خبرهای داغ:
امام جمعه اصفهان:

حفظ و حراست اسناد ملی، خدمت بزرگی به تاريخ ايران و بلكه اسلام است

نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه اصفهان در ديدار با رئيس سازمان اسناد ملی و كتابخانه‌های كشور گفت: حفظ و حراست از اسناد ملی خدمتی بزرگ به تاريخ ايران و بلكه اسلام است.
کد خبر: ۸۵۱۹۱۷۹
|
۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۲:۵۲

به گزارش خبرگزاری بسیج از اصفهان به نقل از روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان، آيت الله سيد يوسف طباطبايي ن‍ژاد در ديدار با دكتر صالح اميري، رئیس سازمان اسناد و كتابخانه ملي كشور بر اهميت تجميع و نگهداري از اسناد و كتاب‌هاي قديمي تأكيد كرد و اظهار کرد: بسياري از مردم در كتابخانه هاي خود كتاب هاي گران‌بها و ارزشمند قديمي دارند و خودشان از ارزش آن ها بي خبرند.

وي اعلام فراخوان و جمع آوري نسخ خطي و قديمي را يكي از روش‌هاي دست‌يابي به منابع و ذخاير علمي و فرهنگي كشور دانست و گفت: اگر مردم توجيه شوند كه كتبي كه در كتابخانه‌هاي آن‌ها در حال نابودي است و بلا استفاده مانده مي تواند چه نقشي در ثبت تاريخ علم و فرهنگ اين كشور داشته باشد قطعاً همكاري لازم را با سازمان اسناد ملي خواهند داشت و اين فرهنگ سازي بايد با همكاري صدا و سيما صورت پذيرد.

تدوين دانشنامه فرهنگ استان‌ها در دستور كار سازمان اسناد ملی و کتابخانه‌های کشورقرار دارد

در اين ديدار دكتر سيد رضا صالحي اميري به ارائه گزارشي از سازمان اسناد و كتابخانه ملي پرداخت و گفت: كتابخانه ملي با حدود صد هزار متر مربع مساحت بيش از دو ميليون و هفتصد هزار جلد كتاب از زمان دارالفنون تا كنون را در خود جاي داده است.

وي از وجود ۵ ميليون نشريه از زماني كه صنعت چاپ وارد ايران شد خبر داد و افزود: ۳۸ هزار نسخه خطي كه همگي متعلق به بعد از اسلام است و ۳۵ هزار نسخه سنگي نادر از سرمايه‌هاي كتابخانه ملي است.

صالحي اميري خاطر نشان كرد: اصل نسخ مربوط به شيخ بهايي و ملاصدرا نيز از جمله نسخ خطي گران‌بهاي كتابخانه ملي است.

وي توسعه نسخ خطي را از وظايف سازمان اسناد ملي برشمرد و گفت: در اين راستا تاكنون ۳۲۰ هزار نسخه شناسايي شده كه هنوز تعداد زيادي شناسايي نشده و اين كشور با اين قدمت هنوز همه داشته هايش مشخص نيست.

وي از راه اندازي يك شبكه ملي با نظامي استاندارد در سطح كشور خبر داد و گفت: بر اساس اين شبكه موجودي همه كتابخانه‌هاي كشور در يك سامانه تجميع و علاقمندان مي توانند كتاب‌هاي مورد نياز خود را در همه كتابخانه‌هاي كشور جستجو و پيدا كنند.

رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي كشور، كتابخانه ملي را يك مركز فرهنگي برشمرد و گفت: در اين راستا تهيه و تدوين دانشنامه فرهنگ كشور و دانشنامه‌هاي استان‌هاي مختلف را در دستور كار داريم.

انتهای پیام / 63042/

ارسال نظرات
آخرین اخبار