۱۱ / شهريور / ۱۴۰۵ - 02 September 2026
20:52
کد خبر : 9778186
۰۸:۰۸

۱۴۰۵/۰۶/۰۱
ملانوری شمسی:

کارگروه اقتصاد رسانه در همدان تشکیل می‌شود

همدان- استاندار همدان گفت: در کنار حمایت‌های مدیریتی و سخت‌افزاری از رسانه‌ها، باید به اقتصاد رسانه نیز توجه جدی شود و در همین راستا کارگروه اقتصاد رسانه در استان تشکیل خواهد شد.

کارگروه اقتصاد رسانه در همدان تشکیل می‌شود

به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، حمید ملانوری‌شمسی در مراسم گرامیداشت روز خبرنگار، با اشاره به اهمیت فعالیت رسانه‌ای اظهار کرد: خبر، خبرنگاری و اطلاع‌رسانی یکی از بزرگ‌ترین و ضروری‌ترین نیازهای جامعه است و برای اینکه جامعه نشاط، شادابی و سرزندگی داشته باشد و از انفعال خارج شود، مردم باید نسبت به محیط پیرامونی خود آگاهی و شناخت کافی داشته باشند.

ملانوری افزود: هر فرد باید بداند چه امکانات و ظرفیت‌هایی وجود دارد، چه اقداماتی باید انجام شود و سهم او در اداره امور، پیشرفت و توسعه جامعه چیست. در دستگاه‌های اجرایی نیز بر اساس مسئولیت‌ها و وظایف سازمانی، نظام مسائل، فرصت‌ها، تهدیدها، ظرفیت‌ها و استعدادهای استان در حال بررسی است تا برنامه‌های مناسب برای پیشرفت و توسعه مشخص شود.

وی ادامه داد: اگر قرار است پیشرفت و توسعه اتفاق بیفتد، همه جامعه و اقشار مختلف باید برنامه داشته باشند و هرکس باید نقش و مسئولیت خود را بپذیرد.

استاندار همدان با اشاره به گسترش رسانه‌ها در عصر فناوری گفت: امروز رسانه‌ها به واسطه فناوری و دانش، نقاط مختلف دنیا را به یکدیگر متصل کرده‌اند و در کنار اطلاعات درست، مطالب نادرست، ابهامات و اخبار غیرواقعی نیز با سرعت زیادی جابه‌جا می‌شود.

وی تصریح کرد: کسی که می‌تواند جامعه را با حقیقت‌ها آشنا کند و نادرستی‌ها را از درستی‌ها جدا کند، خبرنگار و رسانه است؛ البته به شرط اینکه اخلاق حرفه‌ای و مسئولیت خود را رعایت کند.

ملانوری گفت: ممکن است گفتن حقیقت برای برخی خوشایند نباشد، اما مهم این است که جامعه واقعیت را ببیند. جامعه به واقعیت نیاز دارد و خبرنگاران باید در جنگ رسانه‌ای، درستی‌ها را مطرح کنند تا خوبی‌ها از بدی‌ها و حقیقت از مطالب غیرواقعی جدا شود.

*رسانه‌ها، چشم بینای جامعه و عامل امیدآفرینی

استاندار همدان با بیان اینکه خبرنگاران چشم بینای جامعه و گوش شنوای مردم هستند، اظهار کرد: خبرنگار چشم بینای دستگاه یا دولت نیست، بلکه چشم بینای جامعه است و باید اتفاقات را ببیند، بشنود و به‌موقع منتقل کند.

وی افزود: امروز لحظه فهمیدن و به‌موقع اقدام کردن است و نباید فرصت‌ها را از دست داد. دانستن و آگاهی بسیار مهم و اساسی است و رسانه‌ها باید واقعیت‌ها را به‌درستی منتقل کنند.

ملانوری با اشاره به اهمیت امید و اعتماد در جامعه گفت: اگر کسی بخواهد در یک نظام یا جامعه زمینه فروپاشی ایجاد کند، نخستین کاری که انجام می‌دهد از بین بردن امید است؛ کاری می‌کند که مردم نسبت به آینده خود ناامید شوند.

وی ادامه داد: اقدام دیگر، از بین بردن اعتماد است. جامعه بر پایه اعتماد شکل می‌گیرد و اگر مردم نسبت به نظام مدیریتی و حاکمیتی و کسانی که در اداره جامعه نقش دارند بی‌اعتماد شوند و جامعه دچار اضطراب و پریشانی شود، آن جامعه در معرض فروپاشی قرار می‌گیرد.

استاندار همدان گفت: چه کسی باید در جامعه امید و اعتماد ایجاد کند؟ تریبون‌دارها و کسانی که ابزار بیان و رسانه در اختیار دارند، در این زمینه نقش مهمی دارند و یکی از بزرگ‌ترین کارهای رسانه باید تزریق امید به جامعه و حفظ نشاط مردم باشد.

وی با اشاره به تجربه جنگ اخیر اظهار کرد: در جلسات مختلف و حتی جلسات شورای تأمین، یکی از موضوعات مهم این بود که در شرایط جنگی، به گونه‌ای رفتار کنیم که مردم دچار اضطراب گسترده نشوند.

*ضرورت ارائه راهکاری برای تقویت معیشت رسانه‌ها 

ملانوری با تأکید بر ضرورت توجه به معیشت فعالان رسانه‌ای گفت: در کنار همه فعالیت‌های مدیریتی و اجرایی و حمایت‌های سخت‌افزاری از رسانه‌ها، باید به موضوع اقتصاد رسانه نیز توجه کنیم و برای آن برنامه داشته باشیم.

وی افزود: در کنار فعالیت‌های خانه مطبوعات و جلساتی که با حضور اهالی رسانه برگزار شده، باید راهکاری برای تقویت معیشت رسانه‌ها پیدا کنیم؛ به همین دلیل کارگروه اقتصاد رسانه را تشکیل می‌دهیم.

استاندار همدان اعلام کرد: این کارگروه با مسئولیت سیدمجتبی حسینی تشکیل می‌شود و پیشنهادهای حوزه اقتصاد رسانه در آن مطرح و بررسی خواهد شد و مجموعه مدیریت استان نیز برای اجرای این پیشنهادها کمک می‌کند.

وی با اشاره به ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی استان گفت: همدان از استان‌های دارای مزیت در زمینه احداث نیروگاه‌های خورشیدی است و از نظر ارتفاع، زاویه تابش نور خورشید و سردسیر بودن، ظرفیت مناسبی دارد.

ملانوری افزود: ظرفیت‌های این حوزه در استان احصا و امکان‌سنجی شده و برای سایت‌ها نیز مجوزهای لازم در حال صدور است. در حوزه تسهیلات بانکی نیز هماهنگی‌هایی با بانک‌ها انجام شده است.

وی با بیان اینکه نیروگاه‌های خورشیدی می‌توانند سرمایه‌گذاری مناسبی باشند، گفت: بخشی از سرمایه مورد نیاز می‌تواند از منابع نقدی و بخشی از طریق تسهیلات تأمین شود و با توجه به طرح توجیهی، بازگشت سرمایه نیز در مدت کوتاهی امکان‌پذیر است.

استاندار همدان ادامه داد: برق تولیدی نیروگاه‌ها بازار مشخصی دارد و در بورس عرضه می‌شود و در صورت وجود مازاد نیز امکان صادرات آن وجود دارد.

وی با اشاره به سایر ظرفیت‌های اقتصادی استان گفت: در حوزه‌های مختلف از جمله معادن، گردشگری و خدمات نیز زمینه سرمایه‌گذاری وجود دارد و از اهالی فرهنگ و رسانه می‌خواهیم وارد این میدان شوند و از این ظرفیت‌ها استفاده کنند.

ملانوری خاطرنشان کرد: هدف این است که درآمدهای پایدار برای جامعه رسانه‌ای ایجاد شود؛ بخشی از درآمد می‌تواند برای هزینه‌های عمومی خانه مطبوعات و بخشی نیز برای خود فعالان رسانه‌ای اختصاص پیدا کند تا به بهبود معیشت آنها کمک شود.

استاندار همدان در پایان ضمن قدردانی از تلاش خبرنگاران گفت: می‌دانم اصحاب رسانه در چه شرایطی فعالیت می‌کنند و تلاش‌های آنها چشمگیر و قابل تقدیر است. انتظار داریم پوشش خبری اقدامات استان جدی‌تر باشد تا مردم بیشتر در جریان اقدامات قرار بگیرند و جایگاه همدان در سطح کشور بیشتر شناخته شود.

انتهای پیام/


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید