تجار هندی پیش بینی کردند با کاهش تحریم های ایران و افزایش فروش محصولات کشاورزی، صادرات هند به ایران در سال مالی جاری یک سوم رشد یابد و به ۶ میلیارد دلار برسد.
آجای ساهای، مدیر فدراسیون سازمان های صادر کننده هندی در این باره گفت: «درست است که بخشی از صادرات ما به خصوص صادرات کالاهای غیرکشاورزی مان (از این توافق) آسیب خواهد دید، اما صادرات محصولات کشاورزی ما بیش از میزان زیان ناشی از کاهش محصولات دیگرمان رشد خواهد داشت.»
تجارت ایران با هند دیگر متکی به میزان نفت صادراتی تهران به این کشور آسیای جنوبی نخواهد بود و بدین ترتیب ایران امکان بیشتری برای افزایش خرید محصولات غذایی از هند نظیر برنج، شکر و سویا خواهد داشت.
ویجای ستیا، رئیس سابق اتحادیه صادر کنندگان برنج هند گفت: «اکنون هم تجار ایرانی و هم تجار هندی به سمت معاملات متعارف حرکت خواهند کرد.»
هند با تامین بخش اعظمی از نیاز سالانه یک تا 1.2 میلیون تنی ایران به برنج، اصلی ترین فروشنده برنج به این کشور است. ایران در سال 15/2014 حدود یک میلیون تن برنج باسماتی خریداری کرد که 930 هزار تن آن از هند بود.
ستیا افزود: «اخیرا شاهد برخی کاهش ها در صادرات برنج باسماتی هند به ایران بوده ایم ... اما صادرات این نوع برنج به ایران افزایش خواهد یافت.»
توافق هسته ای بین ایران و غرب همچنین می تواند موجب کاهش هزینه حمل و نقل شود و به برخی صادر کنندگان مواد غذایی هند کمک نماید.
اما کاهش 20 درصدی ارزش یورو در یک سال گذشته، به شرکت های اروپایی کمک خواهد کرد تا در بخش های مختلف از جمله قطعات خودرو و ماشین آلات، بازار ایران را از دست شرکت های هندی خارج کنند.
منبع: خبرگزاری تسنیم
ارسال نظرات
غیرقابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
پر بیننده ها
آخرین اخبار