خبرهای داغ:
لاریجانی در نشست با اصحاب رسانه:

جنجال پارچین داستان‌سرایی با هدف تاثیرگذاری در عرصه بین‌الملل است

جنجالی تصنعی برای سایت پارچین ایجاد کردند، اینکه رفت و آمدهای آنجا را به داخل پادگان‌ها بسط دهند و جنجال کنند، چیزی در حد یک داستان است که می‌خواهند در عرصه بین‌الملل تأثیر بگذارند.
کد خبر: ۸۵۵۲۰۵۴
|
۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۹
به گزارش خبرگزاری بسیج،  صبح امروز مراسم تقدیر از خبرنگاران پارلمانی به مناسبت روز خبرنگار با حضور علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در کمیسیون تلفیق ساختمان بهارستان برگزار شد.

علی لاریجانی در این جلسه طی سخنانی با اشاره به شرایط کنونی کشور اظهار داشت: مسئله هسته‌ای یکی از مسائلی است که در تاریخ انقلاب کمتر از این مسائل بوده است؛ پس از انقلاب فراز و فرودهای زیادی مانند جنگ و درگیری با گروهک‌ها داشتیم اما این موضوعات با زندگی ما پس از انقلاب عجین بوده است.

وی با بیان اینکه اگر موضوع فعلی را با مسائل گذشته مقایسه کنیم می‌توانیم با اواخر جنگ و قطعنامه 598 مورد مقایسه قرار دهیم، تصریح کرد: در مسئله هسته‌ای و بحث توافقی که مطرح است، چنین گزاری وجود دارد. پس از 12 سال چالش وارد صحنه دیگری شدیم. شاید برخی بگویند که این موضوع هسته‌ای چالش ناحقی است، بله اینطور است در صحنه بین‌الملل بی‌رحمی زیاد است، مگر جنگ تحمیلی حق بود؟ مشخص است که ناحق بود.

رئیس مجلس تصریح کرد: قطعنامه 598 یک فراز دیگری برای ملت ایران تعریف کرد و مسئله هسته ای هم موضوعی بود که پس از 12 سال چالش به این مرحله رسیدیم، اما سوال این است که آیا مسیر را درست طی کردیم یا خیر؟ همیشه می‌شود نسبت به مسیرهای طی شده شک کرد، اما باید بدانیم که این 12 سال را با دقت حرکت کردیم.

لاریجانی برهمین اساس تاکید کرد: این طور نبود که در مقاطعی که با غرب تعامل داشتیم یک حرکت بدون هدف با‌شد، اما چرا پیشنهاد مذاکرات جدید را پذیرفتیم؟ همیشه مذاکرات وجود داشته، اما این مذاکرات هسته‌ای جنس جدیدی بود. در این مقطع ایران مذاکرات را جدی‌تر دنبال کرد؛ این مذاکرات از نگاه تاکتیکی صورت نگرفت، بلکه در جلسات مختلف موضوع بحث شد. اینکه چرا مذاکرات را بپذیریم و در چه چارچوبی حرکت کنیم، چیزی نبود که یک نفر تصمیم بگیرد. بلکه مجموعه نظام این راه را انتخاب کرد. در جلسات مختلف فکر شد و پذیرفتیم که مذاکرات صورت گیرد و این مسیر طی شود لذا مذاکرات آغاز شد.

وی با تاکید بر اینکه به نظر بنده مذاکرات هسته‌ای در تاریخ پس از انقلاب سخت‌ترین مذاکرات بود و یک گفت‌وگوی پرچالشی داشتیم، گفت: مذاکرات گفت‌وگوی بسیار پرچالشی بود و آنچه بر روی کاغذ می‌بینیم یک وجهی از آن است. البته چارچوب اصلی همان است. سوال این است که این مذاکرات خاتمه کار است؟ این موضوع خاتمه یک دوره است، اما آغاز یک دوره دیگر هم محسوب می‌شود که پس از آن ایران با یک مسیر بامسئله‌ای مواجه است. لذا اگر این سند در ایران تصویب شود، پس از آن در ایران با مسیر بامسئله‌ای مواجه خواهیم بود.

رئیس مجلس ادامه داد: این موجودات موذی که 12 سال با ایران چالش داشتند در مقابل این سند هم رفتار موذیانه خواهند داشت، مثل این جنجالی که برای پارچین ایجاد کردند؛ این یک جنجال تصنعی است تا روی صحنه بین‌الملل تاثیر بگذارند. پارچین جای مهمی است و اینکه بخواهند با این جنجال‌ها رفت و آمدهایی که وجود دارد را داخل پادگان بسط دهند و الم‌شنگه درست کنند، چیزی در حد یک داستان است و هدفشان این است که در صحنه بین‌الملل تاثیر بگذارند.

لاریجانی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی از مذاکرات ناراحت است، تصریح کرد: معلوم است که این رژیم ولخرجی‌هایی می‌کند تا برای این توافق مشکل ایجاد کند.

وی با اشاره به جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای گفت: برجام شروعی است برای مرحله دیگر. این شروع حتما با مسائلی روبه‌رو خواهد بود. یکی از موضوعات مهم این است که سند برجام را بفهمیم که چیست و بعد در تبیین آن با صداقت عمل کنیم. در این سند دادوستدهایی رخ داده و کسی نمی‌گوید که این سند حداکثر چیزی است که ایران می‌خواهد اما یک تیزهوشی وجود داشته که نکات اصلی که مورد خواسته ایران است را حفظ کنیم که یکی حق غنی‌سازی در ایران و دیگری برداشته شده تحریم‌های اقتصادی بود.

رئیس مجلس با اشاره به اینکه حق غنی‌سازی برای ایران از نظر غرب پذیرفته شده است، گفت: این اولین بار است که غرب پذیرفته ایران به طور محدود غنی‌سازی داشته باشد. از نظر ما توافق هسته‌ای برای ایران تبعات ضررآمیزی ندارد و ما در این توافق حق غنی‌سازی برای ایران تثبیت کردیم و این موضوع هم در سند و هم در قطعنامه‌ آورده شده و اکنون صریح می‌گویند که نمی‌توانستیم به ایران بقبولانیم که فناوری هسته‌ای نداشته باشد.

لاریجانی افزود: کشورهایی که می‌گفتند پیچ و مهره‌های سانتریفیوژ ایران را باز می‌کنیم نتوانستند کاری از پیش ببرند و پذیرفتند که امروز ایران غنی‌سازی کند، لذا این یک دستاورد مهم برای ایران است. البته در بحث غنی‌سازی محدودیت‌های را پذیرفته‌ایم که این برای ایران همیشگی نخواهد بود و پس از مدتی به سمت صنعتی شدن می‌رویم. لذا در این بخش  ایران برد قوی داشت.

وی با اشاره به برداشته شدن تحریم‌های اقتصادی نیز تصریح کرد: اینکه تحریم‌های اقتصادی علیه ایران برداشته شود هم در سند و هم در قطعنامه آمده است، یک سری از تحریم‌ها لغو می‌شود. یک جاهایی که توانمندی برای لغو نداشتند گفتند که تحریم‌ها متوقف می‌شود، اما اینکه سوال می‌شود آیا این موضوع محقق می‌شود یا خیر، باید بگویم که خیلی‌ از سندها روی کاغذ می‌آید اما در مقام اجرا به درستی جلو نمی‌رود. بنابراین باید به دقت مسیر را طی کنیم و بسترهایی را ایجاد کنیم و تلاش کنیم که این سند اجرا شود.

رئیس مجلس تاکید کرد: برای آینده مسیرهای اقتصادی را به وجود آوریم و زمینه را برای تحقق فناوری‌های جدید ایجاد کنیم. پس از مذاکرات روی این موضوع بحث داشتیم که چه سمت‌گیری اقتصادی داشته باشیم، برخی معتقدند که پس از تحریم‌ها کالا وارد کنیم و برخی معتقدند که بر روی فناوری‌های جدید سرمایه‌گذاری کنیم لذا باید توجه کرد که مسئولین اجرایی هدف‌های نزدیک را نبینند بلکه هدف‌های دور را ببینند و کاری کنیم تا با سرمایه‌گذاری، فناوری‌های جدید را ابداع کنیم.

لاریجانی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه شاید در طول سال‌های پس از انقلاب مسائل منطقه‌ای به این میزان داغ و پرتنش نبود، گفت: در حال حاضر گرفتار یک پدیده ناشی‌گری توسط غرب در منطقه هستیم، همین امروز که مسائل سوریه را می‌بینیم مشخص است که اقدامات غربی‌ها نشانگر یک تیزهوشی برای حل مسئله سوریه نیست. آنها می‌گویند با داعش درگیر هستیم و ائتلاف درست می‌کنیم از طرف دیگر می‌بینیم در این پروازهایی که انجام می‌دهند دیگران را می‌کوبند تا داعش را. از 300 پرواز، 3 پرواز مواضع داعش را زد و بقیه مناطق کردنشین را زد. پس این چه مبارزه با داعش است.

وی با تاکید بر اینکه، اینکه بخواهند سوریه را با ناشی‌گری به لیبی جدید تبدیل کنند، ممکن نیست، تصریح کرد: این کار ممکن نیست چون سوریه از نیروی نظامی قوی برخوردار است و هم تبدیل سوریه به لیبی به نفع خودشان نخواهد بود.

رئیس مجلس با اشاره به حملات تروریستی به یمن نیز گفت: این مواضع را در یمن نیز می‌بینیم. به بهانه حمایت از رئیس‌جمهور برشکسته در یمن جنگ راه انداختند و کشتار کردند و با دست خود جریان تروریستی را به منطقه سوق می‌دهند. لذا جاهایی که شاهد ناشی‌گری غرب بودیم مثل عراق و افغانستان، جریان تروریستی خلق شد. این مسیر در یمن نیز خلق شد و با دست خود گروه تروریستی خلق کردند و برای منطقه گرفتاری ایجاد می‌کنند لذا این شرایط از نظر ما شرایط حساسی است و به دقت نظر نیاز دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار