معطلی اجرای مصوبات دولت درباره مشکلات صنفی خبرنگاران
به گزارش خبرگزاری بسیج، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی انجمن صنفی خبرنگاران، انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامهنگاران ایران به مناسبت 17 مرداد "روز خبرنگار" با صدور بیانیهای ضمن تبریک این روز به تمام خبرنگاران پرتلاس کشور به اهم مشکلات و نارساییهای صنفی و معیشتی خبرنگاران پرداخت.
بر اساس این گزارش، انجمن صنفی خبرنگاران ضمن اشاره به پیگیریهای صورت گرفته توسط این انجمن برای حل مشکلات صنفی خبرنگاران از جمله در موضوعات بازنشستگی پیش از موعد خبرنگاران، وام مسکن خبرنگاران، بیمه و ... از مسئولان امر به ویژه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزات کار و سازمان تامین اجتماعی خواستار توجه جدی به مسائل صنفی خبرنگاران و اجرای قوانین و مصوبات دولت در این خصوص شده است.
در ادامه مشروح بیانیه انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامهنگاران ایران به مناسبت روز خبرنگار آمده است:
روز "خبرنگار" را باید روز تجلیل از انسانهایی دانست که وجودشان ترجمان دردمندی و دغدغهمندی است، افرادی که از گوهر جسم و جان خود برای حل مسائل و مشکلات همنوعان و همکیشان مایه میگذارند و لحظهای برای بهبود استانداردهای حیات انسانی آرام ندارند.
آری، واژگان "خبرنگار" با معانی سختکوشی، دغدغهمندی، حرکت، پویایی، مسئلهشناسی، سرعت، استرس، از خودگذشتگی، شجاعت و بصیرت، عجین، همزاد و همراه است.
به راستی خبرنگاران، یکتنه بار هزاران مشکل و چالش جامعه خود را به دوش میکشند و هر روز با انبوهی از مسائل و معضلات حوزه خبری و کاری خود مواجهند و تمام توان و بضاعت خود را برای حل این مسائل به میدان میآورند.
اما این جماعت خستگیناپذیر حتی نیمنگاهی به انبوه مشکلات و کاستیهای صنفی و معیشتی خود در طول سال ندارند و شاید تنها و تنها در روز خبرنگار اندک مجالی برای توجه و پرداختن به مسائل و مشکلات خاص خبرنگاران به دست آید.
خبرنگارانی که با تمام سختیهای محیط کاری خود و با تحمل انبوهی از فشارهای کاری، استرس، کار در محیطهای ناامن و پرخطر، دویدنهای هر روزه و خارج از توان، همچنان قانع، کم توقع و شکیبا به فعالیت و رسالت خبری خود ادامه میدهند و البته با نجابت تمام، با انبوهی از بیمهریها، کاستیها، ناامنیهای شغلی و معیشتی و صد افسوس با عدم همراهی و مساعدت مسئولان امر در حوزه صنفی خود برخورد میکنند.
حال آیا نباید مسئولان امر پس از گذشت بیش از 3 دهه از عمر نظام پربرکت جمهوری اسلامی، یک بار برای همیشه به صورت ریشه ای و اصولی به مشکلات اساسی صنفی و معیشتی خبرنگاران بپردازند و برای تامین نیازهای حداقلی شغل و حرفه خبرنگاری قدمی درخور و شایسته بردارند؟
دقیقا با چنین دغدغههایی بود که "انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامه نگاران ایران" در سال 90 شکل گرفت و تا به امروز بخش عمده همت و توان خود را صرف پیگیری مشکلات صنفی خبرنگاران کشور از طریق مجاری قانونی و مسئول در بخش های مختلف دولت از جمله وزات کار، وزات فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تامین اجتماعی و ... کرده و البته این انجمن در کنار پیگیری مسائل صنفی از موضوع مهم آموزش حرفهای خبرنگاران نیز غفلت نکرده است.
از جمله مشکلات خبرنگاران که تا به امروز همچنان لاینحل باقی مانده، مسئله تامین مسکن خبرنگاران بوده است؛ متاسفانه با وجود قولهای مساعدی که در این خصوص در دولتهای مختلف داده شده و با وجود تصویب برخی قوانین در این حوزه، همچنان هیچ حرکت موثر و اقدامی برای کمک به تامین مسکن خبرنگاران ـ که از محمل قانونی نیز برخوردار بوده ـ صورت نگرفته است.
انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامه نگاران ایران برای تحقق این خواسته، پیگیریهای متعددی را از طریق مراجعات و مکاتبات مکرر با بانک مرکزی جمهوری اسلامی برای پرداخت وامهای 30 و 40 میلیون تومانی خرید یا ساخت مسکن ویژه خبرنگاران که مصوبه آن مربوط به دولت دهم بوده، داشته است.
متاسفانه با وجود تصویب پرداخت این وامها به 5 هزار نفر از خبرنگاران کشور و ابلاغ این مصوبه به بانک مرکزی برای پرداخت آن، همچنان مسئولان محترم بانک مرکزی با وجود پاسخ به درخواست انجمن صنفی خبرنگاران و تاکید بر لزوم طرح این موضوع در شورای پول و اعتبار، هیچ اقدامی در راستای اجرای این امر به انجام نرساندهاند.
انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامهنگاران ایران در پی پیگیری های متعدد برای پرداخت وام ویژه مسکن خبرنگاران و عدم تمکین مسئولان امر به اجرای این مصوبه، طی نامهای به آقای سیف، رئیس کل بانک مرکزی ضمن تشریح گردش کار این مصوبه به شماره 38590 ت 48110 خواستار تمکین بانک مرکزی به پرداخت وام مسکن ویژه خبرنگاران شد اما تا به امروز حتی یک فقره از این وامها به خبرنگاران پرتلاش و خستگیناپذیر کشور پرداخت نشده است.
از دیگر دغدغههای خبرنگاران که تا به امروز به صورت جدی در دستور کار انجمن صنفی خبرنگاران قرار داشته، مسئله بازنشستگی 20 یا 25 سال خبرنگاران بوده است که متاسفانه با وجود پیگیریهای متعدد صورت گرفته از طریق وزات کار و سازمان تامین اجتماعی، به واسطه عدم همراهی و مساعدت مسئولان امر، این مسئله نیز شکل اجرایی به خود نگرفته است.
عدم ارئه لیست بیمه ای خبرنگاران در دوران فعالیت خبری به نام "خبرنگار"، عدم تایید توسط کمیتههای مشاغل سخت و زیانآور و در نهایت عدم تامین اعتبار لازم از سوی دولت برای جبران مابه التفاوت 5 یا 10 سال بازنشستگی پیش از موعد از جمله توجیهاتی بوده که تا به امروز وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی با استناد به آن از اجرای مصوبه قطعی بازنشستگی پیش از موعد خبرنگاران استنکاف کردهاند و همین امر باعث شده که امروز طیف وسیعی از خبرنگاران زحمتکش این دیار با وجود 20 یا 25 سال کار مستمر و طاقت فرسای خبرنگاری همچنان محکوم به ادامه فعالیت در این حرفه سخت و زیانآور و البته پرداخت حق بیمه باشند.
در مسئله بیمه خبرنگاران کشور نیز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با راهاندازی سایت "سمان"، ارائه خدمات بیمهای به خبرنگاران فاقد بیمه را منوط به ثبتنام و تکمیل اطلاعات مورد نیاز در سمان کرده است و در این خصوص و یا در مورد طرح ترافیک ویژه خبرنگاران ـ با توجه به توزیع سهمیهها توسط روابط عمومی شهرداری ـ عملا انجمن های صنفی امکان ورود و نقشآفرینی نداشتهاند که این روال باید در جای خود مورد آسیبشناسی و نقد قرار گیرد.
انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامهنگاران ایران ضمن تبریک "روز خبرنگار" به تمام خبرنگاران پرتلاش، صبور و نستوه ایران اسلامی، از مسئولان امر خواستار توجه عملی به مشکلات و نارساییهای صنفی و معیشتی خبرنگاران کشور است و این انجمن بر این نکته تاکید دارد که اجرای مصوبات و قوانین موجود در حوزههای صنفی خبرنگاران، حداقل اقدام درخوری است که دولتمردان با انجام و توجه به آن میتوانند گامی کوچک برای خدمت به این عزیزان بردارند.