خبرهای داغ:

تحلیلی بر روزنامه‌های اصلاح‌طلب؛

روزنامه‌های زنجیره‌ای اصلاحات روز سه‌شنبه را با تمرکز بر سخنان زنگنه پیرامون پرونده بابک زنجانی و تشکیل شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان اختصاص دادند و به نقل از مشاور فرهنگی رئیس جمهور در تشریح چگونگی آرایش سیاسی اصلاح‌طلبان و اصولگرایان در ماه‌های آینده نوشتند: صف‌بندی‌های سیاسی و رقابت‌های انتخاباتی قطعاً در ماه‌های آینده تقویت خواهد شد.
کد خبر: ۸۵۸۳۵۵۵
|
۲۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۹
به گزارش خبرگزاری بسیج، رسانه‌های مکتوب همواره نقش عمده‌ای در هدایت افکار عمومی و جریان‌سازی رسانه‌ای به عهده دارند که در این بین جایگاه روزنامه‌ها، جایگاه ویژه‌ای است. به همین منظور گروه سیاسی مشرق به تحلیل و بررسی محتوای روزنامه‌های متعلق به جریان اصلاح‌طلب می‌پردازد.

*****

روزنامه‌های زنجیره‌ای اصلاحات روز سه‌شنبه را با تمرکز بر سخنان زنگنه پیرامون پرونده بابک زنجانی و تشکیل شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان اختصاص دادند.

از سوی دیگر تعدد مراکز و شوراهای تصمیم‌گیری در بدنه اصلاحات آنان را به سمت تشکیل شورای واحدی سوق داده است؛ شورایی که رییس آن به مثابه پدری باید به حل اختلاف فرزندان خود بپردازد؛ حال اصلاح‌طلبان به دنبال پدر می‌گردند، چه کسی توان حل مناقشه‌های آنان را دارد؟ آیا عارف با وجود مخالفت‌های کارگزارانی‌ها قبول مسئولیت می‌کند؟

روزنامهروزنامه قانون

روزنامه اصلاح‌طلب قانون سه‌شنبه را با تیترهای «زنجانی هم پول برده، هم پول داده» و «کاندیداها نباید بی‌دلیل از انتخابات محروم شوند» روانه پیشخوان مطبوعات کشور شده است.

· گام ایرانی برجام

روند برجام از سوی ایران و طرف غربی آغاز شده است؛ اما هنوز روز اصلی یعنی «روز اجرا» فرار نرسیده است؛ بار دیگر باید منتظر چانه زنی دیپلمات‌ها باشیم و باز نگاه‌ها به سوی «وین» هست.

در همین راستا گروه سیاسی روزنامه قانون نوشت: «طبق این برنامه‌ها ایران به صورت موقت و آزمایشی پروتکل الحاقی را خواهد پذیرفت و در رآکتور تحقیقاتی آب‌سنگین اراک، نطنز و فردو، میزان غنی‌سازی و ذخایر اورانیوم و سوخت، همچنین ساخت سانتریفیوژ، تعهداتی را می‌پذیردکه بنا به بازه زمانی اجرا خواهد شد و همچنین در بخش فنی طبق توافق محرمانه وین نیز محدودیت‌هایی اعمال خواهد شد و اگرچه دو روز پیش فرمان لغو تحریم‌ها، توسط رئیس‌جمهور آمریکا و اتحادیه اروپا صادر شده است، اما اجرای لغو تحریم‌ها به زمانی که «روز اجرا» نام دارد موکول می‌شود. تاکنون اما تاریخی به صراحت برای روز اجرا اعلام نشده است و باید دوباره منتظر رسیدن خبرها از وین بود اما رایزنی‌ها از زمانی حدود 60 روز دیگرخبر می‌دهد.

دراین مرحله نیز ایران و طرف‌های مذاکره کننده باید به تعهدات خود درقبال توافق عمل کنند. دو روز پیش آمریکا و اتحادیه اروپا به بخش اول تعهدات خود عمل کردند و در اقدامی مشترک تحریم‌ها علیه ایران را لغو کردند. گام نخست برای فروپاشی سازمان تحریم‌ها برداشته شده است وحال نوبت ایران است که به تعهدات خود عمل کند. ایران دربرنامه جامع اقدام مشترک پذیرفته است که قلب رآکتور اراک باز طراحی شود و این بازطراحی زیر نظر آژانس و با همکاری چین وآمریکا انجام شود. موارد دیگری نیز جزو تعهدات طرفین است که باید به ترتیب زمانبندی از سوی طرفین وارد مرحله اجرایی شود. محمدجوادظریف، کارگروه ویژه‌ای به ریاست سید عباس عراقچی مذاکره کننده ارشد ایران تشکیل داد تا به این موضوع رسیدگی کنند و در حکم بازوی اجرایی و نظارتی برای حسن انجام توافق باشد. عراقچی دانش آموخته دکترای حقوق بین الملل است و یکی از اصلی‌ترین ارکان رسیدن به توافق هسته ای بوده است.»

روزنامهروزنامه ابتکار

روزنامه ابتکار سه‌شنبه را به تیترهای «پدری برای اصلاح‌طلبان» و «حیات سیاسی عده‌ای در حاشیه‌سازی است» اختصاص داد.

· اصلاحات به دنبال پدر!

تعدد مراکز و شوراهای تصمیم‌گیری در بدنه اصلاحات آنان را به سمت تشکیل شورای واحدی سوق داده است؛ شورای که رییس آن به مثابه پدری باید به حل اختلاف فرزندان خود بپردازد؛ حال اصلاح‌طلبان به دنبال پدر می‌گردند، چه کسی توان حل مناقشه‌های آنان را دارد؟ آیا عارف با وجود مخالفت‌های کارگزارانی‌ها قبول مسئولیت می‌کند؟

گروه سیاسی روزنامه ابتکار در همین راستا نوشت: «خباز در پاسخ به این پرسش که شورای عالی در جبهه اصلاحات چه تاثیراتی به دنبال دارد، گفت: از اسم و نام این شورا مشخص است که چه اثراتی در بین اصلاح طلبان خواهد داشت چراکه این شورا نظارت عالیه دارد و به نظر من این شورا می‌تواند نقش پدر اعضای خانواده اصلاح طلبان را ایفا کند. به گفته وی، قطعاً شورای عالی آثار و برکات زیادی را برای جبهه اصلاحات در پی خواهد داشت. خباز اضافه کرد: در خصوص آیین نامه داخلی این شورا اطلاع دقیقی ندارم اما در آینده بعد از انتشار این آیین نامه اصلاح طلبان نظرات خودشان را نسبت به آن بیان می‌کنند. او در خصوص ائتلاف سه گانه احزاب سیاسی اصولگرای موتلفه، پایداری و رهروان و ایجاد منشور اصولگرایان گفت: اصلاح‌طلبان برای به وحدت رسیدن با یکدیگر شرایط بهتر و مناسب‌تری نسبت به اصولگرایان دارند و قرار نیست جبهه اصلاحات مانند اصولگرایان رفتار کند. به نظر من مشکل اصلی اصولگرایان این است که شخصی مانند خاتمی ندارند. عضو حزب اعتماد ملی در ادامه به دوپینگ سیاسی اصولگرایان در عرصه‌های مختلف سیاسی اشاره کرد و افزود: در عرصه‌های مختلف سیاسی مانند انتخابات باید اخلاق و عدالت سیاسی رعایت شود و به نظر من این موضوع یکی از اصول بسیار مهم در رقابت سیاسی سالم است.»

روزنامهروزنامه اعتماد

روزنامه اصلاح‌طلب اعتماد نیم‌تای بالای صفحه اول خود را به تیترهای «پول مردم را پس بدهید» و «مذاکره انتخاباتی اصلاح‌طلبان» اختصاص داده است.

· اعتماد ملی علیه کارگزاران سازندگی

حزب اعتماد ملی در غیاب دبیرکل خود همچنان مرزبندیهای اساسی خود را با حزب کارگزاران سازندگی حفظ کرده است؛ آنان به دنبال سرلیستی و رهبری عارف بر شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان هستند اما کارگزارانی‌ها دل‌خوشی از محمدرضا عارف ندارند و حجت‌الاسلام ناطق نوری را با وجود عدم اعلام آمادگی گزینه اصلی خود برای سرلیستی معرفی می‌کنند تا از نقش محمد رضا عارف بکاهند.

حجت‌الاسلام منتجب نیا، در همین راستا نوشت: «حزب اعتماد ملی نیز به سهم خود در زمینه حفظ انسجام و رفع اختلاف نظرها نقش بسیار موثری داشته است که به این نقش خود ادامه می‌دهد تا اختلاف نظرها به کمترین میزان ممکن برسد. اعتماد ملی بسیار نگران اختلاف و تفرقه بود و با تلاش‌هایی که انجام شد با همراهی همه اصلاح‌طلبان توانستیم به این مهم دست یابیم که همه حول یک محور و زیر یک سقف جمع شویم. موضع حزب اعتماد ملی درباره نقش آقای عارف در جبهه اصلاحات بسیار شفاف است. ما نه تنها از ریاست عارف در شورای عالی سیاستگذاری حمایت می‌کنیم که برای ریاست شورای عالی ایشان را شایسته‌ترین فرد می‌دانیم. از طرفی برای سرلیستی تهران در انتخابات نیز معتقدیم ایشان باید سرلیست اصلاح‌طلبان باشند. در نهایت هم برای ریاست مجلس آتی آقای عارف را شایسته و لایق می‌دانیم.»

روزنامهروزنامه شرق

روزنامه اصلاح‌طلب شرق صفحه اول خود را به تیترهای «رمزگشایی از معمای ورود زنجانی به نفت» و «فاجعه بسیار تلخ منا نباید فراموش شود» اختصاص داد.

· فرصت‌های اجلاس مقدماتی امنیتی مونیخ

نصرت‌الله تاجیک اجلاس مقدماتی امنیتی مونیخ را یک «فرصت» برای جمهوری اسلامی ایران می‌دادند البته فرصت «اقتصادی» برای جایگزین‌سازی آلمان به جای دیگر شرکای اقتصادی در دوران رفع تحریم‌ها قلمداد می‌کند.

این دیپلمات سابق در همین راستا نوشت: «برگزاری اجلاس مقدماتی کنفرانس امنیتی مونیخ در دفتر مطالعات سیاسی و امور بین‌المللی وزارت امور خارجه، نشان داد سیاست خارجی هوشمند ایرانی به‌خوبی درصدد واردکردن یک کشور قدرتمند اروپایی (از نظر اقتصادی) و جلوگیری از ترک‌تازی آمریکا در منطقه است، ولی باید به خوبی به ظرفیت‌ها توجه کرد و به دنبال روش‌های حذفی نبود. آلمان‌ها علاقه و سابقه زیادی در همکاری با ایران دارند. اطلاعات ورود مخفیانه توماس ادوارد لورنس (لورنس عربستان یا لورنس انگلیسی) در سال ۱۳۰۸ به ایران را دستگاه پلیس مخفی آلمان به نظمیه رضاشاه داد که منجر به دستگیری و زندانی‌شدن او در زندان قصر شد! همان کسی که سفارت انگلیس در تهران بعد از مدتی از زندان فراری‌اش داد و از ایران خارجش کرد. آلمان در مذاکرات هسته‌ای نیز از موضع معقول‌تری نسبت به شرکای اروپایی خود با ایران رفتار می‌کرد. اشتاین‌مایر، وزیر خارجه آلمان، سومین مقام آلمانی است که پس از حصول توافق هسته‌ای در ماه جولای، به ایران آمده است. تنها چند روز پس از بازگشت هیأت مذاکره‌کننده ایرانی از وین به تهران، هیأت آلمانی گوی سبقت را از سایر همتاهای اروپایی خود ربود و معاون صدراعظم و وزیر اقتصاد این کشور به همراه هیأتی عالی‌رتبه راهی تهران شدند.»

روزنامهروزنامه آرمان‌امروز

روزنامه آرمان‌امروز صفحه اول خود را به تیترهای «خاموشی چراغ!» و «کابوس زنگنه برای شب‌های زنجانی» اختصاص داد.

· خاموشی «چراغ» حسینیان!

نام روح‌الله حسینیان «بهانه» است؛ «بهانه» برای روایت یک سویه‌نگر برای رخدادهای تاریخی دوران اصلاحات. آرمان‌امروز جلودار بازخوانی یک طرفه است و به دنبال «انتقام» از افراد دیگری هست و باز هم «حسینیان» بهانه است.

در همین راستا گروه سیاسی روزنامه آرمان امروز نوشت: «روح‌ا... حسینیان شخصیتی است که اگر خواسته شود در یک خط او را تعریف کرد قلم از نوشتن باز می‌ماند و ذهن نویسنده مغشوش می‌شود چون نمی‌داند باید او را در چه مقطع و با کدام رویکردش به تصویر بکشد. اگر مواضع حسینیان را به چراغ تعبیر کرد باید این چراغ را مانند چراغ راهنمای اتومبیل در ذهن مجسم کرد که خاموش و روشن می‌شود و حالت ایستایی ندارد. برنامه «چراغ» صداوسیما هم با نام حسینیان عجین شده است؛ این برنامه یکی از مهم‌ترین مقاطع حضور حسینیان در مقابل جریان اصلاحات بود. صداوسیما در روز ۲۱ دی سال ۷۷، یعنی شش‌روز پس از آنکه وزارت اطلاعات دولت اصلاحات، با انتشار اطلاعیه‌ای تاریخی، نیروهای خودسر این وزارتخانه را عامل قتل‌های زنجیره‌ای اعلام کرده بود، روح‌ا... حسینیان را به برنامه شبانگاهی «چراغ» دعوت کرد. او در آن برنامه اتهاماتی را متوجه دولتمردان اصلاحات کرد. دو هفته بعد از حضور حسینیان در برنامه چراغ، سعید امامی از سوی سازمان قضائی بازداشت و به عنوان «عامل اصلی قتل‌های زنجیره‌ای» معرفی شد.

نویسنده نمی‌داند آیا باید آن روح‌ا... حسینیانی را تعریف کند که منکر معاون وزیر اطلاعات بودن می‌شود و می‌گوید قائم مقام دادستان انقلاب در وزارت اطلاعات دوران ری‌شهری و همان حسینیان مدافع سعید امامی چنانکه به نوشته فارس در آخرین ماه سال 86 گفت: قتل‌های زنجیره‌ای هیچ ارتباطی به سعید امامی نداشت و در کیفرخواست هم نامی از سعید امامی نیامد. وی افزود: عامل اصلی قتل‌ها فردی به نام موسوی از نیروهای دوم‌خردادی در وزارت اطلاعات بود و حرف ما هم همین بود که پاسخ ندادند یا اینکه باید درباره روح‌ا... حسینیانی نوشت که 20 اسفند 86 در جمع دانشجویان اظهار کرد: «در دوره همکاری من با وزارت اطلاعات در زمان آقای ری‌شهری 70 نامه علیه بدرفتاری کسانی که بعد دوم‌خردادی شدند نوشتم و دست آخر هم در اعتراض به آن‌ها استعفا دادم.»

روزنامهروزنامه ایران

روزنامه دولتی ایران، صفحه اول خود را به تیترهای «لاریجانی: لغو تحریم‌ها گشایش در اقتصاد ایران است» و «تیم مجریان برجام در وین گرد آمدند» اختصاص داد.

· روحانی متعلق به هیچ حزبی نیست!

همچنان فعال سیاسی کشور در تکاپو برای یافتن خاستگاه سیاسی عضو جامعه روحانیت مبارز که از سال 92 در قامت رییس‌جمهور در پاستور حاضر شده‌اند؛ هستند. نزدیک‌ترین یار سیاسی او از عدم تعلق وی به احزاب سخن می‌گوید.

روزنامه دولتی ایران در صفحه سیاسی خود به نقل از حسام‌الدین آشنا نوشت: «مشاور فرهنگی رئیس جمهوری با اشاره به اینکه رئیس جمهوری از آغاز رقابت‌های انتخاباتی و همچنین فعالیت در دستگاه اجرایی کشور، برنامه‌های خود را بدون نگرش به حزب خاصی آغاز کرده و پی گرفته است، تأکید کرد: اگرچه تاکنون و در دو سال فعالیت دولت یازدهم برخی احزاب از روحانی حمایت کرده‌اند اما رئیس‌جمهوری خود را متعلق به هیچ حزبی ندانسته و این مسیر را ادامه خواهد داد. حسام‌الدین آشنا در گفت‌وگو با «باشگاه خبرنگاران» در تشریح چگونگی آرایش سیاسی اصلاح‌طلبان و اصولگرایان در ماه‌های آینده و در آستانه برگزاری انتخابات مجلس و خبرگان اظهار کرد: صف‌بندی‌های سیاسی و رقابت‌های انتخاباتی قطعاً در ماه‌های آینده تقویت خواهد شد که البته در این جریان، بی‌طرفی دولت نسبت به احزاب و تشکل‌ها از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است. وی تصریح کرد: قطعاً دولت تدبیر و امید از حضور حداکثری مردم و حضور تمامی داوطلبان ذی‌صلاح در رقابت‌های انتخاباتی حمایت می‌کند.»

منبع: مشرق
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار