وی با بیان اینکه عشایر یکم اردیبهشت ماه وارد همدان می شوند، افزود: اکیپ های سیار و ثابتی برای جلوگیری از ورود زودهنگام عشایر به همدان در نظر گرفته شده است.
وی بیان داشت: چهار اکیپ سیار و ۹ اکیپ ثابت در ورودیها برای جلوگیری از ورود زودهنگام عشایر در نظر گرفته و به آنها اطلاعرسانی نیز شده است.
همتی در ادامه با اشاره به اینکه علوفه مورد نیاز دامهای عشایر استان همدان از مراتع استان تامین میشود، عنوان کرد: در استان همدان ۹۰ سامانه عرفی برای استفاده عشایر از مراتع وجود دارد.
مدیرکل منابع طبیعی استان همدان با بیان اینکه تنها یک هزار و ۳۰۰ خانوار از عشایر دارای پروانه بهرهبرداری از مراتع هستند و تنها ۴۵ هزار واحد دامی میتوانند از مراتع استان استفاده کنند، گفت: تعداد واحدهای دامی عشایر استان همدان بیش از ظرفیت مراتع استان است.
همتی تاکید داشت: وجود خانوارهای عشایر بدون مجوز بهره برداری و تعداد دام بیش از ظرفیت مراتع استان موجب به وجود آمدن مشکلات عدیده ای از جمله بیابانزایی، خالی شدن عرصه از پوشش گیاهی و مشکلات زیست محیطی برای استان همدان شده است.
مدیرکل منابع طبیعی استان همدان با اشاره به اینکه سختگیریهای اداره منابع طبیعی استان همدان از ورود زود هنگام عشایر و یا چرای غیر مجاز برای حفظ حیات طبیعی استان است، عنوان داشت: منابع طبیعی ۹۰ درصد علوفه مورد نیاز عشایر استان همدان را تامین می کند.
همتی با بیان اینکه باید تقویم کوچ مورد توجه قرار گیرد، گفت: متاسفانه عشایر پیش از آنکه مراتع استان آمادگی پذیرش دام را داشته باشند وارد استان می شوند.
مدیرکل منابع طبیعی استان همدان افزود: از آنجایی که کوچ هر ساله اتفاق می افتد چنانچه با این موضوع برخورد نشود دیگر مرتعی برای استان باقی نخواهد ماند و از طرفی منابع طبیعی برنامه هایی مانند غرق و بذر کاری و غیره را برای حفظ مراتع انجام می دهد که ورود زود هنگام عشایر و استفاده سریع از مرتع اجازه نتیجه دادن اقدامات اصلاحی را نمی دهد.
همتی با اشاره به اینکه عشایر دارای مجوز خواستار برخورد با عشایر بدون مجوز هستند، بیان کرد: تعداد دام و مراتع باید کنترل شود و نسل های جدید عشایر نیز باید به مشاغل جنبی روی آورند.
انتهای پیام/