حجت الاسلام علی قابل رئیس دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان استان قزوین در گفت و گو با خبرنگار بسیج با اشاره به " سیاست امام رضا" اظهار کرد: اولین سیاست امام رضا(ع) این است که در مدینه زمانی که او را می خواهند به اجبار به مرو ببرند آن حضرت با خانواده خود وداع می کند .
وی افزود: امام با عقلانیت سیاسی خود در پی این بود که به دیگران بفهماند ،از این سفر خوشنود نیست و به اجبار و اکراه به مرو می رود به همین منظور، امام (ع) پس از دو ماه ماندن در این شهر، با اصرار های مامون، باز هم ولایتعهدی را نمی پذیرد.
این مسئول تصریح کرد: پس از مدتی مردم متوجه می شوند که علی بن موسی الرضا(ع) از روی اجبار ولایتعهدی را قبول کرده است این امر در حالی است که امام (ع)برای پذیرفتن این مسئولیت شروطی را برای مامون تعیین کرده بودند..
امام(ع) با ولایتعهدی به "نشر معارف دینی" پرداختند
حجت الاسلام قابل ادامه داد: شروط امام این بود که کسی به عنوان والی در کار دولتی منصوب نشود، هیچ فردی عزل نشود و در امور دولتی دخالت نکنند .
این مسئول ،توضیح داد: در ادامه این روند، ولایتعهدی آن امام بزرگوارمهمترین مسئله عصر حکومت بود چرا که ایشان توانستند با مناظرات علمی با اصحاب ادیان ، تهدیدها را به فرصت ها تبدیل کنند به طوری که سبب گسترش دین مببین اسلام شوند.
رئیس دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان استان قزوین بیان کرد: آن امام بزرگوار با توجه به شرایطی که داشتند سعی داشتند به نشر معارف دینی بپردازند این امر در حالی بود که به شدت مامون از اقدامات آن حضرت(ع) وحشت داشتند وبا توطئه در پی نقشه قتل ایشان بودند.
1002/ت30/ب