به گزارش بسیج، محمود حجتی در حاشیه نشست مشترک مدیران وزارتخانههای جهاد کشاورزی و نیرو با اعلام این خبر اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی با همکاری وزارت نیرو 300 دشت را در وضعیت بحرانی و اضافه برداشت تشخیص داده که عملیات احیای آن با همکاری مردم و مسئولان وزارت نیرو و جهاد کشاورزی انجام میشود.
وی اظهار امیدواری کرد، با ادامه مشارکت مردم بتوان آنچه را که در سالهای گذشته به عنوان منابع آبی برداشت بیرویه و باعث پایین رفتن سطح سفرههای زیرزمینی شده در بلند مدت به حالت قبل برگرداند. با تفاهمنامههای صورت گرفته بین دو وزارتخانه نیرو و جهاد کشاورزی برخی از چاههای غیرمجاز بسته شده است و در مناطقی که کمبود آب وجود داشته از میزان برداشتها کاسته شده است.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: با همکاری سازمان مراتع و جنگلها عملیات آبخیزداری افزایش یافته است تا از این طرق بتوانیم بخشی از منابع آبی دشتهای بحرانی را تامین کنیم.
حجتی گفت: این طرح در برخی استانها به صورت پایلوت آغاز به کار کرده و دشتهای بحرانی شناسایی شده است. امیدواریم این طرح هر چه زودتر به عنوان برنامهای جامع و همه جانبه در 300 دشت بحرانی کشور اجرا شود.
وی درباره لزوم توجه به بهرهبرداری مناسب از آب و استفاده از سیستمهای نوین آبیاری در بخش کشاورزی اظهار داشت: در وزارت جهاد کشاورزی به بهرهوری آب توجه فراوانی میشود تا با توجه به ابزارها و تکنولوژی روز دنیا که در اختیار بشر قرار گرفته است به کاهش مصرف آب کمک کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: روشهای نوین آبیاری به عنوان یکی از ابزارهای بهرهبرداری از منابع آبی کشور روز به روز در حال افزایش بوده و جایگزین روشهای سنتی میشود.
حجتی تاکید کرد: استفاده از نوارهای آبیاری در یکی دو سال اخیر افزایش یافته است که این امر در کاهش مصرف آب در زمینهای کشاورزی راهگشا بوده و از طرفی نیز به دلیل اینکه رطوبت را به میزان مناسبی در اختیار گیاه قرار میدهد به رشد بهتر آن نیز کمک میکند.
وی یادآور شد: استفاده از بذرهای مقاوم به تنش و شوری آب نیز در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد.
وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: افزایش توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی در دستور کار جدی این وزارتخانه قرار دارد. همچنین استفاده از کشاورزی حفاظتی که منجر به استفاده از رطوبت خاک در تنشهای آبی میشود مورد توجه است.
حجتی گفت: یکی از مواردی که میتواند به کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی کمک کند توسعه نشاکاری در صیفیجات است. نشاکاری سبزی و صیفی در سالهای گذشته افزایش یافته است که این امر در کاهش زمان عملآوری و مصرف آب تاثیر قابل ملاحظهای دارد.