۰۵ / مرداد / ۱۴۰۴ - 27 July 2025
08:16
کد خبر : 8531712
۱۲:۴۱

۱۳۹۴/۰۴/۰۳
گفتگوی تفصیلی بسیج با عضو شورای مرکزی سازمان بسیج جامعه پزشکی؛

مدیران هزینه را بهانه می کنند!

اکثریت مدیران اعتقادی به لزوم اجرای قوانین عفاف و حجاب در محیط کار ندارند.

فاطمه محمد بیگی عضو شورای مرکزی سازمان بسیج جامعه پزشکی در گفت و گو با خبرنگار حوزه عفاف و حجاب سرویس فرهنگ و جامعه خبرگزاری بسیج گفت: قوانین و دستورالعمل های ما در خصوص پوشش در جامعه پزشکی کم نیستند ولی اجرا نمی شوند.

مدیران زیر بار اجرای این قوانین نمی روند

محمد بیگی افزود: متاسفانه این قوانین وقتی به مرحله اجرا می رسند به مشکل بر می خورند، مدیران کل و معاونت های مختلف بهداشتی و درمانی و مدیران بیمارستانی خیلی زیر بار این قضیه نمی روند.

وی با بیان اینکه تا کنون سه تا چهار الگوی پوشش تدوین شده است گفت: مشکل در اعتقادات است مدیران انسانهای معتقدی هستند ولی اکثریت اعتقادی به لزوم اجرای این قوانین در محیط کار ندارند.

بی توجهی به معماری اسلامی 

محمدبیگی گفت: در الگوی ساخت بیمارستان ها و اتاق عمل ها باید یک نوع معماری اسلامی رعایت شود.

وی تصریح کرد: مشکلی که در تدوین پوشش عفاف و حجاب وجود دارد این است که ساختمان بیمارستان ها و مراکز درمانی طوری طراحی نشده که مناسب جداسازی بخش های استراحت گاه یا جاهای مختلف برای پرسنل زن و مرد باشد.

عضو شورای مرکزی سازمان بسیج جامعه پزشکی ادامه داد: معمارانی که سیستم بیمارستانها را طراحی می کنند باید اصول شرعی را در نظر بگیرند.

وی افزود: متاسفانه در اتاق عملها یک سینک روشویی وجود دارد که خانم ها مجبورند تا بازو دست های خود را بشویند و بعد با همان وضعیت به اتاق عمل بروند و این برای یک خانم محجبه بسیارسنگین است.

محمدبیگی گفت: کمیسیون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی قزوین دستور العمل الگوی پوشش مراکز بهداشتی درمانی را به طور کامل و کاربردی تدوین کرد و سال گذشته بسیج جامعه پزشکی استان قزوین این قانون را اجرا کرد.

وی ادامه داد: به عنوان مثال در سه تا از بیمارستان های قزوین البته با فشار کمیسیون فرهنگی و بسیج جامعه پزشکی، جداسازی سینک دستشویی و روشویی اتاق عمل خانم ها و آقایان و پاویون پزشکان (رختکن پزشکان خانم و آقا ) با گذاشتن پاراوان (دیوار متحرک)انجام شد.

محمدبیگی گفت: در چند تا از بیمارستانها که در اتاق عمل فضای بیشتری بود این جداسازی انجام شد ولی بیمارستان هایی که به تازگی تاسیس شده و بسیار هم مجهز هستند متاسفانه طوری طراحی شده اند که امکان انجام این کار وجود ندارد.

پرسنل مذهبی اتاق عمل خانه نشین شدند

وی خاطرنشان کرد: تعدادی از دانشجویان خانم اتاق عمل ما پس از اتمام تحصیلات حاضر نشدند در اتاق عمل کار کنند و گفتند که ما نمی خواهیم عفاف و حجاب را به خاطر کار در اتاق عمل از دست بدهیم.

عضو شورای مرکزی سازمان بسیج جامعه پزشکی افزود: متاسفانه مذهب و اعتقادات در محیط شغلی و کار کمرنگ شده و بسیاری از پرسنل مذهبی اتاق عمل خانه نشین شدند.

وی گفت: آیین نامه اجرایی قانون انطباق امور اداری و فنی مؤسسات پزشکی با موازین شرع مقدس اجرایی نشده است.

محمدبیگی با بیان اینکه فقط مدیران مراکز بهداشتی و درمانی مربوط به سپاه مراکز وابسته به ارتش ونیروهای مسلح این مسائل را رعایت کردند افزود: این قوانین باید واضح و شفاف شود و مجلس باید ضمانت اجرایی این قوانین را در نظر بگیرد.

عضو شورای مرکزی سازمان بسیج جامعه پزشکی اظهار داشت: قاطبه دانشگاه های علوم پزشکی که بخش های دولتی سیستم درمان را در اختیار دارند این قوانین را اجرا نمی کنند.

عدم اجرای قوانین به بهانه هزینه ها

وی گفت: مدیران اغلب در مورد جداسازی فضا ها و اجرای قوانین عفاف و حجاب در جامعه پزشکی هزینه را بهانه می کنند در حالی که خیلی از این جداسازی ها تنها با هزینه کم و استفاده از یک پارتیشن امکان پذیر است و در ساخت مراکز جدید است که باید این هزینه ها در نظر گرفته شود.

محمدبیگی در خاتمه با تأکید بر اینکه وزارت بهداشت باید به این امور اهتمام بورزد و برای مدیران متخلف جریمه در نظربگیرد اضهار داشت: وقتی این اتفاق ها نمی افتد و ضمانت اجرایی نمی بینیم قوانین هم اجرا نمی شود.

به گزارش خبرگزاری بسیج" پرهیز از به کار گیری معماری باز که موجب رعایت نکردن حریم های اخلاقی می شود و اهمیت دادن به حجاب و اخلاق اسلامی به عنوان یکی از پیش شرط های اساسی در انتصاب و استخدام رؤسای دانشگاه ها، معاونان و ... " در قانون گسترش فرهنگ عفاف و حجاب ذکر شده است.

این قانون در سال 1384 توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید.



گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید