۲۴ / اسفند / ۱۴۰۳ - 14 March 2025
02:21
کد خبر : 8519647
۰۹:۰۱

۱۳۹۴/۰۲/۲۸
در نشست علمی تغذیه مطرح شد؛

۹۰ درصد مردم کمبود آهن دارند/ بیشترین تاکید دین اسلام بر تغذیه سالم

یک متخصص تغذیه با اشاره به آموزه‌های دینی اسلام در تغذیه و سالم زیستن گفت: ۹۰ درصد مردم کمبود آهن دارند.
به گزارش خبرگزاری بسیج، دکتر زهره الهیان، متخصص داخلی در نشست علمی «اسلام، تغذیه سالم، انسان سالم با محوریت خانواده» گفت: اگر بخواهیم جامعه را از سلول بنیادین یعنی خانواده در نظر بگیریم زنان به عنوان محور خانواده عنصر فرهنگ ساز هستند که باید با برنامه ریزی بر محور مادران و دختران فرهنگ سازی را گسترش دهیم.

وی افزود: گسترش فرهنگ درست با همکاری NGO‌ها و عزم جدی مسئولان در جامعه اجرا می‌شود.

این متخصص داخلی با اشاره به این‌که نسل جدید به تغذیه خود بی‌اهمیت است، خاطرنشان کرد: لذت گرایی و تنوع طلبی در تغذیه مدنظر جوانان امروز است آنقدر که بزرگان ما به سلامتی و تغذیه سالم اهمیت می‌دانند آن در جوانان نمی‌بینیم.

الهیان ادامه داد: فست فود‌ها، غذاهای بی‌کیفیت با ماندگاری بالا و نوشابه‌های پر کالری بلای خانمان سوز برای جامعه امروزی است و ما باید به سوی آموزه‌های ایرانی و اسلامی باز گردیم و با توجه به توصیه‌های قرآن و معصومین فرهنگ سالم زیستن را پیاده کنیم و تا وقتی کاملا سیر نشده‌ایم دست از غذا خوردن بکشیم و تا گرسنه نشده‌ایم غذا نخوریم.

در ادامه نیز دکتر گلبن سهراب، متخصص تغذیه با اشاره به دو بعد جسم و روح انسان و اینکه سلامت روح انسان بدون سلامت جسم امکان پذیر نیست، گفت: دین اسلام بیشترین تاکید را بر تغذیه داشته است و آیات و روایات زیادی در این زمینه وجود دارد.

وی در ادامه افزود: در اسلام به شدت به اعتدال توصیه شده است و آنچه در گذشته اسلام آن را مطرح کرده امروز علم به آن تاکید می‌کند، تاکید بر کم خوری و وجود ماه رمضان علاوه بر جنبه معنوی برای حفظ سلامت فرد حایز اهمیت است.

این متخصص تغذیه ضمن تاکید بر سلامت زنان به دلیل فرزند آوری خاطرنشان کرد: سلامت جنین به شدت به سلامت مادر وابسته است و در این زمینه آموزش صحیح تغذیه به مادران بسیار کمک کننده است.

سهراب ادامه داد: اکنون موضوع فراژنتیک مطرح شده به این معنا که شرایط آب و هوا و تغذیه خوب به نسل‌های بعدی نیز منتقل می‌شود پس در این باره رعایت تعادل و تنوع بسیار مهم است و امروزه علم جدید نشان می‌دهد که مقدار غذا مهم نیست بلکه نوع آن مهم‌تر است.

وی با اشاره به خواص زیتون و انجیر که در قرآن به آن‌ها اشاره شده و نقش تغذیه بر سلامتی تصریح کرد: ما تا حدود ۶۰ درصد چاقی و ۹۰ درصد کمبود ویتامین دی در کشور داریم اما با آموزش‌های ساده می‌توانیم برای مثال فقر آهن را برطرف کنیم و یا این‌که مصرف ویتامین ث در جذب آهن بسیار کمک کننده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید