۰۶ / مرداد / ۱۴۰۵ - 28 July 2026
08:22
کد خبر : 9772638
۱۹:۱۷

۱۴۰۵/۰۴/۳۱

آخرین پاسِ سجاد، به وطن رسید/ گذری بر زندگینامه مرزبان شهید سرهنگ سجاد ادیب

فوتبال را از کودکی دوست داشت، اما سرنوشت، میدان بزرگ‌تری برایش رقم زد سرهنگ شهید سجاد ادیب در آخرین میدان زندگی‌اش، جانش را به ایران پاس داد تا پرچم امنیت بر مرز‌های وطن همچنان برافراشته بماند.

به گزارش خبرگزاری بسیج از اندیمشک، سرهنگ دوم شهید سجاد ادیب، مرزبانی غیور، فداکار و جان‌برکف از فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، در ۲۰ فروردین‌ماه سال ۱۳۶۶ در روستای سرچاه از توابع بخش الوارگرمسیری شهرستان اندیمشک در خانواده‌ای مؤمن و متدین دیده به جهان گشود. پدرش مردی مؤمن، خوش نام و مورد احترام مردم منطقه بود که با اخلاق نیکو و تلاش برای روزی حلال، نقش مهمی در شکل‌گیری شخصیت فرزندش ایفا کرد. مادرش نیز بانویی مؤمن، صبور و فداکار بود که پس از درگذشت همسرش، با تلاش و زحمت فراوان و تحمل سختی‌های زندگی، مسئولیت سنگین سرپرستی و تربیت فرزندان را بر عهده گرفت. او با مهر مادری، روحیه ایثار و ازخودگذشتگی، فرزندان خود را در مسیر ایمان، اخلاق، درست‌کاری و خدمت به مردم پرورش داد و با کار و تلاش شبانه‌روزی، زمینه رشد و موفقیت آنها را فراهم ساخت.

اما تقدیر الهی چنین رقم خورد که سجاد در ۱۲ سالگی از نعمت حضور پدر محروم شود. پس از آن، مادر با صبر و استقامت، بار سنگین سرپرستی و تربیت فرزندان را بر دوش کشید و با تلاش و ازخودگذشتگی، آنها را در مسیر عزت، ایمان و مسئولیت‌پذیری هدایت کرد. این فقدان، هرچند اندوهی بزرگ برای سجاد بود ولی از همان سال‌های نوجوانی روحیه سخت‌کوشی، استقامت، صبر و مسئولیت‌پذیری را بیش از پیش در وجودش استوار ساخت و او را برای پذیرش مسئولیت‌های بزرگتر در آینده آماده کرد.

تحصیلات ابتدایی خود را در دبستان حافظ روستای سرچاه گذراند و سپس دوره‌های راهنمایی و دبیرستان را در بخش الوارگرمسیری به پایان رساند. او همزمان با دوران خدمت، با پشتکار و علاقه به دانش، تحصیلات دانشگاهی خود را ادامه داد و موفق به اخذ مدرک کارشناسی حقوق شد.

از همان سال‌های کودکی، فوتبال بزرگترین علاقه او بود. بازی در زمین‌های خاکی روستا، خاطره‌ای ماندگار از روزهای کودکی و نوجوانی‌اش بود و همین زمین‌های ساده، روحیه تلاش، رقابت سالم، استقامت، رفاقت و غیرت را در وجودش پرورش داد. استعداد او در فوتبال تا جایی بود که در دوران آموزش نظامی در مشهد مقدس و پس از برگزاری مسابقات فوتبال میان نیروهای آموزشی، پیشنهاد حضور در تیم‌های ورزشی نظامی به او داده شد، اما عشق به پاسداری از وطن و دفاع از امنیت مردم، او را به انتخابی دیگر رساند. او با افتخار، خدمت در مرزبانی را برگزید تا تمام توان و ظرفیت خود را وقف حراست از مرزهای کشور عزیزمان ایران کند.

او به عنوان مرزبانی متعهد، شجاع و مسئولیت‌پذیر، همواره مورد اعتماد فرماندهان مافوق و محبوب همرزمان خود بود. انضباط، اخلاص و احساس عمیق مسئولیت، از او مرزبانی خدوم و قابل اعتماد ساخته بود. در سخت‌ترین مأموریت‌ها، با شجاعت، هوشیاری و ازخودگذشتگی در خط‌مقدم پاسداری از مرزهای ایران عزیز حضور می‌یافت و انجام وظیفه را بزرگترین افتخار خود می‌دانست.

او باور داشت که امنیت، آرامش و اقتدار هر سرزمین، مرهون فداکاری مردانی است که بی‌ادعا از مرزهای آن پاسداری می‌کنند. عشق به ایران و افتخار به ایرانی بودن، همواره در گفتار و رفتارش آشکار بود و دفاع از تمامیت ارضی کشور را رسالتی مقدس می‌دانست.

سختی‌های مأموریت، دوری از خانواده، شرایط دشوار آب‌وهوایی و خطرات همیشگی مرز، هرگز از عزم و اراده‌اش نکاست و با ایمان، صبوری و روحیه‌ای مثال‌زدنی، مسئولیت‌های خود را به بهترین شکل به انجام می‌رساند.

شهید سجاد ادیب در طول ۲۰ سال خدمت صادقانه و شبانه‌روزی، در نقاط مختلف مرزی کشور انجام وظیفه کرد، از دشت آزادگان و ماهشهر گرفته تا مرزهای سیستان و بلوچستان و در سال‌های پایانی خدمت، مرزهای حساس کردستان، در تمام این سال‌ها، با تعهد، شجاعت و اخلاص، حافظ امنیت مرزهای ایران بود و همواره انجام وظیفه را بر آسایش شخصی ترجیح می‌داد. 

شهید سجاد ادیب انسانی خوش اخلاق، مردم‌دار و خوش‌رفتار بود. احترام به بزرگان فامیل، محبت به خویشاوندان و همه بستگان، از ویژگی‌های برجسته شخصیت او به شمار می‌رفت. در میان اقوام، دوستان و آشنایان، به صداقت، فروتنی، خوش‌قولی و خنده‌رویی شناخته می‌شد.

این شهید والامقام در ۷ بهمن‌ماه سال ۱۳۹۰ زندگی مشترک خود را آغاز کرد، او در کنار مسئولیت‌های سنگین شغلی، عاشق خانواده بود. همسرش را بزرگترین همراه زندگی خود می‌دانست و همواره از صبر، محبت و همراهی او قدردانی می‌کرد. با وجود مأموریت‌های طولانی و دوری‌های ناگزیر، تلاش می‌کرد هر زمان که فرصت می‌یافت، لحظات ارزشمند زندگی را در کنار خانواده سپری کند. او پدری مهربان و دلسوز برای ۲ فرزندش، سام و کارن بود که در زمان شهادت، به ترتیب ۱۰ سال و ۴ سال داشت.

سرانجام، پس از ۲۰ سال خدمت صادقانه، خالصانه و شبانه‌روزی در مرزبانی جمهوری اسلامی ایران در ۳۱ تیرماه سال ۱۴۰۴ هنگامی که به همراه نیروهای هنگ مرزی بانه در نقطه صفر مرزی سیرانبند مشغول انجام مأموریت حراست از مرزهای کشور بود، در درگیری با عناصر گروهک تجزیه‌طلب پژاک، به آرزوی دیرینه خود، یعنی شهادت نائل آمد و جان خود را در راه دفاع از ایران، امنیت مردم و تمامیت ارضی میهن تقدیم کرد.

پیکر مطهر این شهید والامقام ۳ مردادماه سال ۱۴۰۴ با حضور گسترده اقشار مختلف مردم شهیدپرور اندیمشک در گلزار شهدای این شهر تشییع و در گلزار شهدای این شهر آرام گرفت.

در پاسداشت سال‌ها مجاهدت، اخلاص و فداکاری این مرزبان رشید، بلوار اصلی منطقه کوی ولایت اندیمشک به نام سرهنگ دوم شهید سجاد ادیب نامگذاری شد تا یاد و نام این فرزند برومند ایران،

برای همیشه در حافظه مردم دیارش و تاریخ این سرزمین جاودانه بماند.

مراسم اولین سالگرد شهادت این شهید گرانقدر ساعت ۱۷ روز پنجشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۵ در گلزار شهدای اندیمشک برگزار خواهد شد.

خبرنگار: فاطمه قلاوند، فعال رسانه بسیج


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید