یک متخصص تغذیه:

شروع مصرف اسید فولیک سه ماه قبل از بارداری

استاد دانشگاه علوم پزشکی سمنان گفت: مصرف اسید فولیک باید سه ماه قبل از بارداری شروع شود و تا پایان ماه سوم ادامه یابد، تا از ایجاد ناهنجاری‌های لوله عصبی در جنین پیشگیری شود.
کد خبر: ۸۵۴۵۳۳۰
|
۰۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۱
به گزارش خبرگزاری بسیج، دکتر الهه قدس درباره اهمیت مبحث تغذیه در قبل و بعد از بارداری اظهار داشت: در سالیان اخیر با تغییر سبک زندگی تغذیه دوران بارداری هم دستخوش تغییراتی شده است از جمله این‌که افزایش وزن مادران در این دوره از متوسط 7 کیلو در گذشته به حدود دو برابر این وزن رسیده که این خود نشانی از یک رژیم غذایی نامناسب برای خانم باردار است که منجر به چاقی در این دوران خواهد شد.

تغییر سبک زندگی عامل شیوع چاقی قبل از بارداری است
این متخصص تغذیه در ادامه گفت: با توجه به این‌که جوانان امروزی تحرک کمی دارند و مصرف غذاهای آماده و فست‌فودها در بین آنان رواج پیدا کرده‏، شیوع چاقی، اضافه وزن و بیماری‌های غیرواگیر قبل از بارداری افزایش یافته است.

منشأ جنینی بیماری‌های بزرگسالی به اثبات رسیده
استاد دانشگاه علوم پزشکی سمنان تصریح کرد: تحقیقات ثابت کرده که بیماری‌های دوره بزرگسالی منشأ جنینی دارند، چنانچه محیط رحمی برای جنین به لحاظ غذایی و سمومی که در معرضش قرار می‌گیرد، نامساعد باشد سبب ایجاد تغییراتی در ترکیب بدنش شده و برنامه‌ریزی درونی جنین برای رشد آینده‌اش به گونه‌ای می‌شود که برای ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر مانند دیابت و فشارخون مستعدتر خواهد بود.

مصرف اسید فولیک سه ماه قبل از بارداری شروع شود
این متخصص تغذیه بیان کرد: مصرف بعضی از مکمل‌ها مانند اسید فولیک باید سه ماه قبل از بارداری شروع شود و تا پایان ماه سوم بارداری ادامه یابد.

وی درباره خاصیت اسید فولیک افزود: مکمل اسیدفولیک در پیشگیری از ناهنجاری‌های لوله عصبی جنین بسیار مؤثر بوده و در چند سال اخیر خوشبختانه به دلیل استفاده از اسید فولیک کاهش چشمگیری در آمار نوزادان مبتلا به ناهنجاری‌های لوله عصبی که مرگبار است، مشاهده شده است.

مصرف مولتی‌ویتامین مینرال باید تا 60 روز بعد از زایمان ادامه یابد
قدس توصیه کرد: در دوران بارداری تا 60 روز بعد از زایمان باید مولتی‌ویتامین مینرال که سایر ویتامین‌های محلول در چربی مانند ویتامین A و D و املاح مختلف را شامل می‌شود به همراه آهن استفاده شود.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی سمنان اذعان داشت: جنین وقتی شروع به رشد و تکامل می‌کند از لحاظ تغذیه‌ای به مادر وابستگی کامل دارد و از بدن مادر نیاز خود را تأمین می‌کند‏، باید تا حد امکان نیازهای تغذیه‌ای مادر برطرف شود تا به سوء تغذیه دچار نشود.

وی درباره تغذیه مناسب برای مادر گفت: با توجه به وضعیت اولیه مادر پیش از بارداری، مادری که لاغر بوده در دوران بارداری باید بیش از هفت کیلو اضافه وزن داشته باشد و چنانچه پیش از بارداری اضافه وزن داشته باید وزنگیری کمتری در بارداری داشته باشد تا بتواند شریط مناسبی را برای رشد جنین فراهم کند.

نباید مکمل از برنامه غذایی مادری که اضافه وزن دارد، حذف شود
وی گفت: معمولا چاقی و اضافه وزن افراد ناشی از مصرف شیرینی‌جات و تنقلات و مواد نشاسته‌ای است و ویتامین‌ها و مکمل‌ها نقش زیادی در اضافه وزن ندارند بنابراین قطع مکمل‌ و ویتامین از رژیم غذایی خانم بارداری که اضافه وزن دارد اشتباه است.

قدس گفت: حجم غذای مادر باردار نباید زیاد باشد بلکه باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد و پروتئین‌ها و ویتامین‌های مورد نیاز مادر را تأمین کند‏، به عنوان مثال خانم باردار روزانه به دو تا سه واحد شیر نیاز دارد چنانچه بیش از این مقدار را دریافت کند فایده‌ای نخواهد داشت.

قدس درباره تأثیر تغذیه بر تعیین جنسیت جنین گفت: زمان لقاح و محیط اسیدی و بازی رحم تا حدی بر تعیین جنسیت جنین مؤثر است و تا حدود 70 درصد نوع تغذیه مادر در پیش از بارداری تا زمان لقاح در جنسیت جنین تأثیرگذار خواهد بود.
ارسال نظرات
آخرین اخبار