آغاز نظارت بر تولید مصالح ساختمانی با گشتهای ویژه
به گزارش خبرگزاری بسیج، مسلم بیات در مراسم امضای تفاهمنامه با سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در پاسخ به تسنیم مبنی بر این که چند درصد مصالح ساختمانی موجود در بازار غیراستاندارد است، اظهار کرد: به لحاظ تناژ، آماری در این زمینه ندارم، اما به استثنای سیم و کابل، 400 واحد تولیدی در زمینه تیرچه و بلوک، بتن، شن و ماسه، قیر، کاشی و سرامیک و سیمان در استان تهران فعال هستند.
وی تصریح کرد: همچنین یک سری واحد تولیدی داریم به صورت غیراستاندارد فعالیت می کنند که پرونده ایم واحدها در دادگاه جاری است. علاوه بر این یک سری افغانستانی ها اقدام به تولید تیرچه و بلوک غیر استاندارد می کنند که از با اطلاع رسانی اتحادیه ها علیه این ها اعلام جرم کرده ایم.
وی با تاکید بر این که با امضای تفاهمنامه بین سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران و استاندارد تهران به هیچ طریقی مصالح ساختمان غیراستاندارد تولید نخواهد شد در پاسخ به پرسش دیگر تسنیم مبنی بر این که چه تعداد واحد تولید مصالح غیراستاندارد در تهران وجود دارد، گفت: در این زمینه حضور ذهن ندارم، اما این قبیل واحدها را شناسایی و با آنها از طریق مراجع قانونی برخورد می کنیم.
مدیرکل استاندارد تهران یادآور شد: سال گذشته حدود 600 پرونده در مراجع قضایی داشته ایم که مربوط به واحدهای تولیدی بوده که در زمینه کالاهای غیراستاندارد فعالیت داشته اند.
بیات با بیان این که مقادیر زیادی از این پرونده ها مربوط به مصالح ساختمانی غیراستاندارد بوده است، بیان کرد: در بخش ساختمان بزرگترین تهدید کشور این است که با استفاده از مصالح ساختمانی غیراستاندارد مواجه هستیم، علی رغم کنترل های بازدارنده استاندارد اعمال می شود.
وی با بیان این که از ابتدای امسال تاکنون 150 هزار عدد بلوک غیراستاندارد در تهران توقیف شده است، بیان کرد: ما به دنبال اصلاح فرآیندهاست به منظور ارتقای سطح ایمنی و سلامتی جامعه در مقوله ساخت و ساز است. در این زمینه اداره کل استاندارد استان تهران از همه ظرفیت های موجود در این رابطه استفاده کرده و تفاهمنامه های متعددی را با دست اندرکاران تولید مصالح ساختمانی امضا کرده است.
وی ادامه داد: امروز هم به دنبال نظارت جامع بر استفاده درست مصالح داشته باشیم و با گشت های مختلف بر تولید کنندگان و مصرف کنندگان مصالح ساختمانی غیراستاندارد برخورد می کنیم.
وی تصریح کرد: اگر برای عرضه مصالح غیراستاندارد مصرفی وجود نداشته باشد فرآیند خود به خود اصلاح می شود.
مدیرکل ادراه استاندارد تهران گفت: از مردم تقاضا می کنیم اگر کالای ساختمانی خریداری می کنند حتما باید در فاکتور درج شود که این مصالح ساختمانی تولید کدام واحد تولیدی است. این موضوع می تواند به اداره استاندارد در راستای جلوگیری از به کارگیری مصالح غیراستاندارد کمک کند.
بیات افزود: این برنامه از تیرچه و بلوک آغاز شده و طی یک ماه به سایر مصالح ساختمانی تعمیم داده می شود، به طور کلی به دنبال شناسنامه کاملی از مصالح ساختمانی مورد استفاده در ساختمان ها هستیم تا مشخص شود هر نوع مصالحی را کدام تولیدکننده عرضه کرده است.