۱۵ / مهر / ۱۴۰۵ - 07 October 2026
۰۱:۱۶
کد خبر : 9789837
۲۰:۲۷

۱۴۰۵/۰۷/۱۴

شورای فرهنگ عمومی نهادی قرارگاهی و تصمیم‌ساز است

شورای فرهنگ عمومی نهادی قرارگاهی و تصمیم‌ساز است
مشاور وزیر و دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت که این شورا نباید به محفلی برای ارائه گزارش‌های اداری تبدیل شود و باید با کارکردی قرارگاهی و عملیاتی، نقش راهبری و تصمیم‌سازی در حوزه هویت و فرهنگ کشور ایفا کند.

به گزارش خبرگزاری بسیج ایلام،قادر آشنا دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در یکصد و هشتمین نشست شورای فرهنگ عمومی استان ایلام با بیان اینکه مسئولیت شرعی و قانونی سنگینی در قبال فرهنگ عمومی بر عهده داریم، اظهار کرد: رهبر شهید انقلاب همواره بر اهمیت فرهنگ تأکید داشته‌اند و با تعبیر «بی‌خوابی از نگرانی‌های فرهنگی» به حساسیت این موضوع اشاره کرده‌اند.

وی افزود: از این رو ضرورت دارد خروجی نشست‌های شورای فرهنگ عمومی فراتر از ارائه گزارش باشد و به تصمیم‌های راهبردی منجر شود.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با انتقاد از رویکردهای تشریفاتی در برخی نشست‌های فرهنگی، گفت: باید بررسی کنیم چرا با وجود پیوندهای عمیق دینی و ملی، در میدان عمل برای حفظ هویت فرهنگی با چالش مواجه هستیم.

آشنا بیان کرد: شورای فرهنگ عمومی باید قرارگاهی برای پایش دقیق هویت استانی و تصمیم‌گیری‌های کلان فرهنگی باشد تا بتواند به‌عنوان نگهبان و پاسدار ارزش‌های بومی و ملی ایفای نقش کند.

وی در ادامه با اشاره به ابلاغ آیین‌نامه جدید شورا، افزود: این سند بالادستی بسیاری از نواقص پیشین را برطرف کرده است و در آن حضور شخص مدیران دستگاه‌های اجرایی الزامی شده و معاونان یا کارشناسان نمی‌توانند جایگزین مدیران شوند، چرا که تصمیم‌گیر اصلی در دستگاه، شخص مدیر است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور اظهار کرد: حتی در سخت‌ترین شرایط و فشارهای کاری، نشست‌های این شورا نباید تعطیل شود، چرا که شأن این شورا بالاتر از آن است که با تغییر دولت‌ها یا شرایط محیطی، دچار رکود یا وقفه‌های طولانی‌مدت شود.

شورای فرهنگ عمومی باید نهادی قرارگاهی و تصمیم‌ساز باشد

آشنا افزود: در حوزه فرهنگ عمومی، دبیرخانه نباید به‌تنهایی بار مسئولیت را به دوش بکشد و باید با بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان، استادان دانشگاه، جوانان و طلبه‌های فعال، کار کارشناسی دقیقی پیش از برگزاری هر نشست انجام شود تا دستور نشست‌ها از پشتوانه علمی برخوردار باشند.

وی با تبیین شیوه نوین کارکردی شورا، اظهار کرد: کمیته‌های پنج‌گانه شورا باید بازوی اجرایی و تخصصی باشند و این کمیته‌ها موظفند، مسائل را پیش از طرح در شورا به‌صورت پژوهش‌محور بررسی کنند تا مصوبات از پختگی لازم برخوردار باشند.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: برای هر استان مسائل مشخصی احصا شده که باید به‌جای افزودن مداوم دستورجلسات جدید، بر پنج مسأله محوری تمرکز کرد.

آشنا یادآور شد: افزود: مسأله خانواده به‌عنوان یکی از محورهای کلیدی، باید در کانون توجه باشد و همه برنامه‌ریزی‌ها و اعتبارات باید در راستای حل این پنج چالش اصلی باشد.

وی تأکید کرد: بر پایه ابلاغیه معاون اول رئیس‌جمهور، سازمان برنامه و بودجه استان‌ها مکلف شده‌اند در تخصیص اعتبار و مبادله موافقت‌نامه‌های فرهنگی، بر مبنای مسائل اولویت‌دار در برش استانی عمل کنند.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور افزود: بودجه‌های فرهنگی نباید تنها بر پایه کلیات باشد و باید گزارش‌های عملکردی و میزان پیشرفت در پنج مسأله محوری، معیار اصلی برای حمایت‌های آتی باشد.

شورای فرهنگ عمومی باید نهادی قرارگاهی و تصمیم‌ساز باشد

آشنا در ادامه با اشاره به هجمه‌های رسانه‌ای علیه نظام جمهوری اسلامی، گفت: دشمن با بسیج تمام توان خود به دنبال تضعیف محور خانواده و ارزش‌های ایرانی-اسلامی است.

وی بیان کرد: با این حال، نتایج پیمایش‌های ارزشی نشان می‌دهد که بخش بزرگی از جامعه همچنان به دفاع از هویت ملی و آرمان‌های خود پایبند هستند.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور افزود: باید داشته‌های خود را بازشناسی و تقویت کنیم و به جای تمرکز صرف بر نداشته‌ها، با تکیه بر سرمایه‌های اجتماعی و هویت ایرانی-اسلامی، در برابر چالش‌های فرهنگی ایستادگی کنیم.

آشنا اظهار کرد: ضعف در مناسبات درونی و هویت دینی، تهدیدی است که باید با برنامه‌ریزی عملیاتی و کارآمدی مدیران استانی به فرصت برای تعالی جامعه تبدیل شود.

یکصد و هشتمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان ایلام روز سه‌شنبه با حضور مشاور وزیر و دییر شورای فرهنگ عمومی کشور، حجت الاسلام و المسلمین «اله‌نور کریمی تبار» نماینده ولی فقیه در استان و رئیس شورای استانی، «افشین کریمی» معاون توسعه مدیریت و منابع استان ایلام در حسینیه حضرت زینب (س) برگزار شد.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
captcha
x

عضو کانال روبیکا ما شوید