۰۹ / تير / ۱۴۰۵ - 30 June 2026
02:39
کد خبر : 9768053
۱۲:۴۰

۱۴۰۵/۰۴/۰۶

مدیریت پسماند ، محیط زیست و رینگ جدید ترافیکی از اولویت‌های مدیریت شهری است

شهردار رشت بابیان اینکه مدیریت شهری و شورای شهر رشت در سه سال گذشته در صدد رفع دغدغه های شهروندان هستند گفت:مدیریت پسماند ، محیط زیست و رینگ جدید ترافیکی از اولویت‌های مدیریت شهری است

مدیریت پسماند ، محیط زیست و رینگ جدید ترافیکی از اولویت‌های مدیریت شهری است

به گزارش خبرگزاری بسیج گیلان،رحیم شوقی با حضور در برنامه «رو در رو » با بیان اینکه مدیریت شهری و شورای شهر رشت در سه سال گذشته برنامه‌های خود را بر اساس نیازها و مطالبات شهروندان تدوین کرده‌اند، اظهار کرد:مهمترین اولویت در این مسیر توجه به حوزه اصلی خدمات شهری و ترافیک بوده است.

شهردار رشت با اشاره به اینکه «مهمترین اولویت مردم و دغدغه اصلی شهروندان ما» در دو حوزه کلیدی خدمات شهری به‌ویژه پسماند و محیط زیست و همچنین ترافیک خلاصه می‌شود، افزود: این دو موضوع از جمله معضلات چالشی و قدیمی شهر رشت به شمار می‌روند.

وی با بیان اینکه بخشی از برنامه‌ریزی‌های این حوزه پیش از آغاز دوره فعلی انجام شده و بخشی دیگر در زمان شورای ششم دنبال شده است،گفت: مدیریت شهری تلاش کرده است برای این دو مطالبه اصلی مردم، برنامه‌ای مرحله‌بندی شده و اجرایی در نظر بگیرد.

اقدامات کوتاه‌مدت و میان‌مدت برای گره‌گشایی از ترافیک

شوقی با اشاره به اینکه اقدامات حوزه ترافیک در سه سطح کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت دنبال شده است، گفت: در بخش کوتاه‌مدت، بازگشایی‌ها و اصلاحات هندسی هم‌سطح در نقاط مختلف شهر با همکاری پلیس راهور انجام شده است.

وی با بیان اینکه این اقدامات با مصوبات کمیته ترافیک شهرداری و شورای ترافیک شهرستان اجرایی شده‌اند،تصریح کرد: هدف از این اقدامات، کاهش ترافیک موضعی در برخی مقاطع شهری بوده است.

شهردار رشت ادامه داد: در بخش میان‌مدت نیز اجرای تقاطع‌های غیرهمسطح برای رفع گره‌های ترافیکی در دستور کار قرار گرفته و بخشی از این پروژه‌ها در حال اجرا است.

وی با اشاره به یکی از پروژه‌های مهم این بخش گفت: اتصال میدان شهید سرگل به خیابان سعدی در بافت مرکزی شهر رشت از جمله طرح‌هایی است که با طول تقریبی نزدیک به یک کیلومتر در حال اجراست.

شوقی از تملک ۱۰۰واحدمسکونی در مسیر این پروژه گفتگو تصریح کرد:اکنون نزدیک به یک‌سوم طرح زیر آسفالت رفته و بخش باقی‌مانده نیز در مرحله زیرسازی و تملک ۳ تا ۴ ملک قرار دارد.

وی با بیان اینکه اجرای این طرح می‌تواند بار ترافیکی بافت مرکزی شهر، خیابان سعدی و پل بوسار را کاهش دهد، افزود: هدف این پروژه هدایت ترافیک از کوچه‌های فرعی به مسیر اصلی و روان‌سازی عبور و مرور در هسته مرکزی شهر است.

شهردار رشت با اشاره به پروژه دیگر شهری گفت: اتصال جاده انزلی روبه‌روی هلال احمر به جاده پیربازار نیز از دیگر طرح‌های مهم در دست اجرا است که از محدوده گلسار، خیابان عرفان، پل پستک عبور می‌کند و به جاده پیربازار پس از پل پیر داربن می‌رسد.

وی ادامه داد: طول این مسیر ۷ کیلومتر است و اجرای آن می‌تواند ترافیک ورودی رشت را در محدوده چهارراه ولیعصر، خیابان شهید انصاری، بلوار دیلمان و محدوده پستک به شکل محسوسی کاهش دهد.

مدیریت پسماند ، محیط زیست و رینگ جدید ترافیکی از اولویت‌های مدیریت شهری است

چالش تراکم و فشردگی شهر رشت

شهردار رشت با اشاره به وضعیت خاص جغرافیایی و کالبدی شهر رشت اظهار کرد: این شهر در مقایسه با بسیاری از شهرهای مرکزی کشور، سهم کمتری از معابر عمومی را در بافت خود دارد و تنها ۱۷ درصد از مساحت آن به معابر اختصاص یافته است.

وی با بیان اینکه این موضوع موجب فشار مضاعف بر شبکه معابر شهری شده است، افزود: همین فشردگی و حجم بالای تردد، یکی از دلایل اصلی خرابی آسفالت در رشت به شمار می‌رود.

شوقی تصریح کرد:در ۱۰ تا ۱۵ سال اخیر حجم حمل‌ونقل شهری افزایش یافته اما متناسب با آن معابر جدیدی ایجاد نشده و همین مسئله معضل ترافیک را تشدید کرده است.

وی با بیان اینکه بخشی از مشکلات موجود نبود زیرساخت کافی برای حمل‌ونقل عمومی است،گفت: برای برون‌رفت از این وضعیت باید هم در حوزه احداث مسیرهای جدید و هم در تقویت حمل‌ونقل عمومی برنامه‌ریزی جدی‌تری انجام شود.

احداث رینگ جدید شهر رشت در دستور کار

شهردار رشت با اشاره به اینکه مهمترین مطالبه شهروندان در حوزه ترافیک احداث رینگ جدید برای شهر است، افزود:رینگ فعلی رشت که حدود ۲۵ سال پیش احداث شده، امروز به‌جای اینکه در حاشیه شهر باشد، در متن شهر قرار گرفته و کارکرد کمربندی خود را از دست داده است.

وی با بیان اینکه ۲۰ سال پیش مطالعاتی برای معابر شهری با مصوبه مراجع ذی‌صلاح انجام شده بود، تصریح کرد: با توجه به توسعه شهر رشت در این سال‌ها، همان مطالعات دیگر پاسخگوی نیازهای امروز شهر نبود.

شوقی ادامه داد: بر همین اساس فاز اول اتصال میدان گیلان به شهرک مسکن مهر با به‌روزرسانی مطالعات در دستور کار قرار گرفته و فراخوان پیمانکار نیز انجام شده است.

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود ظرف چند روز آینده پیمانکار اجرای فاز اول مشخص شود و منابع مالی این بخش از محل اراضی‌ای که شهرداری پیش‌تر استحصال کرده و در جوار همین پروژه قرار دارد تأمین شود.

طراحی رینگ بیرونی‌تر و اقتصادی برای اجرای پایدار پروژه

شهردار رشت با اشاره به اینکه سال گذشته قرارداد با یک شرکت مشاور برای طراحی رینگ جدید شهری منعقد شده است، اظهار کرد: دلیل این اقدام برگزاری جلسه‌ای در سطح وزارت راه و شهرسازی و ضرورت بازنگری در مطالعات قدیمی بوده است.

وی افزود:در ۲۰ سال گذشته شهر رشت توسعه یافته و بافت مسکونی آن به‌شدت متراکم شده است، به‌گونه‌ای که تملک در برخی مسیرها می‌تواند به ده‌ها هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داشته باشد.

شوقی با بیان اینکه رینگ قبلی دیگر حاشیه شهر محسوب نمی‌شود، گفت: به مشاور تأکید شده است که رینگ جدید در شعاع بیرونی‌تری نسبت به وضع موجود طراحی شود تا هم تملک زمین آسان‌تر باشد و هم هزینه‌ها کاهش یابد.

وی ادامه داد: همچنین از مشاور خواسته شده است طرحی ارائه کند که از آورده‌های خود پروژه نیز برای تأمین منابع مالی آن کمک گرفته شود.

شهردار رشت با اشاره به اینکه تعریف شهرک‌های مسکونی و مجتمع‌های تجاری و خدمات رفاهی در حواشی رینگ می‌تواند بخشی از هزینه‌های پروژه را پوشش دهد، گفت: این موضوع باید توسط مشاور به‌صورت دقیق عددگذاری و به‌عنوان پشتوانه مالی طرح مشخص شود.

وی تصریح کرد: در شرایط اقتصادی فعلی و با توجه به محدودیت منابع دولت در اجرای زیرساخت‌های عمرانی، چنین رویکردی می‌تواند راهگشای اجرای پروژه‌های بزرگ شهری باشد.

شوقی با بیان اینکه جلسات متعددی برای پیشبرد این طرح برگزار شده است، افزود: امیدواریم طراحی رینگ جدید تا پایان تابستان آماده شود.

تحول در ناوگان حمل و نقل عمومی برای عبور از خودرو محوری

وی با اشاره به اینکه شهر رشت اکنون به‌صورت خودرو محور اداره می‌شود، اظهار کرد: دلیل اصلی این موضوع ضعف در زیرساخت‌های حمل و نقل عمومی است که نیازمندی‌های شهروندان را برآورده نمی‌کند.

 شهردار رشت افزود: برای تغییر این وضعیت، قرارداد خرید ۳۰ دستگاه اتوبوس جدید نهایی شده و منابع مالی آن نیز تأمین شده است که امیداست طی ۴ ماه آینده به ناوگان شهری اضافه شود.

وی با بیان اینکه برای بهره‌گیری از ظرفیت بخش خصوصی نیز فراخوانی عمومی صورت گرفته است، گفت: یک سرمایه‌گذار برای مدیریت حمل و نقل عمومی اعلام آمادگی کرده است و به‌زودی یک الی دو مسیر با ۲۰ دستگاه اتوبوس جدید فعال خواهد شد.

شوقی با اشاره به برنامه هوشمندسازی حمل و نقل عمومی، گفت: فراهم‌سازی بسترهایی که شهروندان بتوانند با استفاده از تلفن همراه و کاهش صرف وقت از خدمات حمل و نقل بهره‌مند شوند، در دستور کار است تا با ارتقای سیستم، نیاز به استفاده از خودروی شخصی در معابر کاهش یابد.

فلسفه اجرای تقاطع‌های غیرهمسطح و چالش‌های ترافیکی

شهردار رشت با تبیین فلسفه ایجاد تقاطع‌های غیرهمسطح، اظهار کرد: این تقاطع‌ها در تمام شهرهای ایران برای مدیریت ترافیک و حذف چراغ قرمز طراحی می‌شوند تا سهولت عبور و مرور افزایش یابد. 

وی با بیان اینکه در حال حاضر محور کمربندی رشت فراتر از ظرفیت خود پذیرای خودروهاست و به یک محور ترافیکی سنگین تبدیل شده است، افزود:عمده‌ترین دلیل ترافیک این مسیر، عبور تریلرهایی است که از انزلی وارد شهر رشت شده و در تقاطع نیروی دریایی خارج می‌شوند که برای این موضوع باید چاره‌اندیشی شود و رویکرد کلی باید به سمت کاهش ورود خودرو به هسته شهر حرکت کند.

شوقی با اشاره به علت تأخیر در بهره‌برداری از پل آیت‌الله رودباری، گفت: اقدامات عمرانی شهرداری ۳ الی ۴ ماه زودتر از موعد به پایان رسید اما جابجایی تأسیسات برق که طبق قانون بر عهده شرکت توزیع است، به دلیل محدودیت‌های مالی آن شرکت با تأخیر مواجه شد که با همکاری شهرداری برای تسریع در این امر، برطرف گردید.

مدیریت نگهداری شهر در شرایط بارش‌های شدید و ترافیک بالا

شهردار رشت با تأکید بر اینکه حجم بارندگی در رشت به‌طور میانگین ۵ برابر میانگین کشوری است، افزود: علاوه بر این، حجم تردد خودروها در معابر شهر بسیار بالاتر از ظرفیت طراحی شده است.

 وی تصریح کرد: همین مسئله باعث می‌شود ترمیم آسفالت در رشت باید به‌صورت روزانه و همچون عملیات رفت‌ و روب انجام شود تا معابر در شرایط پایداری قرار داشته باشند.

جذب سرمایه‌گذار با تسهیل روند اداری و بسته‌های آماده

شوقی با بیان اینکه در دو سال گذشته برای خروج از درآمدهای سنتی، تنوع‌بخشی به منابع درآمدی در دستور کار قرار گرفته است، اظهار کرد: نگهداری شهر پرهزینه است و تنها راه برون‌رفت از این وضعیت، جذب سرمایه‌گذار در پروژه‌های شهری و تأمین نیازمندی‌ها از این طریق است.

وی با اشاره به تدوین بیش از ۴۰ بسته پیشنهادی سرمایه‌گذاری، افزود: در گذشته فرآیند اخذ مجوزها به گونه‌ای بود که سرمایه‌گذاران از ادامه کار منصرف می‌شدند، اما اکنون ما این بسته‌ها را به مجوزهای آماده تبدیل کرده‌ایم تا به محض برنده شدن در فراخوان، سرمایه‌گذار بتواند بلافاصله عملیات اجرایی را آغاز کند.

شهردار رشت به طرح‌های گردشگری در تالاب عینک اشاره کرد و گفت: زیرساخت‌های عمومی شامل لایروبی و حاشیه آن برای پیاده‌روی، مبلمان شهری، دوچرخه‌سواری و روشنایی فراهم شده و با تعریف بسته سرمایه‌گذاری، به دنبال جذب بخش خصوصی برای اجرای مجموعه هستیم.

وی از اجرای طرح مطالعاتی برای احیا و بازگشت ۶.۵ کیلومتر از رودخانه زرجوب به چرخه طبیعت خبر داد و گفت: این طرح اکنون در مرحله انتخاب پیمانکار است که در حال حاضر مجموع ۴۰ بسته سرمایه‌گذاری با ارزشی حدود ۸۰ همت آماده جذب سرمایه‌گذار است.

شوقی با تأکید بر اینکه مطالبات شهروندان بجا و حق آن‌هاست، اظهار کرد: عملکرد شهرداری باید با بضاعت و محدودیت‌های مالی موجود سنجیده شود.

وی با اشاره به وجود ده‌ها ایده برای ارتقای شهر، تورم و کاهش ساخت‌ و ساز را موانعی دانیت و افزود: ما تلاش می‌کنیم با جذب منابع غیردولتی و درآمدهای جدید، بر آن‌ها غلبه کرده و کارهای تأثیرگذاری برای شهر انجام دهیم.

هما اکبری
نویسنده: هما اکبری

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید