۰۹ / خرداد / ۱۴۰۵ - 30 May 2026
21:57
کد خبر : 9732942
۱۴:۲۱

۱۴۰۴/۰۹/۱۳
جانجان:

نخستین جشنواره برداشت خرمالو حیاط باغ‌های قدیمی نهاوند برگزار شد+تصاویر

همدان-رئیس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری شهرستان نهاوند گفت: با هدف ترویج و احیای فرهنگ و سنت و رسوم خوب کهن شهرستان نهاوند نخستین جشنواره برداشت خرمالو از حیاط باغ های شهرستان نهاوند برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، محسن جانجان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با هدف ترویج و احیای فرهنگ و سنت و رسوم خوب کهن شهرستان نهاوند نخستین جشنواره برداشت خرمالو از حیاط باغ های شهرستان نهاوند به منظور معرفی توانمندی‌های شهرستان در عرصه احیای سنن قدیمی و معرفی ظرفیت های فرهنگی و اجتماعی برگزار شد.

وی افزود: در حالی که بیشتر شهرستان‌ها و از جمله شهرستان نهاوند تبدیل به آپارتمان با فضاهای کوچک شده است اما هنوز حیاط باغ های قدیمی موجود هستند که طراوت ویژه‌ای به کهن شهر نهاوند می‌دهند.

رئیس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری شهرستان نهاوند اظهار کرد: با هدف احیای سنت قدیمی برداشت میوه های پاییزی در حیاط باغ های قدیمی که بعضی از انها بیش از چند صده قدمت دارند و در داخل حیاط انها درختانی مانند توت، به،سیب، گلابی، گردو، انواع مو و خرمالو کاشته شده است که زیبایی خواصی به این حیاط باغ ها می دهند.

وی بیان کرد: در شهرستان نهاوند بیش از ۱۲۰ حیاط باغ قدیمی وجود که مساحت انها از ۲۰۰ تا وند هزارمتر می باشندبا درختانی کهن که بیشتر آنها دارای درختان خرمالو قدیمی و بومی نهاوند می باشد در فصل پاییز و آذرماه و با سرد شدن هوا  خرمالو انها حسابی رسیده می شود و مردم بر اساس یک سنت و باور قدیمی این میوه راسمبل پایداری مقاومت و وحدت در برابر سختی‌های زندگی می دانند و یکی از خوشمزه‌ترین میوه های یلدا هم به شمار می‌رود.

جانجان گفت: در شهرستان افرادی که دارای حیاط باغ های قدیمی هستند پس از برداشت این میوه آنرا برای همسایگانی که ندارند به عنوان یکی از بهترین میوه های شب یلدا می برند و این کار باعث حس دوستی و محبت در بین اهالی محل می‌شود.

وی افزود: در کنار بسیاری از حیاط باغ‌های قدیمی کارهایی مانند پخت نان ساجی در گوشه‌ای از حیاط همراه تنور پخت نان محلی بافت قالی و گلیم و جاجیم و گیوه بافی و چای اتشی و مشک و درست کردن ماس  دوغ  و کره محلی هم به راه بوده است.

انتهای پیام/


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید