۰۳ / تير / ۱۴۰۵ - 24 June 2026
08:45
کد خبر : 9767379
۱۰:۴۶

۱۴۰۵/۰۴/۰۲

شلمچه در آستانه عاشورای حسینی؛ گذرگاه عاشقانی که راهی کربلا می شوند

با نزدیک شدن به عاشورای حسینی و آغاز موج حرکت زائران به سوی عتبات عالیات، مرز شلمچه در خرمشهر بار دیگر حال و هوایی متفاوت به خود گرفته است، هزاران زائر از شهرهای مختلف کشور برای عبور از این مرز راهی کربلا و نجف می‌شوند و در این میان موکب داران در این مسیر نیز با تمام توان در حال خدمت رسانی به زائران هستند.

در این ایام، جاده‌های منتهی به مرزهای غربی کشور مملو از زائرانی می‌شود که با عشق به امام حسین راهی سفر زیارتی می‌شوند، مرز شلمچه در شهرستان خرمشهر یکی از مهم‌ترین گذرگاه‌های زائران به شمار می‌رود و هر سال جمعیت زیادی از این مسیر راهی عتبات عالیات می‌شوند.

سوم و چهارم تیرماه امسال مصادف با تاسوعا و عاشورا و سیزدهم مرداد نیز اربعین حسینی است .

در روزهای منتهی به عاشورا، مرز شلمچه حال و هوایی معنوی پیدا می‌کند، حضور زائران، برپایی موکب‌ها و فعالیت نیروهای امدادی و خدماتی فضای متفاوتی در این منطقه ایجاد می‌کند و بسیاری از مردم این ایام را فرصتی برای خدمت به زائران امام حسین می‌دانند.

در کنار زائران، موکب داران و کادر درمان نیز نقش مهمی در این حرکت بزرگ دارند. آنان با ارائه خدمات مختلف تلاش می‌کنند سفر زائران با آرامش و امنیت بیشتری انجام شود.

علی رضایی یکی از زائران با بیان اینکه برای سومین سال متوالی سفر عتبات و عالیات را تجربه می‌کند، اظهار کرد: از لحظه‌ای که به مرز شلمچه می رسد حال و هوای خاصی را تجربه می کند و حضور هزاران زائر از نقاط مختلف کشور فضای متفاوتی در این منطقه ایجاد کرده است.

وی افزود: وقتی جمعیت زیادی از مردم را می‌بیند که با یک هدف مشترک و با عشق به امام حسین در حال حرکت هستند احساس همدلی عجیبی شکل می گیرد و این موضوع خستگی مسیر را از بین می‌برد.

رضایی ادامه داد: دیدن موکب‌هایی که در مسیر به زائران خدمت می‌کنند نشان دهنده محبت و مهمان نوازی مردم است و بسیاری از زائران از این خدمات قدردانی می‌کنند.

وی بیان کرد: برای بسیاری از زائران این سفر تنها یک زیارت نیست بلکه فرصتی برای تجربه معنویت و نزدیکی بیشتر به فرهنگ عاشورا است.

فاطمه موسوی زائر دیگری از بوشهر با بیان اینکه نخستین بار است در این سفر شرکت می‌کند، گفت: زمانی که به مرز شلمچه رسید در طول مسیر با صحنه‌هایی روبه رو شد که پیش از این تنها در تصاویر دیده بود.

وی افزود: حضور جمعیت زیاد زائران و فعالیت موکب داران فضای معنوی خاصی در منطقه ایجاد کرده است و این موضوع احساس آرامش و انگیزه بیشتری به زائران می‌دهد.

موسوی ادامه داد: بسیاری از مردم با لبخند و مهربانی به زائران کمک می‌کنند و همین رفتارها باعث می‌شود مسیر سفر دلنشین‌تر شود.

وی بیان کرد: این سفر برای من تجربه‌ای متفاوت است و امیدوارم بتوانم مسیر پیاده روی تا کربلا را نیز با همین حال و هوا طی کنم.

حسین قاسمی زائر هندیجان با بیان اینکه هر سال برای شرکت در مراسم عاشورای حسینی در کربلا حضور دارد، گفت: مرز شلمچه به مکانی پر از شور و معنویت تبدیل می‌شود.

وی افزود: گرمای تابستان خوزستان در این روزها بسیار شدید است اما زائران با صبر و اشتیاق مسیر خود را ادامه می‌دهند و عشق به امام حسین(ع) باعث می شود این سختی‌ها کمتر احساس شود.

قاسمی ادامه داد: وقتی کاروان‌های زائران یکی پس از دیگری به مرز می‌رسند فضای منطقه سرشار از شور و حرکت می‌شود.

وی بیان کرد: این حضور گسترده نشان می‌دهد که فرهنگ عاشورا در میان مردم جایگاه عمیقی دارد.

خدمت رسانی مواکب با عشق به سالار شهیدان

محمد صادقی موکب‌دار با بیان اینکه چند سال است در این منطقه موکب برپا می‌کند، ادامه داد: در روزهای نزدیک به عاشورا و اربعین مرز شلمچه به مکانی پر رفت و آمد تبدیل می‌شود و زائران زیادی از این مسیر عبور می‌کنند.

وی افزود: موکب داران تلاش می‌کنند با فراهم کردن غذا، آب خنک و محل استراحت بخشی از خستگی زائران را کاهش دهند.

صادقی ادامه داد: بسیاری از مردم با کمک‌های مردمی در برپایی این موکب مشارکت می‌کنند و این موضوع نشان دهنده علاقه مردم به خدمت رسانی به زائران امام حسین است.

وی بیان کرد: دیدن رضایت زائران و لبخند آنان بهترین پاداش برای موکب داران است.

زهرا عباسی از دیگر موکب داران با بیان اینکه خانواده‌اش هر سال در این ایام در برپایی موکب مشارکت می‌کنند، گفت: خدمت به زائران برای آنان افتخار بزرگی محسوب می‌شود.

وی افزود: در طول روز زائران زیادی برای استراحت یا دریافت غذا و نوشیدنی به موکب‌ها مراجعه می‌کنند.

عباسی ادامه داد: فضای موکب‌ها در این ایام بسیار صمیمی است و بسیاری از زائران پس از استراحت کوتاه دوباره مسیر خود را ادامه می‌دهند.

وی بیان کرد: خدمت به زائران برای موکب داران نوعی ارادت به امام حسین محسوب می‌شود.

اقدامات اجرایی اربعین در مرز شلمچه تا ۲۰ تیر تکمیل می‌شود

معاون امنیتی و انتظامی استاندار خوزستان ۲۰ تیرماه را زمان نهایی اتمام اقدامات عملیاتی و اجرایی دستگاه‌های خدمات‌رسان در شلمچه اعلام کرد و گفت: افزایش گیت‌های ورود و خروج، ایمن‌سازی راه‌های مواصلاتی و ایجاد مراکز درمانگاهی همراه با اتاق‌های خنک در مرز شلمچه پیش‌بینی شده است.

ولی‌الله حیاتی اظهار کرد: بازسازی جاده امام رضا (ع) در محدوده مرز شلمچه از اولویت طرح‌های عمرانی اربعین حسینی است و این مسیر با استفاده از اعتبارات اربعین، ظرف یک ماه آینده بهسازی می‌شود، همچنین روشنایی جاده از میدان مرزبانی تا پارکینگ اربعین اجرا خواهد شد.

وی نصب دوربین، دیوارچینی، احداث سایه‌بان و ساماندهی گیت ورودی صحن امام رضا (ع) را از برنامه‌های در دست اقدام ستاد اربعین حسینی خوزستان اعلام کرد و افزود: پیش‌بینی می‌شود این طرح‌ها تا ۱۳ تیرماه به اتمام رسیده و به بهره‌برداری برسد.

حیاتی با اشاره به خدمات جانبی افزود: تردد کامیون‌های حامل تجهیزات موکب‌ها و تشریفات مربوط به آن نیز برای جلوگیری از ترافیک در مرز، در محوطه یادمان شهدای شلمچه ساماندهی و انجام می‌شود.

معاون امنیتی و انتظامی استاندار خوزستان با بیان اینکه ۸۵ درصد زائران اربعین حسینی از مرز شلمچه وارد عراق می‌شوند، گفت: دستگاه‌های خدمات‌رسان باید متناسب با حجم بالای زائران، خدمات‌رسانی و اجرای طرح‌های عمرانی در این منطقه را تعریف و عملیاتی کنند.

وی افزود: برنامه‌ریزی و پیش‌بینی لازم برای تامین آب و یخ مورد نیاز زائران انجام شده و در این خصوص مشکلی نخواهیم داشت.

حیاتی با تاکید بر لزوم تمرکز اعتبارات ملی اربعین در مرز شلمچه، بیان کرد: با تمهیدات اندیشیده‌شده، پیش‌بینی می‌شود امسال نسبت به سال گذشته زائران بیشتری از مرزهای خوزستان، به‌ویژه شلمچه به عنوان یکی از پرترددترین گذرگاه‌های زمینی کشور، به عتبات عالیات مشرف شوند.

ثبت بیش از ۶۶ هزار تردد در مرزهای شلمچه و چذابه طی چهار روز نخست محرم

سرپرست اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خوزستان از ثبت تردد بیش ۶۶ هزار نفذ در چهار روز نخست ماه محرم (۲۶ تا ۲۹ خرداد) از مرزهای استان خبر داد.

یزدان خسروی با اشاره به روند تردد زائران از مرزهای استان اظهار کرد: از ابتدای ماه محرم تا چهارم ۵۵ هزار و ۱۶۱ تردد در مرز شلمچه ثبت شده است.

وی افزود: در این بازه زمانی، ۱۷ هزار و ۵۸۸ نفر از مرز شلمچه به عتبات عالیات عراق مشرف شدند.

خسروی اظهار کرد: با توجه به روند افزایشی تردد زائران در ایام محرم، تمهیدات لازم برای تسهیل عبور و مرور و ارائه خدمات مناسب به زائران در پایانه‌ شلمچه اتخاذ شده است.

با فرارسیدن ماه محرم، تردد زائران عتبات عالیات از مرزهای شلمچه و چذابه وارد روند افزایشی می‌شود. این ۲ پایانه مرزی در سال‌های اخیر همواره از مهم‌ترین مبادی خروج و ورود زائران ایرانی و اتباع خارجی بوده‌اند و نقش مهمی در جابه‌جایی زائران مناسبت‌های مذهبی به‌ویژه محرم و اربعین حسینی ایفا کرده‌اند.

منبع: ایرنا


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید