با صدای بلند و با صدای رسا، زبان گویای ملت باشد.

نیکزاد گفت: این مطلب از سخنان شهید مدرس (ره) است که فرموده بود:  اگر می‌بینید من نسبت به بسیاری از اسرار آزادانه سخن می‌گویم و ابراز عقیده می‌کنم و حرف حق را بی پروا بیان می‌دارم برای این است که چیزی ندارم و از کسی چیزی نمی‌خواهم و وامدار کسی نیستم و شما هم که توقع خود را کم کنید آزاد می‌شوید و آزادانه حرف می‌زنید.

وی با بیان اینکه شهید مدرس (ره) یک مکتب سیاسی اخلاقی است گفت: به فرموده شهید مدرس (ره)، قدرت سیاسی تا زمانی مشروع است که در خدمت مردم باشد. بنابراین مدرس اخلاق گرایی را در سیاست بیمه کرد و فرمایش ایشان که دیانت ما عین سیاست ما است در دین اسلام هم وجود دارد که برای رسیدن به هدف، هر وسیله را به کار نمی‌بریم و وسیله، هدف را توجیه نمی‌کند.

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه استقلال خواهی و حفظ عزت ملی کشورمان از ویژگی‌های بارز شهید مدرس (ره) بود گفت: شهید مدرس هیچ وابستگی به قدرت خارجی را نپذیرفت و استقلال کشور را خط قرمز می‌دانست و اعتقاد داشت که کشور باید با استقلال توسط ایرانیان و توسط خودمان و با بیان و با زبان و قانون خودمان اداره شود.

وی یادآور شد: پیام مدرس برای امروز ما صیانت از استقلال کشور در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است و همانطور که در جنگ 12 روزه، باورهای غلط دشمن را برهم زدیم امروز هم نیاز است در شرایطی که در جنگ هستیم و نه در صلح، همچنان با اتحاد و همدلی در همه عرصه‌ها از کشورمان دفاع کنیم و در حنگ نرم هم بر دشمنان غلبه کنیم.

خبرنگار افتخاری بسیج: حوریه صادقی زیرک آباد


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
captcha
x

عضو کانال روبیکا ما شوید