بر اساس این بیانیه، کری و ملک سلمان بر «اهمیت بسیج جامعه بینالمللی» در آنچه آنها بازگرداندن ثبات به کشورهای خاورمیانه و «نیاز به عبور از اسد» خواندهاند، تاکید کردند.
کری و سلمان همچنین بر افزایش حمایت از به اصطلاح «اپوزیسیون میانهرو سوریه» در این کشور جنگزده تاکید کردند.
وزیر خارجه امریکا پیشتر رئیس جمهور سوریه را «سد راه» تلاشهای صلح در سوریه دانسته بود.
جان کری روز جمعه در نشستی چهارجانبه در وین با حضور همتایان خود از روسیه، ترکیه و عربستان گفت: «چیزی در راه حرکت به سمت اجرای آن (صلح در سوریه) ایستاده و آن فردی به نام اسد است.»
در چهار سال اخیر همه تلاشهای دیپلماتیک آمریکا، اروپا و کشورهای عرب منطقه برای پایان دادن به بحران سوریه با پیششرط کنارهگیری بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، بینتیجه بوده است.
تهدید حمله عربستان به سوریه
عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان، هشت مهر 1394، در ادامه مخالفتهای خود با دولت دمشق تهدید کرد، اسد یا باید کنارهگیری کند و یا از طریق مداخله نظامی کنار گذاشته میشود.
در همین حال پنتاگون اخیرا اذعان کرده است تعدادی از شبه نظامیان «میانهرو» آموزش دیده توسط امریکا، سلاحها و تجهیزات خود را به یک گروه تروریستی مرتبط با القاعده در این کشور تحویل دادهاند.
نیروهای مسلح سوریه با حمایت نیروی هوایی روسیه در هفتههای اخیر در مبارزه با تکفیریهای داعش پیشروی کرده و دستاوردهای تازه ای کسب کردهاند.
گزارشهای منتشر شده حاکیست در پی پیشرفت نیروهای دولتی سوریه، تعداد زیادی از تروریستهای داعش در حال جدا شدن از این گروه افراطی هستند.
بحران سوریه با فعالیت و تعرض ستیزهجویان مورد حمایت خارج از ماه مارس 2011 آغاز شده و تاکنون بیش از 250 هزار کشته و میلیون ها آواره بر جا گذاشته است.