۱۰ / مهر / ۱۴۰۵ - 02 October 2026
۰۲:۳۷
کد خبر : 9784962
۱۶:۰۶

۱۴۰۵/۰۶/۳۱

آمادگی وزارت جهاد کشاورزی برای پیگیری وضعیت «شهادت» جهادگرانی که در جریان خدمت‌رسانی به مردم جان خود را از دست داده‌اند

مدیرکل امور ایثارگران وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه جهادگران در طول جنگ تحمیلی هشت ساله، مجموعه‌ای گسترده از زیرساخت‌های مورد نیاز رزمندگان را ایجاد کردند، گفت: علاوه بر احداث بیش از ۹۲ هزار کیلومتر جاده و ۳۷ هزار دهانه پل، بیش از ۵۸۰ هزار سنگر انفرادی و اجتماعی، حدود ۱۷ هزار پاسگاه و مقر عملیاتی و بیش از پنج هزار حمام صلواتی نیز احداث شد.

کارنامه جهاد سازندگی در دفاع مقدس زیر ذره‌بین؛ ۳ میلیون سند در آرشیو

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج، حسین برزگر، مدیرکل امور ایثارگران وزارت جهاد کشاورزی، با تشریح بخشی از کارنامه جهاد سازندگی در دوران دفاع مقدس، از ثبت و نگهداری میلیون‌ها سند و روایت مرتبط با حضور جهادگران در جبهه‌ها خبر داد و گفت: جهادگران در سال‌های جنگ تحمیلی، در کنار فعالیت‌های عمرانی و سازندگی، مسئولیت بخش مهمی از مهندسی رزمی و پشتیبانی جبهه‌ها را بر عهده داشتند و در این مسیر بیش از ۹۲ هزار کیلومتر جاده، ۳۷ هزار دهانه پل و بیش از ۵۸۰ هزار سنگر احداث کردند.

وی در نشست خبری با اشاره به پیشینه تشکیل جهاد سازندگی اظهار کرد: این مجموعه در ابتدا با هدف محرومیت‌زدایی و توسعه مناطق کم‌برخوردار شکل گرفت، اما با آغاز جنگ تحمیلی، ظرفیت گسترده آن در خدمت دفاع از کشور قرار گرفت و جهادگران در حوزه‌هایی همچون راه‌سازی، احداث استحکامات، تعمیر تجهیزات، پشتیبانی درمانی و ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز جبهه‌ها نقش‌آفرینی کردند.
برزگر با اشاره به ابعاد گسترده این فعالیت‌ها افزود: در دوران دفاع مقدس حدود ۵۴۰ هزار داوطلب در فعالیت‌های مختلف جهاد سازندگی مشارکت داشتند و این حضور تنها به مناطق عملیاتی محدود نبود، بلکه بخش قابل توجهی از مردم در زمینه ساخت‌وساز، حمل‌ونقل، تأمین تجهیزات و سایر امور پشتیبانی جبهه‌ها نیز مشارکت می‌کردند.


کارنامه مهندسی جهادگران در جبهه‌ها


مدیرکل امور ایثارگران وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه جهادگران در طول جنگ تحمیلی هشت ساله، مجموعه‌ای گسترده از زیرساخت‌های مورد نیاز رزمندگان را ایجاد کردند، گفت: علاوه بر احداث بیش از ۹۲ هزار کیلومتر جاده و ۳۷ هزار دهانه پل، بیش از ۵۸۰ هزار سنگر انفرادی و اجتماعی، حدود ۱۷ هزار پاسگاه و مقر عملیاتی و بیش از پنج هزار حمام صلواتی نیز احداث شد.


وی پل بعثت را از نمونه‌های شاخص توان مهندسی جهادگران در دوران دفاع مقدس دانست و اظهار کرد: این پروژه در شرایط دشوار اروندرود و با استفاده از هزاران شاخه لوله اجرا شد و نمونه‌ای از ظرفیت تخصصی، ابتکار و روحیه جهادی نیروهای جهاد سازندگی در دوران جنگ بود.


برزگر همچنین با اشاره به اقدامات جهادگران در حوزه درمان و پشتیبانی فنی اظهار کرد: ۳۶۹ مرکز اورژانس و بیمارستان در ارتباط با پشتیبانی از جبهه‌ها ایجاد یا فعال شد و برای استمرار فعالیت ماشین‌آلات و تجهیزات در مناطق عملیاتی نیز شبکه گسترده‌ای از مراکز تعمیر و نگهداری شکل گرفت.

ثبت سوابق رزمندگان و دیجیتال‌سازی اسناد دفاع مقدس


مدیرکل امور ایثارگران وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات انجام‌شده برای شناسایی و ثبت سوابق رزمندگان اشاره کرد و گفت: تاکنون بیش از ۲۸ هزار گواهی جدید سابقه جبهه صادر شده و فرآیند بررسی پرونده‌ها برای تکمیل و احراز سوابق رزمندگان همچنان ادامه دارد.

وی همچنین حفظ و دیجیتال‌سازی اسناد دوران دفاع مقدس را از برنامه‌های مهم این مجموعه عنوان کرد و افزود: تاکنون بیش از سه میلیون سند شامل اسناد و مصاحبه‌های مرتبط با جنگ ذخیره و دیجیتال‌سازی شده و حدود ۵۰۰ هزار سند دیگر نیز در دست اقدام است.


برزگر ادامه داد: این اسناد در قالب سامانه «سراج» سازماندهی می‌شوند و هدف این است که با تکمیل این سامانه، زمینه دسترسی پژوهشگران، رزمندگان و خانواده‌های ایثارگران به اسناد و سوابق فراهم شود. این پایگاه علاوه بر ارزش تاریخی و پژوهشی، می‌تواند در دسترسی رزمندگان به مستندات و سوابق خود نیز مورد استفاده قرار گیرد.

از میراث جهاد سازندگی تا امنیت غذایی امروز


وی در ادامه با اشاره به تحول مأموریت‌های جهاد سازندگی گفت: فعالیت این مجموعه ابتدا بر محرومیت‌زدایی و توسعه زیرساخت‌های روستایی متمرکز بود، اما به‌تدریج حوزه‌هایی همچون کشاورزی و امنیت غذایی نیز به مأموریت‌های آن افزوده شد و امروز امنیت غذایی یکی از موضوعات راهبردی کشور محسوب می‌شود.


برزگر با اشاره به آسیب‌های واردشده به بخش کشاورزی در جریان درگیری‌های اخیر اظهار کرد: ۸۱۲ واحد تولیدی و زیرساخت مرتبط با بخش کشاورزی آسیب دیده‌اند و برآوردهای اولیه، میزان خسارت به برخی زیرساخت‌ها و واحدهای تولیدی را بیش از ۲۷ هزار میلیارد تومان نشان می‌دهد؛ رقمی که جدا از برخی خسارت‌های دیگر از جمله آسیب‌های صادراتی و اختلال در زنجیره تأمین و تولید است.


وی با تأکید بر اهمیت گندم در امنیت غذایی کشور گفت: بیش از ۴.۵ میلیون نفر در زنجیره تولید، فرآوری، آسیاب، آرد و پخت گندم فعالیت دارند و استمرار تولید این محصول حتی در شرایط دشوار، حاصل تلاش کشاورزان و تولیدکنندگانی است که فعالیت‌هایی همچون آبیاری، کوددهی و مراقبت از مزارع را متوقف نکردند.

مدیرکل امور ایثارگران وزارت جهاد کشاورزی همچنین با اشاره به آسیب‌دیدن برخی زیرساخت‌های کشاورزی و تحقیقاتی در جریان حملات، از جان‌باختن یکی از کارکنان ایستگاه تحقیقات کشاورزی کرمانشاه خبر داد و گفت: تداوم فعالیت بخش کشاورزی در چنین شرایطی، اهمیت امنیت غذایی و نقش تولیدکنندگان در حفظ زنجیره تأمین کشور را نشان می‌دهد.


برزگر تأکید کرد: تفکر جهادی که در دوران دفاع مقدس در عرصه سازندگی و پشتیبانی از جبهه‌ها شکل گرفت، امروز نیز می‌تواند در حوزه‌هایی مانند تولید، امنیت غذایی، حمایت از کشاورزان و حفظ زنجیره تأمین مورد استفاده قرار گیرد.


وی همچنین گفت: حمایت از جامعه ایثارگری باید در کنار حفظ اسناد و خاطرات دفاع مقدس دنبال شود و علاوه بر خدمات درمانی و رفاهی، موضوعاتی همچون اشتغال، کارآفرینی، سهام، تسهیلات و حمایت‌های اجتماعی ایثارگران نیز مورد توجه قرار گیرد.

آمادگی وزارت جهاد کشاورزی برای پیگیری وضعیت «شهادت» جهادگرانی که در جریان خدمت‌رسانی به مردم جان خود را از دست داده‌اند 

مدیرکل امور ایثارگران وزارت جهاد کشاورزی همچنین در جریان نشست خبری امروز با اصحاب رسانه، در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری بسیج درباره ضرورت تولید آثار هنری و محتوای چندرسانه‌ای برای معرفی ایثارگران و شهدای جهاد سازندگی به نسل جدید، گفت: در حوزه معرفی و تبیین نقش جهادگران، ظرفیت اسنادی و محتوایی گسترده‌ای در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد و تلاش می‌شود این گنجینه در قالب‌های متناسب با نیاز نسل جدید، به‌ویژه در فضای مجازی، مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: در کنار فعالیت‌های پژوهشی و انتشار کتاب و دانشنامه، برنامه‌هایی برای تولید محتوای نوین و استفاده از ظرفیت‌های رسانه‌ای و فضای مجازی در دست پیگیری است تا تصاویر، فیلم‌ها، اسناد و روایت‌های مرتبط با جهادگران و شهدای جهاد سازندگی، به شکلی جذاب و قابل استفاده برای نسل امروز بازآفرینی و عرضه شود.

برزگر در ادامه، در پاسخ به دیگر سوال خبرنگار خبرگزاری بسیج درباره موضوع پیگیری وضعیت «شهادت» جهادگرانی که در جریان خدمت‌رسانی به مردم جان خود را از دست داده‌اند، اظهار کرد: موضوع شهدای گروه‌های جهادی در حال پیگیری و تشکیل پرونده است و در این زمینه، همکاری و هماهنگی با مجموعه بسیج سازندگی که در اعزام نیروهای مردمی نقش دارد، ضرورت دارد؛ وزارت جهاد کشاورزی نیز آمادگی دارد در این مسیر، در چارچوب وظایف و ظرفیت‌های خود، همکاری و مطالبه‌گری لازم را انجام دهد و برای پیگیری این موضوع در کنار مجموعه بسیج سازندگی باشد.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
captcha
x

عضو کانال روبیکا ما شوید