افترا زدن به شورای نگهبان و سایر نهادهای حقوقی قابل پیگیری است
معاون اول قوه قضاییه تصریح کرد: حکم این پرونده صادر شده اما هنوز به دست من نرسیده است. البته دادنامه ها قابل تجدید نظرخواهی هستند و در حال حاضر از جزئیات آن اطلاع ندارم.
وی خاطرنشان کرد: مرتضوی اجمالا از برخی از موارد اتهامی تبرئه و در برخی موارد محکوم به حبس و رد مال شده است، اما تا زمان قطعیت حکم از بیان جزئیات معذورم.حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژیه ادامه داد: پرونده بسیار سنگین و مستندات پیوست آن زیاد است به طوریکه 209 جلد پرونده با ملزمات آن است که هر جلد از 200 صفحه کمتر نیست.
آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده متهم ارزی
وی در ارتباط با پرونده فردی به نام یدالله روزچنگ که در خصوص مسائل ارزی دستگیر شده بود، اظهار کرد: 12 مرداد ماه اولین جلسه دادگاه این پرونده شروع شد و چهار جلسه طول کشید تا کیفرخواست آن خوانده شود.
معاون اول قوه قضائیه افزود: این پرونده نیز دارای اوراق زیادی است و کارشناسی های مختلفی بر روی آن صورت گرفته و دادگاه آن ادامه دارد.
وی با بیان اینکه دستگاه قضا به طور جدی با زمین خواران برخورد می کند، افزود: در ماه های اخیر در استان مرکزی 82 هکتار از زمین های تصرف شده، رفع تصرف شدند. همچنین در استان خراسان رضوی 5 هکتار در البرز 31 هکتار در مازندران یک هکتار و در کرمان 3 هکتار رفع تصرف شدند. علاوه بر این در استان کرمان رفع تصرف بیش از 100 هکتار زمین هم در حال بررسی است.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شنیده می شود اعدام قاچاقچیان مواد مخدر صورت نمی گیرد آیا رویه دستگاه قضا تغییر کرده است؟ گفت: وقتی حکم قطعی می شود اجرا نیز صورت می گیرد در مورد این قضیه هم باید بگویم اعدام قاچاقچیان مواد مخدر متوقف نشده است.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژیه در ادامه با اشاره به بازگشت یکی از متهمین فتنه 88 به کشور تصریح کرد: پرونده یکی از متهمین فتنه 88 که از خارج از کشور به ایران بازگشته است با گزارش وزارت اطلاعات در حال رسیدگی است.
معاون اول قوه قضائیه در خصوص اظهارات مهدی هاشمی مبنی بر اینکه حکم صادره اش قانونی نیست، توضیح داد: در اینکه یک مجرم یا محکوم سخنان خاصی را بگوید و اظهار کند حکمش مشکلی داشته امری غیر طبیعی نیست با این حال اگر در چارچوب قوانین باشد مشکلی وجود ندارد.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژیه در مورد اینکه مهدی هاشمی در اظهارات خود به علنی و غیر علنی برگزار شدن دادگاهش اشاره کرده است، گفت: اینکه یک دادگاه علنی و قابل پخش برگزار شود به تشخیص دادگاه است، وقتی دادگاه تصمیم می گیرد که دادگاه رسیدگی غیر علنی برگزار شود این یعنی تشخیص دادگاه است و آنها تصمیم به این امر گرفته اند.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به این سوال که شنیده می شود در مورد پرونده بابک زنجانی مراوداتی با موسسه مالی (ت) صورت گرفته است و 20 هزار میلیارد تومان از نقل و انتقالات بابک زنجانی از طریق این موسسه بوده است و توصیه نامه هشت هزار میلیارد تومانی از سوی این موسسه برای یکی از بانکهای خارجی صادر شده است آیا اقدامات این موسسه در پرونده زنجانی بررسی می شود یا خیر؟ گفت: موضوع 20 هزار میلیارد تومان نه مطرح و نه صحیح است بنابراین قسمت اول سوال به هیچ وجه صحیح نیست با این حال فی الجمله در مورد یک ضمانت نامه هشت هزار میلیارد تومانی بین موسسه مالی مذکور و بابک زنجانی صحبتهایی مطرح بوده که به نهایت نرسیده و اقدامات لازم برای ضمانت نامه انجام نشده است.
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به میزان: ضرورت سازش زوجین برای مهار طلاق توافقی
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژیه به حضور برخی شاهدان در دادگاه برای انجام طلاق توافقی اشاره کرد و افزود: برخی به عنوان شاهد در روند اجرای طلاق حضور می یافتند که به هیچ وجه شاهد واقعی نبودند به همین منظور باید وقت بیشتری برای این مسئله از سوی دادگاه سپری شود.
سخنگوی دستگاه قضا نقش سازش در روابط زوجین را نقشی تأثیرگذار توصیف کرد و افزود: باید کسانی از طرف مرد یا زن تعیین شوند تا اقدامات منجر به سازش زوجین را فراهم کرده و امکان سازش بیشتر را ایجاد کنند. علاوه بر این به قضات پیشنهادهایی شده است تا جایی که فرصت زمانی به آنها اجازه می دهد با زوجین صحبت کنند و مشاوره هایی به آنها بدهند تا حدالامکان کانون خانواده از هم نپاشد.
حجت الاسلام محسنی اژیه افزود: در این موضوع بیش از 2 هزار هکتار وجود داشته که هزار هکتار آن از منابع طبیعی و هزار هکتار دیگر آن جزء مستثنیات بوده که در طرح هادی که توسط برخی مسئولین در آنجا پیاده سازی شده مجوزهایی را برای ساخت به برخی افراد داده اند.
وی ادامه داد: یک بخش از این زمین ها زراعی بوده که تعداد اندکی بین 20 تا 30 نفر در آنجا بدون هیچ مجوزی ساخت و ساز کرده اند.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: در این موضوع در منابع طبیعی تصرفی صورت نگرفته است و یا تصرف منابع طبیعی بسیار اندک بوده است. همچنین در خصوص اینکه آیا مالکان اجازه ساخت و ساز در مستثنیات خود را دارند یا خیر باید توسط مقامات ذیربط تصمیم گیری شود؛ چرا که مالکان این مستثنیات حق ندارند هر طور که می خواهند ساخت و ساز انجام دهند.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژیه با بیان اینکه پرونده های محدودی در این خصوص در دستگاه قضایی تشکیل شده، گفت: هم در استان اردبیل و هم استان گیلان این پرونده ها در حال رسیدگی است.
وی با بیان اینکه با متخلفان در این خصوص حتما برخورد قاطعانه می شود گفت: مشکلی که وجود دارد این است که مراکز متعددی از جمله شوراها و یا دهیاری ها مجوز صادر می کنند و باید این تثبیت بشود که کسانی که جزو مالکان هستند یا سایر افراد از کجا مجوز آورده اند که در این خصوص مقامات استانی باید تصمیم گیری کنند.سازمان ثبت طی 4 سال افزایش تعرفه ای نداشته است
افزایش تعرفه دفاتر خدمات اسناد رسمی سوال دیگری بود که یکی از خبرنگاران پرسید و حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژیه در این خصوص پاسخ داد: همه تعرفه ها به دست دولت نیست و این موضوع در قوانین مشخص شده است و موارد آن نیز یکسان نیست. در این خصوص سازمان ثبت عنوان کرده که طی 4 سال است که افزایش تعرفه ای نداشته و این افزایش براساس تورم بوده و مقدار آن هم اندک بوده است.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: به هر صورت این موضوع بررسی خواهد شد و اگر این افزایش با موازین قانونی مغایرت داشته باشد به حالت اول باز خواهد گشت.
همه تخلفات به دستگاه قضایی وارد نمی شود
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اخیرا استانداری تهران اعلام کرده که مشترکان پرمصرف آب داریم اگر این مشترکان را معرفی کند قوه قضاییه چگونه به پرونده آنها رسیدگی خواهد کرد، گفت: هر کاری جرم نیست و بعضی موضوعات مثل این موضوع در اختیار خود سازمان ها است که چگونه با فرد خاطی برخورد بکنند. حتما همه تخلفات به دستگاه قضایی وارد نمی شود مگر در مواردی که قانون پیش بینی کرده باشد.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: با این حال اگر موضوع مهم و حساسی به دستگاه قضایی وارد شود، طبق تشخیص خارج از نوبت رسیدگی خواهد شد.
الزام استقرار مشاور حقوقی در نمایشگاههای خودرو نیازمند قانون است
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه حدود 2 سال پیش موضوع مطرح شد که در نمایشگاههای خودرو مشاور حقوقی مستقر شود و در آذربایجان شرقی این موضوع انجام گرفته است آیا برنامه ای برای آن دارید که به سطح کشور تسری پیدا کند، اظهار کرد: این موضوع را به عنوان پیشگیری از وقوع جرم توصیه می کنیم ولی برای الزام این کار نیازمند قانون هستیم و تا قانون الزام نکند، نمی توانیم اقدامی انجام دهیم. این اقدام هم اقدام خوبی است که باعث می شود طرفین قرارداد یا معامله متضرر نشوند و ورودی پرونده های دستگاه قضایی کاهش یابد.
حکم پرونده خبرنگار واشنگتن پست طی روزهای آینده اعلام می شود
خبرنگاری در خصوص پرونده جیسون رضائیان مبنی بر اینکه این شخص برای وظایف عادی خبرنگاری اش دستگیر شده پرسید و از سخنگوی دستگاه قضا خواست تا به مصادیق اتهامات وی اشاره کند، حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژیه در پاسخ به این سوال گفت: دستگیری وی مطلقا در خصوص بحث خبرنگاری نیست. خبرنگاران زیادی در کشور ما هستند و در بسیاری از موارد خود جمهوری اسلامی از خبرنگاران دعوت می کند.
وی افزود: از بیان جزئیات این پرونده هم معذورم همانگونه که از بیان جزئیات پرونده متهمان دیگر معذوریت داریم.
وی افزود: آخرین دادگاه وی انجام شده اما به درخواست وکیلش که خواسته دفاعیات کتبی ارائه بدهد فرصت داده ایم و احتمالا تا پایان این هفته یا طی روزهای آینده حکم اعلام می شود.
اگر زمینی وقف شهرداری باشد، شهرداری حق استفاده از آن را دارد
خبرنگاری در خصوص زمین های وقف شده به شهرداری پرسید و اینکه شهرداری این زمین ها را می فروشد یا مبادله می کند، پرسید و سخنگوی دستگاه قضا گفت: چنانچه شما یا هرکس دیگری گزارشاتی در این خصوص دارید به بازرسی کل کشور اعلام کنید تا موضوع را پیگیری کند؛ اما بعید می دانم زمین ها وقف باشند و شهرداری آنها را تهاتر (مبادله) کند. اگر هم زمین ها به شهرداری وقف شده باشد شهرداری به عنوان مالک حق استفاده از زمین ها را به هر شکلی دارد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص طرح احیای منابع آب و کاهش اضافه برداشت و اینکه دستگاه قضا با متخلفان در این موضوع چه برخوردی دارد، گفت: هر موردی که به ما اعلام کنند و هر کجا که قوه قضاییه مجاز به ورود باشد ورود می کنیم و اگر تخلفی صورت گرفته باشد قاطعانه برخورد می کنیم.