عضو هیات نمانیدگان اتاق تهران:

دولت به جای مسکن به فکر بهبود محیط کسب و کار باشد

بسته دولت در عمل استفاده کردن از همان راه حل هایی بوده است که در دو سه دهه گذشته اقتصاد کشور را به نحوی باهاش روی پا نگهداشته اند
کد خبر: ۸۵۸۷۶۸۲
|
۱۰ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۷

به گزارش خبرگزاری بسیج، ارائه بسته جدید دولت برای خروج از رکود فعلی و تلاش برای تحریک تقاضای بازار از طریق اعطای انواع وام و تسهیلات که قرار است از نیمه های آبان ماه اجرایی شود، تا چه اندازه می تواند شرایط کنونی را تغییر دهد و به خروج از رکود کمک کند؟ بهادر احرایمان عضو هیات نمایندگان اتاق تهران و مدیرعامل فولاد یزد در پاسخ به این سوال بسته پیشنهادی دولت را مسکن می خواند که تنها چند ماه جواب خواهد داد و معتقد است دولت باید به فکر اقدامات میان مدت و بلند مدت باشد؛ با او درباره رکود کنونی و راهکارهای خروج از رکود گفت و گو کرده ایم:

به نظر شما بسته ای که از سوی دولت برای مقابله با رکود کنونی ارائه شده است ایا می تواند مشکل را حل کند یا تنها یک مسکن برای این شرایط کنونی خواهد بود؟ آیا این بسته و وام ها و تسهیلاتی که دولت در نظر گرفته می تواند تقاضا را تحریک کند و به دنبال آن رونق در بازار مسکن، خودرو و صنایع دیگر به وجود آورد؟

این بسته در عمل استفاده کردن از همان راه حل هایی بوده است که در دو سه دهه گذشته اقتصاد کشور را به نحوی با آن روی پا نگهداشته اند؛ عملا حرف جدیدی ندارد و چاپ کردن پول است و استفاده از ابزارهای مالی هست برای این که یک جان نصف و نیمه ای به صنعت و مسکن بدهد؛ خب طبیعتا وقتی پول چاپ می شود نقدینگی افزایش پیدا می کند و معمولا سر از مسکن در می آورد و می توان انتظار داشت تا یک مدتی این اقدامات شرایط کنونی را تسکین بدهد به عنوان یک مسکن ولی به نظرم آن چیزی که در سیاست های دولت هنوز دیده نشده است و نادیده گرفته شده همین سیاست های بهبود فصای کسب و کار و تسهیل فضای کسب و کار است به نظرم اگر دولت همزمان با کنترل تورم سیاست های بهبود کسب و کار را پیگیری می کرد شاید الان نیاز به این بسته و عقبگرد در عملکرد خود نداشت.

پیشنهاد شما بعد از اجرای این بسته به عنوان مسکن برای بهبود محیط کسب و کار چیست؟

خیلی بهتر بود که دولت با شروع کار خود از دوسال پیش و همزمان با سیاست های ضد تورمی تسهیل محیط کسب و کار را هم شروع می کرد؛ دولت باید از همان زمان قیمت گذاری های دستوری را کنترل و حذف می کرد، تلاش برای ایجاد ثبات در قوانین را شروع می کرد و به صورت کلی اصلاحاتی که ما برای بهبود فضای کسب و کار کشورمان و جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی نیاز داریم را انجام می داد. دولت باید توجه داشته باشد که اگر برای یک بار می خواهد چالش های اقتصادی کشور را حل کند باید محیط کسب و کار کشور را مساعد کند تا شاهد توسعه، رونق تولید و... باشیم.

یعنی به نظر شما در این بسته به این نکات توجه ای نشده است؟

نه اصلا در این بسته هیچ توجهی به این نکات و محیط کسب و کار نشده است و تنها راه حل های مسکن شکل پیشنهاد شده است.

باتوجه به نکاتی که می گویید، این بسته تا چه زمانی می تواند مفید باشد و جلوی بروز مشکلات جدی را بگیرد؟

قطعا دولت باید برای میان مدت و دراز مدت برنامه های اقتصادی قوی داشته باشد و به فکر بهبود محیط کسب و کار باشد؛ ایجاد رشد اقتصادی از راه حل های مالی و پولی به هیچ وجه سیاست درستی نیست و نبوده است و دولت باید به فکر رشد تولید باشد.

منبع: اتاق بازرگانی

ارسال نظرات
آخرین اخبار