حدود ۴۰۰ هزار اتباع خارجی ساماندهی شده در مشهد اقامت دارند
به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از مشهد مقدس، حسین شرافتی راد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: حدود ۴۰۰ هزار اتباع خارجی دارای مدارک شناسایی و اقامت شامل کارت آمایش، گذرنامه، گذرنامه خانواری و برگه سرشماری هستند که مشخصات آنها در سامانه «سیام» وزارت کشور ثبت شده است و بهعنوان اتباع قانونی در مشهد اقامت دارند.
وی افزود: مشهد بعد از تهران دارای بیشترین خدمات به مهاجران خارجی را دارد و در دو اردوگاه رصد و ساماندهی ۱۱ استان کشور در مشهد انجام میشود.
مدیرکل اتباع و مهاجران خارجی استانداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه شناسایی اتباع خارجی غیرمجاز در سراسر کشور و برگشت آنان به کشورشان تا پایان امسال یکی از مهمترین برنامههای اولویتدار وزارت کشور است، افزود: در راستای برخورد با حضور غیرقانونی اتباع افغانستانی در کشور، مسیر برگشت تبعه غیرمجاز افغانستانی از ۱۱ استان کشور به افغانستان از طریق مرز راهبردی دوغارون انجام میشود.
شرافتی راد با اعلام این خبر که روزانه بیش از ۱۰۰ دستگاه اتوبوس و مینیبوس جابهجایی اتباع خارجی را انجام میدهند، عنوان کرد: تمامی اتباعی که از سایر استانها وارد مشهد میشوند پس از ساماندهی و تشکیل بانک اطلاعاتی و دریافت خدمات از طریق مبادی رسمی تحویل مقامات کشور مقابل میشوند .
وی خاطرنشان کرد: این اداره کل با ۱۲۰ نیرو به اتباع خارجی در دو اردوگاه و مهمانشهر تربتجام با ۵ هزار اتباع که بهصورت خانوادگی زندگی میکنند خدماتی شامل تحصیل، آموزش، تولد، مرگومیر، درمان و...که جزء تعهدات بینالمللی است ارائه میکند.
شرافتی راد با اشاره به اینکه کلیه اقدامات انجام شده در قالب مأموریت سازمانی این اداره کل جزو معروف و منکر بشمار میرود توضیح داد: ازآنجاییکه ارائه خدمات به اتباع و مهاجرین خارجی نوعی انساندوستی در بشریت برشمرده میشود؛ لذا در دسته معروف و منکر تخصصی قرار دارد و اثرات آن در عرصه بینالملل قابلمشاهده است.
وی ادامه داد: برنامههای ستاد امربهمعروف و اجرای آن توسط شوراهای تشکیل شده در ادارات کل همچون موتور محرکی است برای احیای درست معروف و کاهش منکرات تخصصی در حوزههای اجرایی در استان که این امر باعث ایجاد رضایت شهروندان و دقت بیشتر متولیان امر در ادارات شده است.
مدیرکل اتباع و مهاجران خارجی استانداری خراسان رضوی اذعان داشت: امربهمعروف و نهیازمنکر از اهلبیت به ما ارث رسیده و باید بهدرستی از این میراث محافظت کنیم. امربهمعروف علاوه بر اینکه باید بهصورت تذکر لسانی انجام گیرد اگر در عمل نهادینه شود اثرگذاری بیشتری دارد.
وی با اشاره به اهمیت احیای معروف و منکر در ارائه خدمات به اتباع و مهاجران خارجی عنوان کرد: ازآنجاکه خدمات این اداره کل در سطح بینالمللی تأثیر دارد احصای معروف و منکر تخصصی در ارائه خدمات باعث میشود تا خدمت گیرندگان نسبت به عملکرد نظام مقدس اسلامی آگاهی دقیق و بهتری پیدا کنند و در مقابل توطئه دشمنان که نابودی اسلام است ایستادگی کنند.
شرافتی راد اعلام کرد: دین اسلام، دین رافت و کرامت است؛ ازاینرو خدمت مطلوب با حفظ کرامات انسانی در چارچوب قانونی وظیفه همگانی محسوب شده و باید رعایت شود.
وی اظهار کرد: بسیاری از موارد مانند رعایت حجاب، برگزاری نماز جماعت، شرکت در جلسات ملی و مذهبی و... جزو وظایف شرعی و دینی هر فرد مسلمان است که باید بهدرستی در هر مکانی رعایت شود؛ اما تکریم اربابرجوع و رسیدگی به مطالبات مراجعهکنندگان به ادارات اصل امربهمعروف و نهیازمنکر بوده و لازمه احیای آن رضایت شهروندان است.