۱۵ / آبان / ۱۴۰۵ - 06 November 2026
۲۳:۱۱
کد خبر : 9796395
۱۲:۲۱

۱۴۰۵/۰۸/۱۱
رییس‌کل دادگستری کرمانشاه:

دستگاه قضایی با ترک فعل دستگاه‌های مسئول در مقابله با کشت گیاهان غیرمجاز برخورد می‌کند

یبل
رییس کل دادگستری استان کرمانشاه با تاکید بر ضرورت پیشگیری و مقابله جدی با کشت غیرمجاز گیاهان ممنوعه گفت: ترک فعل، اهمال و مسامحه دستگاه‌های مسئول در انجام وظایف قانونی قابل اغماض نیست و در صورت احراز، برخورد قانونی با آن صورت خواهد گرفت.

به گزارش  خبرگزاری بسیج از کرمانشاه، حجت‌الاسلام والمسلمین کیومرث امیرخانی در نشست کمیته تخصصی حقوقی و قضایی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه، با اشاره به مسئولیت ۱۶ دستگاه در زمینه مقابله با کشت غیرمجاز گیاهان ممنوعه، افزود: مقابله با این پدیده صرفاً بر عهده دستگاه قضایی و ضابطین نیست و همه دستگاه‌های اطلاعاتی، امنیتی، نظامی، انتظامی و اجرایی باید به وظایف قانونی خود عمل کنند.

وی با بیان اینکه این پدیده نباید در جامعه به یک موضوع عادی تبدیل شود، ادامه داد: بی‌توجهی به کشت غیرمجاز گیاهان ممنوعه علاوه بر پیامدهای اجتماعی و امنیتی، می‌تواند به تولید محصولات کشاورزی و امنیت غذایی کشور آسیب وارد کند.

رییس کل دادگستری استان کرمانشاه با تأکید بر اینکه محور اصلی برنامه‌ها باید پیشگیری باشد، گفت: باید پیش از وقوع تخلف، زمینه‌های شکل‌گیری آن شناسایی و مسدود شود و شناسایی عوامل تامین و فروش بذر، بررسی زنجیره تهیه و توزیع و شناسایی عوامل موثر در کاشت و برداشت با جدیت دنبال شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین امیرخانی فرهنگ‌سازی و آگاهی‌بخشی را از الزامات پیشگیری دانست و خواستار استفاده از ظرفیت صداوسیما، آموزش و پرورش، سازمان تبلیغات، حوزه‌های علمیه، ائمه جمعه و جماعات، پایگاه‌های بسیج، شوراهای اسلامی روستاها، دهیاری‌ها، بخشداری‌ها، فرمانداری‌ها و متنفذین محلی برای آگاه‌سازی کشاورزان و جلوگیری از کشت غیرمجاز شد.

وی همچنین بر تسریع در رسیدگی به پرونده‌ها و صدور احکام بازدارنده تاکید کرد و افزود: ضرورت اصلاح مجازات‌های قانونی باید بررسی و پیشنهادهای کارشناسی در این زمینه به معاونت حقوقی قوه قضاییه ارائه شود. همچنین باید در چارچوب قانون از ظرفیت مجازات‌های تکمیلی، از جمله توقیف وسایل و ادوات مورد استفاده در ارتکاب جرم، استفاده کرد.

رییس کل دادگستری استان کرمانشاه ایجاد بانک اطلاعاتی کشاورزان متخلف و رصد مستمر آنان، تمرکز پرونده‌ها در شعب مشخص و تخصصی و رفع اختلاف رویه‌های قضایی را از دیگر اقدامات ضروری برشمرد و بر حمایت قانونی و قضایی از ضابطین در انجام مأموریت‌های قانونی تاکید کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین امیرخانی همچنین پیگیری تامین اعتبارات و تجهیزات موردنیاز برای امحای کشت‌های غیرمجاز از طریق دستگاه‌های متولی را ضروری دانست و خواستار تقویت امکانات میدانی برای تسریع در اجرای ماموریت‌ها شد.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
captcha
x

عضو کانال روبیکا ما شوید