۲۰ / تير / ۱۴۰۵ - 11 July 2026
13:16
کد خبر : 8576332
۰۹:۴۳

۱۳۹۴/۰۷/۱۰
به همت سپاه امام علی بن ابی طالب(ع)؛

واقعه غدیرخم در استان قم بازسازی شد

واقعه غدیر همزمان با فرارسیدن عید سعید غدیرخم به همت سازمان بسیج هنرمندان سپاه امام علی بن ابی طالب(ع) در قم بازسازی شد.
به گزارش خبرگزاری بسیج از قم، در این مراسم که در حد فاصل مسجد مقدس جمکران و کوه خضر نبی(ع) انجام شد، بیش از 30 هنرمند و یک هزار هنرور در قالب کاروان های بازگشته از حج، واقعه غدیرخم را به صورت نمادین به نمایش گذاشتند.

بر اساس این گزارش، این برنامه که در حاشیه نمایشگاه یاد یاران به جای رزمایش به نمایش درآمده است، سال های گذشته نیز به همت سازمان بسیج هنرمندان استان قم در روز عید غدیر برگزار می شد.
این مراسم برای نخستین بار از سال 89 در قم شروع شد و با شناسایی نقاط ضعف و قوت این واقعه با حضور هنرمندان و برگرفته از اسناد معتبر تاریخی و روایی اجرایی شد.
امسال علاوه بر قم در 132 شهر کشور نیز این واقعه تاریخی بازسازی شد؛ این برنامه در سال های 90، 91، 92 و 93 به ترتیب در 73، 100، 120 و 115 نقطه از کشور به اجرا درآمد که با استقبال پرشور مردمی مواجه شد.
در این مراسم به حج الوداع پیامبر(ص) و انجام اعمال حج و طواف خانه خدا و سخنرانی پیامبر در خصوص تقوا پرداخته شد.
در بخش دیگر این نمایش، پیامبر اسلام(ص) در حج الوداع از سوی خداوند وحی دریافت کرد تا برای اکمال و اتمام نعمت خدا برای همه مسلمانان مولای متقیان امام علی(ع) را به جانشینی خود در محلی به نام غدیر خم معرفی کند.
پیامبر اسلام بعد از قرائت خطبه غدیر و معرفی سلسله امامت و ولایت، دست حضرت علی(ع) را گرفت و فرمود: «من کنت مولاه فهذا علی مولاه...»؛ در این هنگام فریاد الله اکبر در جوار مسجد مقدس جمکران و کوه خضر نبی پیچید و مردم دوباره با حضور در این نمایش بازسازی واقعه غدیر تجدید بیعت دوباره با ولایت کرده و یادآور شدند که اجازه نخواهند داد دوباره حوادث پس از غدیر تکرار شود.
شناساندن سیره امامان معصوم(ع) با استفاده از آیات و روایات و بهره گیری از سبک، ذوق و سلیقه هنری، ایجاد پیوند ارزشی بین ولایت اهل بیت(س) و نسل های انقلاب اسلامی، کمک به درک بیشتر از معارف الهی و ارزش های معنوی و الهی و افزایش معرفت بسیجیان و حلقه های صالحین از واقعه غدیر خم از اهداف بازسازی این واقعه مهم تاریخی به شمار می رود که از سوی سپاه امام علی بن ابی طالب(ع) و ستاد بازسازی واقعه غدیر در دهه ولایت در قم برگزار شد.
چند هزار نفر از مردم قم و شهرهای همجوار برای دیدن این نمایش عظیم در محل حاضر شدند و هنگام حضور کاروان ها با ذکر تکبیر و صلوات به نظاره بازسازی نمادین واقعه غدیر نشستند.
غدیر خم نام ناحیه ای میان مکه و مدینه است که پیامبر اسلام(ص) در حجت الوداع، امام علی بن ابیطالب(ع) را «ولی» پس از خود اعلام کرد. 18 ذی الحجه سال 10 هجری قمری، سالروز این واقعه میان شیعیان به عید غدیر خم شهرت دارد.
حضرت محمد(ص) در بازگشت از آخرین حج خود همه مسلمانانی که در حج شرکت داشتند را در غدیر خم جمع کرد و شیعیان معتقدند که او در آنجا علی بن ابیطالب را به عنوان وصی و برادر و جانشین خود از جانب الله معرفی کرد. عبارت معروف «هر آن کس که من مولای او هستم، پس علی مولای اوست» قسمتی از خطابه بلند غدیر است.
این واقعه و حدیث غدیر در کتاب های شیعه و بسیاری از کتاب های اهل سنت نقل شده است؛ اولین منبع تاریخی که به این کتاب اشاره می کند یعقوبی مورخ شیعه در نیمه دوم قرن سوم هجری است و اولین آثار ادبی قابل تاریخ گذاری، مجموعه اشعاری از نویسندگان شیعه در قرن دوم هجری است؛ از حدود قرن دوم هجری واقعه غدیر خم به عنوان دلیل نویسندگان شیعه برای اثبات برحقی حضرت علی (ع) بر جانشینی حضرت محمد (ص) آمده است.
واقعه تاریخی غدیر خم از بزرگترین اعیاد در تاریخ تشیع محسوب می شود و برهمین اساس از اهمیت ویژه در بین شیعیان برخوردار است.



گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید