۰۴ / تير / ۱۴۰۵ - 25 June 2026
12:32
کد خبر : 9767033
۱۳:۵۶

۱۴۰۵/۰۳/۳۱

اردبیل، ۲۴۰ همت تولید ناخالص داخلی خواهد داشت

مدیرکل کل اقتصاد و امور دارایی استان اردبیل گفت: برای سال ۱۴۰۵ استان اردبیل طبق برآورد مرکز آمار ایران ۲۴۰ هزار میلیارد تومان یعنی ۰/۹۶ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را خواهد داشت.

اردبیل، ۲۴۰ همت تولید ناخالص داخلی خواهد داشت

به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل، یعثوب نژادمحمد شامگاه امروز در دومین جلسه شورای اداری استان اردبیل در سال ۱۴۰۵ در محل سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی اردبیل، اظهارکرد: تولید ناخالص داخلی استان اردبیل در سال ۱۴۰۱ طبق اعلام مرکز آمار کشور ۱۰۱ هزار میلیارد تومان یعنی ۰/۸ درصد از تولید ناخالص کل کشور بود که برای سال ۱۴۰۵ برآورد این مرکز ۲۴۰ هزار میلیارد تومان یعنی ۰/۹۶ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور خواهد بود.وی افزود: از ارزش‌افزوده استان اردبیل ۲۳/۲۴ درصد سهم بخش کشاورزی، ۲۷/۷ درصد سهم بخش صنعت و ۴۸/۵ درصد سهم بخش خدمات است.مدیرکل اقتصاد و امور دارایی استان اردبیل تصریح کرد: شاخص فلاکت استان اردبیل در زمستان ۱۴۰۳ عدد ۴۷/۶ درصد بود که در زمستان ۱۴۰۴ به عدد ۶۱/۸ درصد افزایش‌یافته که بهبود ۱۴ پله‌ای از رتبه ۳۱ استانی به رتبه ۱۷ در بین استان‌ها نشان می‌دهد.
 
تورم ۵۳/۳ درصدی استان اردبیل در سال گذشته
نژاد محمد گفت: تورم سالانه استان اردبیل در تیرماه ۱۴۰۴ برابر با ۳۷/۶ درصد، در اسفندماه ۱۴۰۴ نیز ۵۲/۳ درصد و اردیبهشت ۱۴۰۵ هم برابر با ۵۸/۷ درصد بوده است که به ترتیب رتبه‌های ۲۱، ۱۲ و ۱۱ را در بین استان‌ها به خود اختصاص داده که نشان‌دهنده بهبود ۱۰ پله تورم استان در بین استان‌ها و افزایش ۲۲ درصدی نرخ تورم بوده است.وی ادامه داد: متوسط تورم اردیبهشت‌ماه استان در سال جاری ۸/۶ درصد بود که بیشترین تورم در بخش خرید وسایل نقلیه ۳۲ درصد و کمترین تورم در بخش سبزیجات و حبوبات با ۰/۲ درصد تورم را شامل است.مدیرکل اقتصاد و امور دارایی استان اردبیل بیان کرد: شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی، ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، کمیته حمایت قضایی از سرمایه‌گذاری، حمایت همه‌جانبه دستگاه‌های قضایی و نظارتی، مرکز خدمات سرمایه‌گذاری استان اردبیل و بانک‌های عامل همه در تسهیل سرمایه‌گذاری و حمایت از تولیدکنندگان اقدامات مفید و مؤثری در طول سال انجام داده‌اند.
نژاد محمد تأکیدکرد: مجموعه اقداماتی که در استان اردبیل برای بهبود فضای کسب‌وکار انجام شده است را می‌توان این‌گونه برشمرد ارائه هدف‌گذاری برای ارتقاء استان به رتبه ۱۰ استان برتر کشور و تشکیل کارگروه بهبود فضای کسب‌وکار با رویکرد تحقق برنامه‌ریزی ها در استان اردبیل.

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید